Reklama

Reklama

Trosečníci

  • Velká Británie Swept Away (více)
Trailer

Obsahy(1)

Amber je hezká, bohatá a arogantní čtyřicátnice, která nemá děti a v ničem nenachází štěstí. Její manžel, hodný a pasivní Tony, by jí rád udělal radost a proto jí připraví překvapení dovolenou na soukromé lodi plavící se z Řecka do Itálie. Na palubu pozve ještě dva páry, ale věčně nespokojená Amber si svou agresivitu vylévá na všech nejvíc však na lodivodovi, který se jmenuje Giuseppe. Mladý rybář jen těžko snáší nadutost amerických klientů, a hlavně Amber, jež ho přesto přitahuje, má brzy plné zuby. Když však její vinou loď ztroskotá a moře vyplivne dvojici trosečníků na opuštěném ostrově, role se nečekaně obracejí. Teď je pánem situace Giuseppe a Amber je na něm zcela závislá (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

POMO 

všechny recenze uživatele

Závěr Swept Away by byl silný, kdyby všechno před ním fungovalo alespoň ve standardní míře romantických vztahovek. Bláznivý řecko/italský komediální ráz osvěží, ale ty postavy a jejich chování... a jejich ztvárnění hercema (a neherečkou) jsou za trest. Ritchie režíruje natolik uvolněně a vůči žánru nedbale či neschopně (můžete si vybrat, pravdu bychom se dozvěděli pouze kdyby se pokusil o další romantiku, což se snad nestane), že je nemožné se na postavy napojit, něco jim uvěřit, něco s nimi procítit, nebo alespoň je nemít za otravné šašky. Našroubování krásné orchestrální skladby “Spiegel am Spiegel” především ve spomenutém závěru je marnou snahou dát filmu romantickou duši. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tápala jsem v motivacích Guye Ritchieho, nepochopila jsem, jestli mu šlo o komedii, protože taková sranda to zas nebyla ani na slibném začátku, kde Madonna prudí a chlapec si to nechá líbit a nadává jí až za rohem, nebo o psychologické drama viz konec. Její "proměna" na ostrově na krotkou a odevzdanou taky byla jaksi rychlá, nepochopitelná (při prvním zakručení v břiše jde milionářka prát agresorovi trenýrky?) a vratká. Prostě Guy ujel na Madonně a nejen na ní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že Guy Ritchie někdy natočil takovou hovadinu. Madonna tady představuje solidní mrchu, která by po sobě nedokázala spláchnout ani zesranej hajzl. Do toho ztroskotá na pustém ostrově uprostřed Řecka, což je blbý samo o sobě, a ztroskotá tam s úchylákem, který ji chce a přitom jí nechce znásilnit. Chvíli to vypadá odporně a pak z toho vznikne láska. Film vysloveně blbej jak gumová kotva. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guy Ritchie .. Pokud chvílemi sedíte mimo pokoj, kde tento film běží, může Vás i bez obrazu, podobně jako mne, zaujmout velice krásný hudební doprovod. Za ten také dávám 20%. Nic jiného, co by mohlo zvýšit hodnocení, prohloubit zážitek nebo jinak odůvodnit ztrátu hodiny a půl tady není. Guy Ritchie šlápl hodně vedle a Madonna se dnes musí stydět, že si tuhle slátaninu vydupala. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy, ve kterých půl hodiny buzeruje ona jeho, půl hodiny on ji a nakonec se do sebe zamilují. Tak to prostě u sado-masochistů bývá, ale pro diváka, který fackování protějšku nepovažuje za nejlepší předehru, to asi není nejzábavnější snímek. Ony v něm jsou sice skvěle udíleny zajímavé lekce z kapitalismu, ale jiná pozitiva jsem nenašel. Chyba bude tradičně ve mně, protože jsem nehledal dostatečně hluboko v Madonně, ale je tam tma, vlhko a stísněné podmínky, na což jsem výjimečně neměl náladu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Svou debilitou nesmírně vysilující film. Už chápu, proč se říká, že Madonna vymyla Ritchiemu mozek, protože tohle člověk při smyslech nenatočí. Méně přesvědčivý vývoj postav a méně uvěřitelný vztah jsem na filmovém plátně opravdu ještě neviděl. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Že je Cicconnová vpodstatě bezskrupulozní nesoudná nána jsem pochopil už dávno. Ale toto překonalo všechna má neočekávání. Tady zjevně všem zúčastněným hráblo. To je kurva fuckt ze života. Proto jsme potřebovali důkaz. Jó prachy. Prachy jsou fakt hnusná věc, pane Esposito. Hnus navíc s debilním českým dabingem. Dokonalé pro uvedení v pátek na Nově. Jako předfilm hned před Práskem. Kráva k krávě... Bavte se novata, pro vás tu hnusota. Resumé: Nasrat. - - - P.S. Vzkaz páně Ritchiemu: Guyiííí, za tohle ti jednou změkne mozek (spolu s tím, číms při tomhle filmu uvažoval :-). Vsadím boty, že do pěti let s tebou tahle dáma vyjebe a tobě po ní zbude jen tahle zbytečná podlízavá sračka ve tvé filmografii. - - - P.P.S. Všechny zde uvedené vulgární výrazy jsou myšleny doopravdy vulgárně! ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, jak někdo, kdo natočí Podfuck nebo Sbal prachy a vypadni, dokáže natočit takovou píčovinu. Filmů o ztroskotání na pustym ostrově existujou mraky a snad žádnej neni tak debilní, jako tohle. Navíc pustej ostrov někde poblíž Řeckýho pobřeží? Blbější lokalitu už snad ani nešlo vymyslet. Madonna je navíc hodně špatná herečka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem očekával, že to bude něco podobného jako Šest dní, sedm nocí s Harrisonem Fordem, jenže to jsem se jaksi šeredně zmýlil, dostal jsem akorát pěkně stupidní film, plnej nedomyšlených zvratů a chování hlavních představitelů k sobě. A že by tohle byla komedie, tomu se mi nechce vůbec věřit, jsem se za celou dobu filmu ani jednou nezasmál. On tam vlastně ani nebyl žádnej pořádnej náznak snahy o nějakou komickou situaci, takže se nedá mluvit ani o vtipech který se třeba nevyvedly, tohle je opravdu hodně slabý. A Madonna ve filmu nemá co dělat, její herecký schopnosti jsou minimální a vzhledově už na tom taky neni nejlíp, sice se ve filmu trošku využilo, že je zpěvačka, ale to bylo hodně málo, aby to tenhle film mohlo zkvalitnit ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nepochybně to je plytký blábol a zjevná úlitba Ritchieho (ex)manželce. Ovšem sledování tohoto snímku mě zastihlo v podivném romantickém rozpoložení a v kombinaci s tím beznadějně smutným koncem nemohu Swept Away jen tak jednoduše zavrhnout. A nebýt přihlouplé pěvecko - taneční vložky, šel bych s hodnocením možná i výše.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, jak se může chlap zamilovat do ženský, která je od samýho začátku tak silně nesympatická, a jak se ona může zamilovat do něj, po tom, co ji začne až skoro týrat... Tu hvězdičku si tenhle film zaslouží jenom díky nehollywoodskému konci. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po neplánovaném počtu nejméně pěti repríz se mi Trosečník neokoukal. Ale po té jsem se raději od HBO odstěhovala ;) Příběh o penězi zkažené Madonně alias Amber optikou jejího tehdejšího manžela Guye Ritchieho dnes už ale také patří k další uzavřené kapitole nekonečného seriálu ze života kontroverzní ikony. Co bude následovat? Nové manželství a další film, který bude nenáviděn jen z principu? Doufejme, že bude mít Madonna i nadále dost sil na další celovečerní filmy, ačkoli taková programová nesmyslná nenávist by otrávila každého. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pokus o romanci? Pokus o komedii? Pokus o drama? Romantika a humor schází, napětí by líp sfouknul leckterý televizní amatér.. Tak proboha pokus o co??? Příběh nulový, dialogy hloupé. Nevím, čím donutila Madonna svého manžela k tomu, aby se pustil do této rádoby další variace ztroskotání na opuštěném ostrově. Původně šlo o napjatě očekávaný projekt originálního autora (příjemnou je snad jen kamera, místy i hudba), ale ve finále jde jen o pokus divákovi trpělivosti. Madonna (na ostrově byl asi kosmetický stánek) svoji arogantní roli absolutně nezvládá, hrát se patrně už nikdy nenaučí, spolehlivě jí nevěříme její přerod rozmazlené fifleny na zamilovanou a uvědomělou ženu a o hudební ikonu, která jindy oplývá sex-appealem, bych si tentokráte neopřel ani kolo! OBROVSKÉ zklamání, hloupé, předvídatelné, nicotné!! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po tom co jsem o tomhle filmu všechno slyšel jsem očekával opravdu nějakou hloupou pitomost. Hloupá pitomost to sice byla,ale ne tak hrozná. První půlka byla celkem povedená a Madonna skvěle nesnesitelná,ale od první chvíle na ostrově se z filmu stala totální hloupost. Madonna přestala být nesnesitelná a začala se snažit hrát,což jí jako obvykle vůbec něšlo. Je vidět co všechno dokáže s člověkem udělat láska,že pane Ritchie? ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No, jediné, co se mi na tomto filmu líbilo, byl skvělý výkon bohužel dosti (co do prostoru) omezeného Bruce Greenwooda a replika dona Corleona z Kmotra. Jinak výprava, ostatní herecké výkony a scénář (osobně pochybuji, že by se na tom ostrově dali dohromady, ale budiž), to všechno je tady dost pod úrovní a to nemluvím o režii, Guye Ritchie, autora samotného Podfu(c)ku. ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama