Reklama

Reklama

Epizody(10)

Videa (6)

Trailer

Recenze (4)

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MOŽNÉ SPOILERY; Jsem mimořádně nadšený. Minimalistický projekt, jež oplývá charismatickým a skvělým hereckým obsazením. Lahůdka pro náročnější diváky, kteří rádi nejistotu, napětí a napjaté dialogy s vyhrocením. Slabší vizuál nevadí, poněvadž scénáře musela psát parta lidí, kteří u toho používali mozek a tahle první řada skončila uzavřeně. Nic se nenatahuje, neustále se míchá s kartama, takže divák se nemůže spoléhat na jistotu. Naštěstí se všecko vyjasní a veškeré otázky, které si budete pokládat, vám budou logicky zodpovězeny. Pokud dojde na akční scény, je na co koukat. Díky sebejisté a stabilní režii, zejména automobilová honička v noci během deště, nešetří adrenalinem, občas padne krátká přestřelka, škoda jen, že jsem se nedočkal žádného osobního souboje, prostor tu pro ně rozhodně byl. Nejvíc mě bavil Richard Armitage, ten chlap je talent, sežral jsem mu naprosto všecko, uvěřitelnost, profesionalita, ta jeho barva a tón hlasu, sebejistota, vývoj jeho postavy, procítěnost té role, vypadá jako kdyby sežral všechny skills světa, Rhys Ifans jakožto Hector není žádnej svatoušek, naštěstí jsem si k němu cestu našel a chemie mezi nim a Armitagem tryská napětím, Richard Jenkins šéf pobočky, jeho charakter není černobílej, bavil mě každej jeho dialog, gestikulace a vztah se ženou, Leland Orser hodně nadává, za to však je vtipnej a líbilo se mi, jakou barevností dokázal obohatit svojí postavu, Mina Tander je opravdu nádherná, mám rád takové brunety, a rozhodně bych se od ní nechal zpracovat :-). Pointa o identitě Shawna lepší být nemohla, každé odkrytí mě dokázalo uspokojit a všecko do sebe zapadá. Berlín je hezké místo, líbily se mi aj některé interiéry, pro změnu z exteriérů švihala na mě mrazivá atmosféra. Potěší i odkazy na Snowdena, Merkelovou a celkově na dění v současné době. Nevadí mi ani určitá dávka absurdnosti v podobě několika postav, či momentů. Byla to pecka a něco mi říká, že jsem tuhle Stanici nenavštívil naposledy. K obdivování krásy Tanderové a skills Armitageho mi jedno shlédnutí nestačí. Potěší i "minihra" na webu seriálu, kde se dozvíte několik zajímavejch vsuvek okolo postav, misí a trošku si pofrčíte po Berlíně. Seriál má i chytlavé, našlapané intro s tématickým songem od Davida Bowieho, a celkově hudba je excelentní, hlavně ty špionážní instrumentálky v pozadí. 10/10 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před měsícem jsem dokoukal poslední řadu Homeland a ten styl mi prostě seděl mnohem víc. Tohle je sice herecky nabušené, za kamerou taky nejsou žádní nazdárci, ale ten děj (i přes svou špionážní propracovanost) nějakou diváckou přívětivostí moc neoplývá. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slusna spionazna zalezitost, ktora svoj potencial naplna az po prvych 2-4 dieloch. Zvlast tie posledne stoja za to. Ifans herecky kraluje, o tom niet pochyb a Armitage je tiez ako-tak uveritelny. Velmi ma potesil Orser, ktoreho som uz v tomto zanri videl mnohokrat a pasuje tu ako....:) Tiez "prekaracky" tajnych sluzieb stali za to. Boh-vie, ako to prebieha v sucasnosti. Mal som o to silnejsi zazitok, ze Berlin mi po par mesiacoch sluzobiek, kedy som nim len tak preliezal, prirastol k srdcu, takze som mnohe lokality poznal. Hoci to miestami slo z tuha, urcite nadpriemerna zalezitost. Prekusnite dejovo slabsie diely, kym sa divak zorientuje a stroj sa da pohybu, vyplati sa. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama