Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prohnilém texaském městečku vedou zuřivou válku dvě strany. Záhadný cizinec John Smith stojí na obou... Nájemný pistolník John Smith v drsném podání Bruce Willise je na dlouhé cestě do Mexika, protože většinu života strávil hrou na schovávanou. Osud ho ale zavane do zapadlého texaského městečka kousek od mexických hranic s příznačným názvem Jericho v době přísné prohibice. Špinavý zapadákov si zcela podmanily dva pašerácké gangy, které odtud řídí špinavý trh s alkoholem a uzavřely mezi sebou křehké příměří. Záhadný cizinec dokáže hrát vypočítavou hru na obě strany, protože muž jako on se stará jen o svou peněžitou odměnu. Celý svůj život se totiž řídí pravidlem, že nežádá a především neprokazuje nikomu laskavost. V případě krásné Feliny ovšem udělá výjimku a rozpoutá tím krvavou válku znepřátelených gangů, v níž zůstane naživu jen ten poslední... Příběh mlčenlivého pistolníka Johna Smithe představuje moderní variaci na oblíbený námět potulného samuraje Sandžúróa ze slavného japonského filmu Ochránce (Jódžinbó) režiséra Akiry Kurosawy. Pro zajímavost lze doplnit, že námět se stal předlohou i pro scénář klasického spaghetti westernu Pro hrst dolarů Sergia Leoneho. (Česká televize)

(více)

Recenze (381)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když film propadl u kritiky i diváků, jedná se o poslední pořádnou poctu žánru, který se během let z kin jaksi vytratil... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Spolu s Extreme Prejudice najpeckinpahovejší Hill (s dozvukmi Johna Woo) a ako tak pozerám na tunajšie hodnotenia (zdravím, Cival :-)), silne nedocenený skvost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis to u mě neukočíroval. Jeho typický motherfucker ksicht si tady nešetřil a táhnul se za ním jak smard z čerstvě odložených fuseklí. Chybí mi v tom ale strašně věcí, abych se u toho mohl bavit. Především fakt, že to má takový ten nádech westernu, který jsem nikdy zvlášť nevyhledával a taky fakt, že Bruce tam tolik nehláškuje jako například v Posledním Skautovi. On se ten jeho drsnej ksicht dá vydržet nějakej čas. Ale ne, když na něj musim čumět skoro dvě hodiny. V dnešní době mě baví víc, když si ze sebe dělá legraci a pouští se spíš do akčních komedií, než do vážných akčňáren, jako je právě Poslední zůstává. Na ty jeho velký akce to prostě nemá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $67miliónovTržby USA $18,115,927Tržby Celosvetovo $47,267,001║ Kostra príbehu kopíruje známy western Pre hrsť dolárov, čo by samozrejme ani nebolo zlé ale režisér to podáva dosť stroho a bez niečoho na viac, Bruce Willis je v úlohe destabilizátora vyprahlého mesta dobrý ale ostatné postavy sú dosť prázdne aby dej spravili zaujímavý a vypätejší, asi najviac čo zaujme sú prestrelky, celkový dojem z filmu je len priemer, čo v podstate nič veľké nedá ale aspoň že nenudí. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Role drsnáků, kteří jsou neporazitelní jako Arnold v dobách největší slavy se k Brucovi hodí, ale je jimi už překrmen. Jeho postavy jsou stále dokola podobné v základech a mění jen vzhled a tvar. Žádná dívka v tomto filmu není natolik krásná, abych kvůliní vraždil což mě trochu mrzí. Určitě se měli obsadit hezčí. Christopher Walken je vrahoun jak má být a je na něj krásné pokoukání. Celá zápletka je však lehce zbytečná, nudná a překombinovaná. Klidný komentář hlavní postavy filmu moc dramatičnosti nepřidává. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Walter Hill .. Nekompromisní a poctivý remake filmu Yojimbo zasazený do období prohibice v prašném Texasu. Bruce Willis je pevná herecká jistota a Walter Hill kolem jeho postavy odvádí snaživou práci. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Prvoplánovanější remake Leoneho (potažmo Kurosawy) snad ani natočit nešel. "Místo Eastwooda tam vrazíme málem stejně drsnýho Willise, místo koní auta a střílet se bude dvakrát tolik. Absenci Morriconeho hudby zkusíme nahradit přidáním ženskejch postav, protože na ty Leone moc nehrál, zjizvenej Walken jako záporák krokem vedle snad bejt nemůže a aby lidi neřekli, že se furt jenom rochníme v oživování toho feelingu starejch westernů, necháme rozsekanýho Willise vyčistit barák. Ou jééé." Je to podlý, ale koho to zajímá, když se na to tak dobře kouká :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sice je to jen prachsprostý remake geniálního díla Sergia Leoneho, s extrémě drsným Clintem Eastwoodem v hlavní roli "Pro hrst dolarů", ale je to NADUPANÝ remake. Bruce Willis nezůstává Clintovi nic dlužen, je naprosto nejvíc COOL a DRSNEJ BAD MOTHERFUCKER, a když vysypal dva zásobníky do chlápka kterej pak ještě prolít dveřma, málem jsem předl radostí jako kočka. Jenže Bruce nezůstal pouze u toho chlápka ale radši vystřílel celý město a Christophera Walkena třímajícího Thompson k tomu. No prostě bezva bezva BEZVA, jen škoda že je to remake i když Leone to zase ukradl Kurosawovi takže je to vlastně jedno. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka mezi oči! Perfektní gangsterka z 90. let. Willisovi velmi sluší tyhle role drsnýho, hláškujícího hrdiny, to samé platí o Walkenovi, který si zde zahrál krutopřísného člena gangu s děsivou historii. Opuštěné město, dva gangy a mezi něma stojící sám Willis. Rubárna jak svině s dostatkem krve, desertního prachu, skvělých hlášek a skvělým tempem. Paráda 90% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Poslední zůstává zapříčinil, že mám nezkrotnou touhu napsat komentář obsahující spoilery, tedy pokud si neviděl, dále již nečti jinak je možné, že ti to zkazí filmový zážitek! Pak mi tu nebreč, že jsem tě nevarovala. SPOILER! Sekáč Willis si to jen tak náhodou přijede do zapadlého městečka, ve kterém osvobodí všechny ženy a grandiózně postřílí všechny členy (jedině Bůh a kostymér ví, kolik jich celkem bylo) dvou nesmiřitelných gangů. Skamarádí se s flegmatickým šerifem a bláznivým hospodským a celý špinavý, dolámaný, postřelený ale přesto stále drsný si to nasedne do nového auta (který si samozřejmě v servisu nekoupil) a jede vzhůru za dalším dobrodružstvím.. Je to rebel.. KONEC SPOILERU Akční nářez, který nešetří kulkami a který si zaslouží tři a kousíček hvězdičky. A jelikož si chci hrát, že mi zaokrouhlování nikdy nešlo, tak to má ten výsledek, co vidíte hore hajt :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sympaticky priamočiara a chlapsky brutálna stominútová jazda drsného veterána Waltera Hilla s robustným, plešatým posledným skautom Bruceom Willisom v titulnej úlohe. Vyrovnane proti nemu hrá ukážkový filmový psychopat v podaní Christophera Walkena. Vo westernovo ladenom, prohibičnom svete, v ktorom sa ženy hodia len na jednu vec, zaujme i šerif Bruce Dern. A Michael Imperioli, ktorý si to neužije zďaleka tak, ako v Sopránovcoch. Atmosféra, vcelku svieži scenár, výrazné postavy. Akcie je málo, ale nevadí to. A je brutálna. Inak ukážkový prepadák: pri rozpočte 67 miliónov ich celosvetovo zarobil len 33. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tahle predelavka filmu Pro hrst dolaru se fakt povedla. Mezi nejlepsi westernovy filmy se to sice nezaradi, ale i tak nadprumer. Navic je to dost moderni a hodne akcni western. Willis je pekelnej drsnak, tvari se drsne, chova se drsne, ma cool zbrane, ma drsny hlasky a ma silene smesnej uces. To je jedina chyba na jeho postave. Dej filmu je prakticky totoznej s Pro hrst dolaru, ale je tu vic prestrelek, ktery jsou fakt perfektni. Jen zaverecnej masakr a podpaleni baru me mirne zklamalo, protoze to bylo udelany jako vedlejsi udalost a nebyl celej masakr videt. Navic je tu krutej Christopher Walken s thompsonem, kterej nevaha pouzit. Chybelo malo a bylo by to 5*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dávám zasloužené čtyři hvězdy (dal bych možná i víc, vidět snímek v originále) - Walter Hill se pokusil natočit poctu Samu Peckinpahovi a vyšlo to. Brutální, bez kladných postav, snímek co si tak nějak na nic nehraje - jen škoda, že celosvětově se snímek s rozpočtem 67 miliónů nezaplatil ani z půlky a tak jak říká Tom Hardy: žánr se z kin jaksi vytratil...O pár let později se o něco podobného pokusil scenárista a režisér Christopher McQuarrie se snímkem WAY OF THE GUN (rozpočet 10 M USD) a taky propadl - ale to už je příběh do jiného komentáře... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opět naprosto skvělý remake Yojimba (Tělesná stráž / Ochránce) od Kurosawy, který byl v roce 1964 zfilmován i Sergio Leonem pod názvem Pro hrst dolarů. Po Toshirô Mifunovi a Clintu Eastwoodovi nyní i Bruce Willis v režii Waltera Hilla přichází do městečka ovládaného dvěma bandami a hraje to na obě strany, hlavně ale za sebe. Perfektní drsná gangsterka s laděním do moderního westernu natočená podle klasického easternu. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=tmlKBh4MVps . ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů ve kterém hraje Bruce Willis tvrďáka a je jako vždycky pěkně vostrej, jak má jen malou možnost k nějaký drsný hlášce, tak nezaváhá, prostě Willis tak jak ho známe. A stejně jako on je drsnej i celej film, hned po první mrtvole je jasný, že ani deset prstů na každý ruce by nestačilo na spočítání všech mrtvol a o pěknou řádku z nich se postará sám Willis se svýma Dualama a střelivem při tom zrovna nešetří. Kdo má rád drsný hlášky, spoustu perfektních přestřelek a Willise, tak by si to rozhodně neměl nechat ujít. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poslední zůstává je po Leoneho Pro hrst dolarů již druhým převyprávěním Kurosawovy Osobní stráže, natočené podle románu Dashiella Hammeta z roku 1927 a jde o jednu z nejcharakterističtějších Hillových prací - další z jeho dlouhé řady moderních westernů a lahůdková macho zábava hlučně rozehraná na notně zaprášeném pomezí gangsterek, westernů a akčňáků Johna Woo o zabijácích se svědomím, co kosí protivníky palbou obouruč. Ramenaté vypravěčské monology, stručné dialogy, spousta vystřílených nábojů a samozřejmě nemůže chybět ani rejžův oblíbenec Bruce Dern. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Říkejte mi třeba John Smith. Jsem pistolník na útěku. Před zabijáky šéfů pomalejších pistolníků, před minulostí, před sebou.. Teď mě zrovna po prašných cestách zavál osud do města duchů zvaného Jericho. Říkám si, jó, Jimbo, tady uprostřed pouště, co je vyprahlejší, než tvoje hrdlo, bys chvíli mohl někomu dělat pro hrst dolarů tělesnou stráž. I když, znáte to. Věci se z roviny finanční občas překlopí do roviny osobní a já pak musím vynaložit veškeré úsilí, aby ten poslední, kdo zůstal, byla moje maličkost. Jenže chlap jako já v takovém zapadákově nemůže skejsnout navždy a duše temná jako noc už žene mě vstříc další rudé žni… Přidat do Hammetta ještě trochu Hamleta a bylo by to dokonalé, ale na co drama, když gunmen Bruce svou palbou přehluší i hry na vojáčky u Verdunu.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři hvězdičky. Saloony, písek vířící vzduchem, pouštní horko, bandy gangsterů a cizinec, který se jednou zadíval na krásnou dívku jdoucí okolo. A tím to vlastně všechno začalo. Akční hrdina Bruce Willis zabloudil do klasického westernu, což už to, je samo o sobě přinejmenším zajímavá kombinace. Jeho postava drsného Johna Smitha, vyprávějíc celý příběh, chrlí jednu hlášku za druhou, a kde se ocitne, je parný vzduch cítit olovem. A zároveň se tak stará o to, aby se celý film držel nad vodou. Příběh je poměrně průměrný, místy nevýrazný, a o jeho povznesení do výšin se stará bezchybné herecké osazenstvo gangsterských chlapů, v čele s dokonalým Christopherem Walkenem. Nebýt jich a Bruce, zcela jistě bych hodnotila méně. ()

Reklama

Reklama