Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Jack (SAMUEL L. JACKSON) se při pátrání po ztraceném dítěti nešťastnou náhodou stává rukojmím prchajících bankovních lupičů. Hlídáním zajatého policisty je pověřena půvabná milenka šéfa gangu Erin (MILLA JOVOVICH). Mezi oběma se začíná rodit zvláštní vztah, kterým se Jack zaplétá do nebezpečné hry. Může věřit Erininým citům nebo se stává obětí chladnokrevné manipulátorky toužící po penězích? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Říkal jsme si,že to má sice menší hodnocení,ale přeci jen mě většinou filmy se Samuelem (až na ty nové) nezklamali,ale toto opravdu byla nuda a délce filmu by slušelo maximálně 80 minut.Příběh o tom jak se jeden policajt dostal nechtěně do rukou únosců ,kteří dělají jednu divnou věc za druhou mě opravdu neuspokojila a nikomu tento film nedoporučuji .Za mě celkově 40 % a dvě hvězdy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Jack Friar (Samuel L.Jackson) slíbí své sousedce, že najde jeji uprchlou dceru. Shodou okolností narazí na bandu, která se právě chystá vyloupit banku, a oni se naopak domnívají, že on jde po nich. Jack se stává jejich zajatcem, a tím se rozehrává hra o čas, protože si Jack musí v pravidelných intervalech píchat inzulín. I uvnitř bandy to skřípe, a Erin (Mila Jojovich) se nad detektivem smiluje.... Uh, po vcelku zajímavém začátku se jakoby celý film zastaví, a začne se tuze vléct. Chemie mezi Erin a Jackem prostě nefunguje (i když ona hra na cello je docela .. ehm .. zajímavá). Samuel L. Jackson je (jak známo) schopnej zahrát jakoukoliv roli, a Jojovich nepřekvapí (i když Leelooo z Pátého elementu je už dávno pryč). Takže jediné co mně kapku zaujalo byl Hoop, docela slušnej magor - nechtěl bych ho potkat :) ()

Reklama

Terminus 

všechny recenze uživatele

Film výjimečného amerického režiséra B. Rafelsona začíná zajímavým převrácením dvou klišé - policista se dostává do problémů, neboť chtěl pomoci své známé hledat její nezvěstnou dceru, při tomto pátrání pomohl staré ženě s rozsypaným nákupem až do domu. Běžně bychom se podivili nad tím, že žena cizince do svého bytu pustí, že se nebojí... Proč by se ale bála, když má "jištění" v podobě tlupy lupičů, kteří jsou krok od ambiciózního vyloupení banky? Za dobrotu na žebrotu - a hned dvakrát. Centrální postavy filmu jsou napsány spíše špatně než dobře a od toho se odvíjí i celková rozpačitost slibně započatého díla, které vychází z filmu noir (předloha D. Hammetta, kamera, osamělost hlavního hrdiny, variace na femme fatale). Primitivní násilník Hoop je počítačový vykuk (připomíná svého "kolegu" ze Zlatého oka ), miluje kečup a mléko a.. a to je všechno. Starý pán, manžel ženy s rozsypaným nákupem, je válečný veterán, rasista a milující manžel. A to je všechno. A podobně bych mohl charakterizovat i ostatní postavy. Zajímavě rozehrané hry mezi nimi jsou tak mnohdy devalvovány nedostatečnou charakterizací, nejasnými motivacemi. Vedle klišovitých motivů, jakým je například cukrovka hlavního hrdiny, tak do ztracena vyznívají i nosné nápady jako možný vztah mezi policistou a jeho věznitelkou. Jejich erotická hra na cello tak naneštěstí působí přinejmenším podivně. Hudbu k filmu složil Jeff Beal, jež exceloval doprovodem k seriálu HBO Carnivale , starou paní hraje Grace Zabriskie, jež filmoví fajnšmekři znají jako stopařku v Rafelsonových Malých životních etudách . ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Takhle lobotomický scénář se jen tak nevidí. !!!Spoiler Alert!!! Jsem rukojmí, ona mě rozváže, že si s ní mám zahrát na čelo, ona položí pistole, já mám volné ruce i nohy, nikdo okolo, hrajeme a pak se nechám zase svázat, ona se jde sprchovat a já najednou strašně musím utéct, takže si přepaluju provaz na plynovým sporáku!!! No co to je? Lepší scénář bych snad napsal i já. Rozhodně bych v něm neměl takovýhle lapsy. O dalších ani mluvit nebudu, tenhle mluví za všechno. Mohl to být docela slušný thriller, protože náběh nebyl špatný, to co však následovalo a s postupující stopáží přibývalo bylo prostě hrozné, avšak nedostavil se u mě takový pocit zmaru jako u posledního Resident Evilu, takže 30 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže po úvodních titulcích, které vypadají jak z osmdesátých let, vás ohromí strhující zápletka, ve které se černý šerif z oddělení krádeží aut (který má velmi hezky zařízený byt a ve volném čase se baví hrou na violoncello) setká s bílou paní a společně (nebo jak se nám někdo snaží naivně vnutit myšlenku, že ona má svoje vlastní cíle a pan policajt je jen její nástroj) se snaží přežít a získat k tomu možná něco navíc...a pak se to všechno tak nějak vyvrbí úplně jinak než se může zdát, nebo tak jste si mysleli, pokud jste si vybrali ty pravé scény a v hlavě si je prohlásili za pravdivé. Nebýt Stellana Skarsgarda, bylo by to úplně na nic...takhle aspoň vím, že mu knírek vážně nesluší. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Během jízdy, kdy se Jack (Samuel L. Jackson) dostane do hustého provozu, dá na střechu přísavný červený maják. V několika dalších záběrech však maják chybí. (Terva)
  • Město Sedbury nemá Imigrační úřad, současně se ve skutečnosti také nenachází na hranicích s USA, jak je tvrzeno ve filmu, nýbrž v severním Ontariu. (Terva)
  • Pokud má pacient hypoglykemický záchvat, znamená to nízkou hladinu cukru v krvi a tělu je tak nutné dodat právě cukr. Pomeranč, který ve scéně figuruje, je správným řešením, dávka inzulinu však stav naopak ještě zhorší. (Terva)

Reklama

Reklama