Reklama

Reklama

Vltava hraje k volbám

(TV film)

Obsahy(1)

K prvním svobodným volbám po pádu komunistického režimu zpracovalo Divadlo Sklep povídku Jaroslava Haška Obecní volby do podoby hudebního satirického pořadu. Interpretem skladeb Roberta Nebřenského byla hudební skupina Vltava. (Česká televize)

Recenze (4)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Ano, v tomto roce byly kapitalistické volební praktiky ještě zábavné. Dnes, kdy se hledání špíny na politické protivníky stalo každodenní a základní ingrediencí nejen české politiky, je to spíše k pláči. Krásná Švejkovina v doprovodu super skladeb skupiny Vltava. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Ve své době jistě roztomilá aktualizace – při dnešním stavu politiky už to je z úplně jiného světa. Vltavě to tady velmi sluší, Sklepákům ostatně taky, ale jejich složky (hudební a citační) spolu nekomunikují, leda snad nějakým skrytým mystickým způsobem. A vzdor některým milým drobnostem (Volebanka) žel nelze říci, že by zde bylo něco, co by mohlo kompenzovat požitek ze samostatné četby příslušných Haškových textů, byť dodané (?) dialogy jsou vtipné. (Ani Moravcův hlas, při vší úctě, Haškovi nesvědčí.) Jak patrno, sklepní génius není vždy při díle. Je to snad tím, že když se excelentní parodéři a zároveň originální srandisté chopí zcela odlišného silného humoristy, aniž by se oprostili od úcty k němu, nutně ztroskotají? Teprve v samotném závěru, kdy už je Hašek vlastně opuštěn, dochází k souznění i přesahu (My tě tu písničku naučíme, stovky s Gottwaldem, Volte hmyz), paradoxně při rvačce. Nejcennější je ale těsně předcházející provedení Hmyzu. Spolupráce party kolem Sklepa s Vltavou se naštěstí prohloubí a o rok později vydá přesladký plod Míč. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Pravda, dnes již tragikomické, ale stále k pobavení. Nebřenského snáším vždy pouze v podání muziky skupiny Vltava, která se dala dohromady znovu v r. 2010. Měli před tím 7 let pauzu, ale jsou stále originální. Budou křtít nové album Čaroděj: http://www.vltava.at/zpravy ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Sklepu, nikoli však Vltavy. Povídka je to pěkná, ale přišlo mi to nějak narychlo spíchnuté. Ta energie Sklepu tam je, ale mají lepší věci. ()

Reklama

Reklama