Reklama

Reklama

Trosečníci

  • Velká Británie Swept Away (více)
Trailer

Obsahy(1)

Amber je hezká, bohatá a arogantní čtyřicátnice, která nemá děti a v ničem nenachází štěstí. Její manžel, hodný a pasivní Tony, by jí rád udělal radost a proto jí připraví překvapení dovolenou na soukromé lodi plavící se z Řecka do Itálie. Na palubu pozve ještě dva páry, ale věčně nespokojená Amber si svou agresivitu vylévá na všech nejvíc však na lodivodovi, který se jmenuje Giuseppe. Mladý rybář jen těžko snáší nadutost amerických klientů, a hlavně Amber, jež ho přesto přitahuje, má brzy plné zuby. Když však její vinou loď ztroskotá a moře vyplivne dvojici trosečníků na opuštěném ostrově, role se nečekaně obracejí. Teď je pánem situace Giuseppe a Amber je na něm zcela závislá (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Stegr

všechny recenze uživatele

Zlaté maliny 2002 - 5x - Nejhorší film, Nejhorší herečka HR (Madonna), Nejhorší režie (Guy Ritchie), Nejhorší remake/sequel, Nejhorší herecký pár... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ten záver by bol celkom aj pekný, keby bol dobre natočený a hlavne zahraný. A keby tá hodina a štvrť, ktorá mu predchádzala, mala scenár. Čo sa týka Madonny, jeden z najhorších hereckých výkonov vôbec. Čo sa týka Ritchieho, nechápem. 30% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie by si měl ujasnit, co vlastně točí a pro koho. Z manželky udělal tak ukázkovou krávu, že jsem se první skoro polovinu dobře bavil. Jenže pak najednou přepnul z komedie do vážně míněného romantického kýče a bylo po zábavě. Změna byla nesmyslně náhlá, dialogy trapné, herecké výkony taky. Jediné cílové publikum podobných látek by mohl uspokojit buď happy endem nebo tragickým koncem, ale tady nenajdete nic z toho, prostě to znovu zazdil. Nejhorší na tomhle filmu je jednoznačně scénář. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Maddona radši až zůstane na podium. Swept Away lezla neuvěřitelně na nervy a měl jsem film chuť vypnout. Naštěstí stopáž je přijatelná. Díky bohu, že se Guy s Maddonou rozvedl a teď už může dál točit své pecky. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Toto, že režíroval Guy Ritchie? Ten istý Guy Ritchie, čo má na svedomí moje dve obrovské srdcovky Podfu(c)k a Zbaľ prachy a vypadni? Bohužiaľ je to tak a zase som sa utvrdil v tom, že v dnešnej dobe už väčšinu vecí nechápem. Dobre, Guy obsadil do hlavnej úlohy svoju manželku Madonnu, myslím, že s dávkou tolerancie by sa to prehltnúť dalo, ale romantická komédia? A to v podaní režiséra vynikajúcich britských gangsteriek. Ešteže má Guy tak obrovský talent a aj tento najklišéovitejší príbeh vyznel občas prekvapivo zábavne. Ale až na pár takýchto miest to bola nuda k uzúfaniu. Aspoň, že si Guy po čase čiastočne napravil reputáciu svojím Revolverom, aj keď aj ten je už tak trochu iná liga ako pred rokmi. Čo ho však viedlo k natočeniu Stroskotancov? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Můžeme to brát jako příklad, když chlapovi bouchnou hormony a v nekritickém obdivu ke své ženě, mizerné herečce, pro ni udělá cokoli, například natočí slátaninu, přestože jinak je ceněný režisér. _____ Nebo to může být tak, že si Guy s Madonnou chtěli udělat hezkou dovolenou v Řecku, a když už s sebou měli kameru, tak něco natočili. ____ Anebo můžeme přihlouplý romantický příběh o ztroskotání u řeckých břehů brát jako ironický pohled na vztah muže a ženy, i kapitalismu a komunismu. _____ Už titulky s kaviárem, vínem v broušených sklenicích a kýčových zlatých špercích dávají návod, že tohle je záměrně přímočará parodie. Což se stupňuje časem, když bohatá panička na lodi psychicky terorizuje a ponižuje nebohého rybáře. Na ostrově se role otočí, ona už není tím, kdo má moc v rukou, protože její peníze zde nic nezmůžou. Náhle jsou bohatstvím fyzická síla a schopnost šikovně přežít. ____ Žena má nad mužem převahu postavením a penězi, muž má nad ženou převahu fyzickou silou. Když mohou, oba svých výhod využijí a poníží toho druhého. ___ Jen v zemi nikoho, bez tlaku společnosti, může dojít k dočasnému smíření i okouzlení, což je ale dočasná záležitost. Po návratu do civilizace se musí oba vrátit ke svým společenským rolím. ____ Kapitalista potřebuje dělníka, dělník potřebuje kapitalistu, ale vždy to bude vztah plný vzájemného opovržení a přitom i závislosti. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tito ztroskotanci mě moc nebavili. Madonnu mám jako zpěvačku docela rád, ale jako herečka a hlavně v tomto případě byla doslova otřesná. Nevím, možná za to mohl nepříliš zajímavý scénář, nebo debilní postavy, ale já se u toho prostě nudil. To že si lezli navzájem na nervy, bylo sice pěkné, ale to že lezli na nervy i většině diváků, už tak dobré nebylo. Ještě že alespoň to prostředí bylo pěkné a bylo se na co dívat… ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to nebylo naprosto příšerný. Jsou mnohem horší filmy. Je celkem dobře natočený a ani jsem se nenudil. Potíž je v naprosto divném konci. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Ona je rozmazlená a prachatá a on je poskok na lodi, takže ona ho prudí a on jí nenávidí. Pak ztroskotaj a role se otočí, protože ona bez něj na opuštěnym ostrově nepřežije. A on si to užívá. No a pak k sobě pochopitelně najdou cestu. Takže Ritchie se ani nesnažil nic vymejšlet. Jakoby tušil, že něčeho složitějšího je pro Madonnu škoda. Ale chápu, že něco s ní natočit musel, protože to by pak nesměl přijít domu. No jo, jenže já bych radši přespával po zaflusanejch motelech, než abych pustil tohle do kin a ještě se pod to podepsal. Madonna je naprosto příšerná a to ve všech ohledech. Giannini jí celkem zdatně šlape na paty a dialogy psal někdo, kdo dá stěží dohromady abecedu. Ritchie to naprosto odflákl, ale chápu, že v oněch temnejch časech se asi na víc nezmohl. Ještě že už mu tohle období skončilo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. O to väčšie že majster kultových hlášok a čierneho a tak trocha drsného humoru napísal variáciu na romantický blábol podobný tým, ktoré píšu steelová a jej podobné, ktorých filmové spracovania premietajú v stredu na jednotke alebo markíze. Ritchie doslova klesol v tom v čom bol dobrý do filmového bahna. Jediná vec, ktorá zachraňuje film je koniec. Pretože posledných 15 minút je aspoň ako tak emotívnych. Začiatok a stred sú doslova hlúposti, snaha o humor, ktorý vďaka prehrávajúcim hercom doslova strieľa do prázdna, a aj keď hercov poznáte, želáte si smrť každého jedného a hlavne Madonny, ktorý jednoducho nevie hrať a ktorá je doslova a do písmena príšerná. Neviem čo tým chcel Ritchie povedať, neviem aký to malo zmysel natočiť po všetkých stránkach tak samoúčelný a zlý film ako tento. Naozaj neviem, ale tajne dúfam, že je to posledný film Guy Ritchieho, s ktorého mi bolo na zvracanie. Ale zase Elizabeth Banka bola veľmi chutná. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi jen začátek na lodi, kde je aspoň typický, mě velmi blízký Ritchieovský humor. Zbytek filmu je slabý ale zkoukl jsem ho najednou jen kvůli Madonně. Už jsem s ní pár filmů viděl ale musím uznat, že zde byla zatím herecky nejslabší. Při scénách na ostrově když trpěla mi nebylo moc dobře i když si to asi kvůli jejímu dřivějšímu chování zasloužila ale stejně jsem to těžce nesl. Malinkatý plusík ještě za konec jinak to byl určitě od Ritchieho krok vedle. Bez Madonny by to byl průser, s ní je to aspoň průměr. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Jako komedie nic moc. Jako romantický film to celkem ujde. Jako film Guye Ritchieho, katastrofa. Já nevim, mě tam ta Madonna zase tolika nevadila. Spíše mi vadila všechna kišé, kterých je ve filmu nepřeberně mnoho. No a hlavně nevyužitá látka - situace, kdy se "přisluhovač" ujme vlády by se dala určitě řešit jinak než tím, že přisluhovač se zamiluje... Líbil se mi konec a taky některé scény, které se ve filmu objevily (např. zpomalený záběr na prsten, půlený obraz na tančící Madonnu, popř. západ slunce). Snad díky tomu hodnotím dvěma hvězdičkama. ale musím to znovu zopakovat, jako film Guye Ritchieho mě to neuvěřitelně zklamalo... ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

ze začátku to vypadalo jako pěkná blbost, nesympatická mužatka madonna, a úchylní italský týpci, ale postupem se mi to začalo líbit, madonna dostávala přes držku... a to bylo fakt vtipný, celkový ladění dost trapný, scéna z chatrče, kde si oba předvádějí filmové citace je vykradená z Leona, konec této stupidní story byl taky trapnej, končilo to taky jako blbost, přesto mně ta spousta stupidit docela bavila. ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama