Reklama

Reklama

Nejhorší zvuk, který můžete uslyšet v ráji, je zaklepání na dveře. Jennifer Lawrence a Javier Bardem hrají v thrilleru matka! manželský pár, jehož idylické soužití v nádherném domě v lůně přírody naruší nezvaní hosté, kterých neustále přibývá. (CinemArt)

Recenze (861)

HororSamael 

všechny recenze uživatele

Mám velice smyšlené pocity a upřímně řečeno, stále nevím, jak film hodnotit. Je jasné, že tento snímek rozdělí fanoušky. Asi i proto zvolím zlatou střední cestu. Byly pasáže, které byly pecka, pasáže, které připomínaly Hunger games, pasáže, které připomínaly začátečnický film. Je na každém, jak ohodnotí..... ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Lidi jsou tak nechapavi, ze nepochopi pointu filmu a daji dve hvezdy i mene. Lidi! Doporuciji popremyslet nad pointou filmu a az ji pochopite, az pak hodnotit! Za me parada! 4 * ()

machmej 

všechny recenze uživatele

Film budete buď obdivovat za jeho skryté pointy nebo nenávidět, jak Vám film nedává smysl. Mě samotnému chvíli trvalo, než jsem si vše spojil dohromady. Film určit zaslouží pochvalu, za odvahu, ale když Vám vše dojde, zjistíte, že tato témata byla zfilmována už 100x. PS: Před návštěvou filmu nutno nastudovat bibli!!! ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Pokus o totálny extrém nevyšiel. Tie dve hviezdy za Jennifer a Javiera. Obaja skvelí, ale scenár hlúpy, film zbytočne nasilu "umelecký" a umelo mysteriózny. ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Celkem šílenost, první 2/3 se mi líbily víc (naplňovaly mě dokonalým psychologickým pnutím:-), poslední 1/3 byla tak trochu už dost masakr, ale film mě bavil a ano - překvapil. Síla. Prvotně mě do kina nalákalo (a nezklamalo) dobré herecké obsazení a ostřílení bardi (Harris, Pfeiffer, Bardem) to ve filmu náramně vyšvihli. Netvrdím, že je mi úplně všechno z děje jasné, ale jelikož jsem odcházela z kina s očima vyjevenýma do lehce nechápavého úžasu, tak dávám 4 hvězdy. ()

Adelka123 

všechny recenze uživatele

Dům je Země, Lawrence je život a Bardem je Bůh... Takový film se jen tak nevidí a rozhodně stojí za pozornost... A fanynky Bardema: Je tam na milisekundu vidět Bardemův penis (teda snad neměl v této scéně dabléra) ;-) ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Vysoce kontroverzní film by byl skvělý, kdyby dokázal nacpat všechny alegorie a odkazy do smysluplnného příběhu. První polovina se snaží o rádobyhororový příběh se strašidelným domem a tajemnými hosty, ale někdy ve třetině jsou tajemství odhalena a film svižně sklouzává do změti klipovitých obrazů, opakujících se schémat a zběsilého vizuálu. Každý jistě ve filmu uvidí svoji interpretaci, protože to vypadá, že ani Aronofsky neví, co chtěl vlastně původně sdělit. Celý chaos drží pohromadě jen skvělé výkony Jennifer Lawrence a Javiera Bardema, bez kterých by film neměl šanci. Milovníci uměleckého filmu budou slintat blahem, fanoušci kvalitního příběhu budou jen nechápavě hledět. ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Tento film je především náboženská alegorie o stvoření a konci světa s naprosto jednoznačnými odkazy na události a osoby Starého a Nového zákona. Otec spisovatel je Bůh a stvořitel. Matka je asi nějaká duchovní síla či duše Země, která o ni pečuje a zušlechťuje ji. Dům je stejně jako Země svého druhu živá entita, která reaguje na vnější podněty. Do domu (na zem) přichází první člověk - muž (Adam), poté jeho žena (Eva) a jejich dva synové, mezi nimiž dojde k hádce a bratrovraždě (Kain a Ábel). Krev z první vraždy prosákne do struktury domu (Země) a naruší jeho stabilitu (první zlo na světě). S blížícím se koncem filmu jsou ty masové apokalyptické scény až příliš absurdně vyhrocené a je téměř fyzicky nepříjemné se na ně dívat. ()

gogo77 odpad!

všechny recenze uživatele

tak na tento film som cakal a cakal a stale sa odhodlaval kedze som nanho pocul rozne zmiesane kritiky a po pravde ziadne uzasne neboli....a po zhliadnuti to uplne chapem... tento film je ako debilna zbierka basni pre vyvolenych ako vystava umeleckych diel na ktorej su vystavene biele obrazy a pod kazdym je len napisany iny pocit... uplne chapem trapkov, ktori budu tvdrit ake je to uzasne ze vlastne nicomu nerozumies ale oni tomu 100% rozumeju....pre laikov..bola to parakravina, mentalna melancholisko egoisticko freskna melodramaticka metafora o ludskej hluposti ... 1/10 za skvelu a krasnu Michelle Pfeiffer ()

MartinSTFC 

všechny recenze uživatele

Snaha o originalitu se zde přelévá v opulentní kýč a nesmyslnou změť všeho možného, co si jen dovedete představit, jen ne dobrého filmu. Logiku postrádající snímek s pochybnými hereckými výkony se rozhodně nemůže chlubit štítkem "originální", leč se právě o toto tvůrci filmu moc snažili. A právě tato přílišná snaha zde byla na škodu. Ostatně, názory diváku v kině po ukončení projekce mluvily za vše. Abych vypíchl jen některé z nich: "Tak za tohle jsme dali čtyři kila?", nebo: "Tak to byla solidní p*čovina", byly ty skromnější z nic. Obrázek si udělejte sami. ()

Idenatoys 

všechny recenze uživatele

Dobrý příběh, dobře natočené, chvilkami až do nebe bijící smysl filmu (asi aby to došlo i tomu největšímu idiotovi) avšak ja od filmu dostal přesně to co jsem očekával. 80% ()

Brumbambule 

všechny recenze uživatele

Já vůbec nevim co říct. To byl takovej hardcore a maglajz všeho druhu, že jsem z toho úplně zmatená. Jako asi si necham hlubší přemýšlení na noc a za mě teda šílený a nedoporučuju. Už nikdy víc!!! ()

Pavelkedar 

všechny recenze uživatele

Už by měl rejža přestat hulit ten sajrajt. Jennifer mi až do teď zcela! nic neříkala. Ale tady naprosto exceluje a měla toho prostoru hóóódně, plné 2 hodiny ......... ()

Archee 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil s tím, že vypadal zajímavě podle traileru a proto, že mám rád Jennifer Lawrence, jinak jsem absolutně nevěděl, do čeho jdu. Když film skončil, zůstal jsem s otevřenou hubou čumět a nevěděl jsem, jestli je to ten nejhorší film a nebo nejlepší film, kterej jsem za poslední dobu viděl :-D Musel jsem si k tomu něco přečíst, aby mi to začalo trochu docházet - zdůrazňuji TROCHU :-D V poslední době nejsou diváci na alegorie zvyklí, takže chápu to velmi rozdílné hodnocení. Pokud pominu, že je to pro nezasvěcené v podstatě nepochopitelné, celý snímek je natočený skvěle. Po celou dobu je navozena nepříjemně napjatá atmosféra, kdy každou chvílí čekáte, že se musí něco stát. A vzhledem k tomu, že se mi o tom skoro celou noc zdálo (i přes to, že jsem si potom musel pustit Příběh žraloka, abych na to trochu přestal myslet), musím říct, že to fakt zapůsobilo skvěle. ()

gael83 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný podvod na divákovo IQ, žánrově to není ani drama ani horor, všechno je nám servírováno na stříbrném podnose a pozadí je plytké, jako herectví Jennifer Lawrence, naproti tomu v přímém kontrastu jsou výkony drakonického Javiera a démonické Michelle, pohled do jejích očí je jako vidět samo peklo. Život je kruh, má daný začátek i konec prostě jen proto, aby jsme se nezbláznili z věčnosti jiný účel to nemá stejně jako společnost, která dosáhne jistého stupně vývoje je odsouzená k zániku vždy to tak bylo a vždy to tak bude. Stokrát omleté náboženské téma, absence citů, lásky a pokory. Sobectví, ego a pocit, že když už tu jsem mám automaticky nárok na všechno, ale tak to prostě nefunguje a je to dobře. V žádném případě šokující a už vůbec ne nutící k zamyšlení v podstatě dvě hodiny, násilí, sporů o místo na světě a jedno snědené dítě. Je to málo a takových filmů je snad sto a více méně i líp natočené a zahrané k těm výkonům v neprospěch je star cast, spíš bych tam viděl neherce. ()

Mukade odpad!

všechny recenze uživatele

odpad kôli retardovanosti postavy ktorá bola nerealisticky zahraná, zrežírovaná a "spísaná" scenáristom (ofc účelovo, na čo ja serem). Takže (minimálne) triple damage, kt. si zaslúži akurát tak "odpad". (Aj) kôli tomu to bol takmer neznesiteľné sledovať (a preto som to od istého mometu len popreskakoval, why da fuq suffer, right?!). Zúfalá peeečovina (len pre "špeciálnych divákov", eufemicky povedané... xD). Chvalabohu (alebo komu) že som za pozretie (resp. popreskakovanie) toho nezaplatil ani cent, ináč by som musel podpáliť kino alebo čo ! BTW, kto tomu filmu dá 5**, je hlúpy kokot, lol, sry. ............................ A nakoniec niečo z wiki: """Rex Reed gave the film zero stars in The New York Observer, and wrote that despite some good cinematography, "Nothing about Mother! makes one lick of sense as Darren Aronofsky's corny vision of madness turns more hilarious than scary. With so much crap around to clog the drain, I hesitate to label it the 'Worst movie of the year' when 'Worst movie of the century' fits it even better." Reed further dismissed other critics' positive reviews of the film as "equally pretentious" and "even nuttier than the film itself. ... they all insist Mother! is a metaphor for something, although they are not quite sure what it is." Similarly, The New Republic’s Josephine Livingstone states that the film has “no human center to hold it down.” Anthony Lane in his New Yorker review wrote, “My patience was tested beyond repair, I am afraid, by the nimbus of nonsense.” In his Wall Street Journal review, John Anderson said, “it achieves a level of excess that makes the whole enterprise increasingly cartoonish, rather than just awful.” """" ............fuck yeah ! ()

Michalsafr 

všechny recenze uživatele

Tohle dílo se úplně v pohodě zařadí mezi největší klasiky kinematografie. Při vyslovení jména Mother mne napadají odkazy na díla jako Sám doma 3, Policejní akademie 7, nebo Sharknado. Aronofsky v tomto díle rozpracovává existenciální filosofii jevu, nazvaného jako píčovina. Ale od ostatních píčovin se Mother liší především tím, že v jeho středu stojí ústřední postava Janičky Lorencové, která si hraje na mnohem lepší herečku, než kterou ve skutečnosti je a kterou kdy bude. Projdeme společně celou archeologií píčoviny od úvodního štěku Milfky Fajfr, přes sílu kultu osobnosti a náboženské ikony, až po válečné a civilní peklo policejního konfliktu. A když na to přijde, vlastně by se tahle píčovina dala přirovnat k esenciální descenci lidské existence. ()

injoy odpad!

všechny recenze uživatele

Když koukám na film dvě hodiny, nechci aby skončil s velkým WTF. Nesnáším tohle u knížek, her a film není výjimka. O čem to jako bylo? Na přemýšlení jsou jiné a lepší filmy. Tady si režisér něco dal a snažil se být originální a zajímavý. Na tohle mu neskončí jen tak někdo. Rozhodně na to nehodlám koukat vícekrát a hledat cosi... Sorry, na to jsou lepší filmy. Nikdy víc. ()

Související novinky

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

12.01.2021

Režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen, Fontána) prostřednictvím své produkční společnosti Protozoa Pictures spojí síly se studiem A24 při natáčení dramatu pod názvem The Whale. Snímek bude… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama