Reklama

Reklama

Zlé časy

  • USA Hard Times (více)
Trailer

VOD (1)

New Orleans, 30. léta – život byl těžký, ale pěst Charlese Bronsona měla větší váhu... Do Louisiany přijíždí osamělý a poněkud ošuměle vypadající muž (Charles Bronson). Když vyhledá prostředí pouličních zápasů, nabídne stroze své služby společníkovi Speedymu (James Coburn), který právě přišel o svého boxera a peníze. Muž se Speedymu představí jako Chaney a stejně jako rázně a rychle vstoupil do trhu nelegálních zápasů, stejně pádně a pohotově odrovná zdejšího boxerského šampiona. Udivený Speedy v postarším a nenápadném Chaneym spatří zlatý důl. Odjedou proto spolu do New Orleansu, ráje nelegálních sázek a tvrdých potyček, kde se společně utkávají holýma rukama jen ti nejlepší. Málomluvný muž bez minulosti se bude muset probít světem, kde panuje pouze jediný zákon: zákon přežití, a to bez ohledu na pravidla, jež tu neexistují, jistě, kromě jediného – zvítězit... Jednoduchý, ale v mnoha ohledech silný film natočil Walter Hill, který se režijně, scenáristicky či produkčně proslavil právě díly, které až na dřeň prověřují lidskou vůli a fyzické meze člověka, převážně z pozice společenské spodiny (Vetřelec, Řidič, Válečníci, 48 hodin, Návrat Lew Harpera). Zlé časy, Hillův režijní debut, tvoří dramatickou inscenaci dob velké hospodářské krize 30. let, jejímiž nelítostnými důsledky jsou formovány postavy jako Chaney, kterou Charles Bronson upevnil svůj hvězdný status osamělého a nepříliš výřečného bojovníka s kamennou tváří. Zlé časy zapadají do zlatého období rváčských filmů 70. let, po bok snímků jako Za vodou, The Great White Hope, Rocky, The Greatest či Zuřící býk. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Priamočiarosť je v tomto prípade v poriadku, určite sa na film lepšie pozeralo, ako keby sa tvorcovia pokúšali o niečo v štýle Podrazu, samozrejme nič proti nemu. Bronson rozdáva rany jedna radosť, len je trochu škoda, že ich akýmsi zázrakom skoro vôbec nedostáva aj on sám. Ale na druhú stranu sme mu pri každom súboji určite všetci držali palce, takže to až tak neprekáža. Aj pri tej romantickej linke, tam ale zase tak suverénny ani zďaleka nie je. Atmosféra tridsiatych rokov je navodená dokonale, Bronson a Coburn sú typologicky veľmi vhodne do svojich úloh zvolení. 70% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rozsáhlém výčtu filmů, kde se Charles Bronson objevil, lze nalézt i kritikou a filmovými fanoušky vysoce oceňované tituly, které ale mají jedno společné - jejich tvůrci si uvědomovali meze Bronsonových hereckých možností a obsazovali ho do rolí tvrdých neproniknutelných chlapů s úspornou mimikou i slovníkem. Sporadické pokusy přidělit mu postavu s komplikovanější psychologií končily v nejlepším případě rozpaky. Na jednu stranu je škoda, že Zlé časy nevyužívají éry hospodářské krize k rozehrání sociálního dramatu a podobně nevyužitá je i naznačená milostná linka, režisér ale správně pochopil postavení Bronsona jako herce jednoho typu a vše tomu přizpůsobil. Díky tomu snímek funguje, jak má. Nejde o nic mimořádného, ale poctivé tři hvězdičky si tahle žánrovka určitě zaslouží. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takový prostší klub rváčů z éry hospodářské krize, který má drsnopřísnýho Bronsona, svoji atmosféru a pár napínavých pěstních duelů (prakticky bez krve) v prostředí New Orleans. K opravdový spokojenosti schází větší tempo a dotažený dění mezi. Například, že se postava Jamese Coburna chová jak hovado, tu pak nemá žádnou adekvátní dohru. Jinak ale správná "gentlemanská" bitkařina - značka poker whisky doutník ideál. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taketo filmy sadnu Charlesovi bronsonovi ako uliate. Nikdy nebol filmovy intelektual, pokial viem, herecky talent Orsona Wellesa taktiez nikdy nemal, najlepsie mu sli roly malovravnych tvrdych chlapikov - tu hra presne taku postavu, navyse s dostatocne tvrdymi pastami. Cele je to zasadene do mensieho US mestecka na Juhu USA v 30. rokoch. Boxerske zapasy na urovni - jeden z tych lepsich boxerskych filmov, notoricky znamy Roky Balboa uz nestaci, ne, ne : 72 % ()

Necron 

všechny recenze uživatele

- Chaney, tohle je můj přítel Poe. - Dá ti do pořádku rány, modřiny a podobný radovánky. - Studoval jsem dva roky medicínu. - Dva roky nedělají doktora. - Ve třetím roce se nad školou objevil černý mrak a já jsem se s ním vzdálil. - Snaží se říct, že je narkoman. - Mám slabost pro opium. S tím se těžko končí. Někdo se narodí, aby selhal, někdo je k tomu donucen. ___ Musím ti něco říct. - Už by ses neměl ukazovat. Věci se změnily. Budu se stěhovat. Polepším si. Dostala jsem lepší nabídku. Někdo, kdo zůstává na noc. Má dokonce stálou práci. - Zdá se, že máš, cos chtěla. - Nic víc mi neřekneš? .... ___ Měl bys něco říct.... ___ Čerstvej, slanej mořskej vzduch. To nám udělá dobře. ___ Byl to pan Někdo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Názov filmu mal byť pôvodne "The Street Fighter", ale spoločnosť Sonny Chiba prišla rok predtým s filmom, ktorý mal rovnaký anglický názov (v origináli po japonsky Gekitotsu! Satsujin ken (1974)). (m.a.t.o.)
  • Bronsonov honorár bol 1 milión dolárov. (m.a.t.o.)
  • Charles Bronson sa nenechal zastúpiť dablérom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama