Bruce Willis představuje záhadného cizince, který zabloudí do malého texaského města, ochromeného bojem dvou chicagských gangsterských bossů a zkorumpovanou policií. Tajemný John Smith se tak ocitá ve smrtelně nebezpečné hře mezi třemi ohni, a když se posléze na scéně objeví i krásná Felina, nemilosrdné válce už nelze zabránit. (oficiální text distributora)

(více)

všechny recenze uživatele

Rozpočet $67miliónovTržby USA $18,115,927Tržby Celosvetovo $47,267,001║ Kostra príbehu kopíruje známy western Pre hrsť dolárov, čo by samozrejme ani nebolo zlé ale režisér to podáva dosť stroho a bez niečoho na viac, Bruce Willis je v úlohe destabilizátora vyprahlého mesta dobrý ale ostatné postavy sú dosť prázdne aby dej spravili zaujímavý a vypätejší, asi najviac čo zaujme sú prestrelky, celkový dojem z filmu je len priemer, čo v podstate nič veľké nedá ale aspoň že nenudí. /55%/ ()

KarelR

všechny recenze uživatele

Prvoplánovanější remake Leoneho (potažmo Kurosawy) snad ani natočit nešel. "Místo Eastwooda tam vrazíme málem stejně drsnýho Willise, místo koní auta a střílet se bude dvakrát tolik. Absenci Morriconeho hudby zkusíme nahradit přidáním ženskejch postav, protože na ty Leone moc nehrál, zjizvenej Walken jako záporák krokem vedle snad bejt nemůže a aby lidi neřekli, že se furt jenom rochníme v oživování toho feelingu starejch westernů, necháme rozsekanýho Willise vyčistit barák. Ou jééé." Je to podlý, ale koho to zajímá, když se na to tak dobře kouká :) ()

Malarkey

všechny recenze uživatele

Bruce Willis to u mě neukočíroval. Jeho typický motherfucker ksicht si tady nešetřil a táhnul se za ním jak smard z čerstvě odložených fuseklí. Chybí mi v tom ale strašně věcí, abych se u toho mohl bavit. Především fakt, že to má takový ten nádech westernu, který jsem nikdy zvlášť nevyhledával a taky fakt, že Bruce tam tolik nehláškuje jako například v Posledním Skautovi. On se ten jeho drsnej ksicht dá vydržet nějakej čas. Ale ne, když na něj musim čumět skoro dvě hodiny. V dnešní době mě baví víc, když si ze sebe dělá legraci a pouští se spíš do akčních komedií, než do vážných akčňáren, jako je právě Poslední zůstává. Na ty jeho velký akce to prostě nemá. ()

Djkoma

všechny recenze uživatele

Role drsnáků, kteří jsou neporazitelní jako Arnold v dobách největší slavy se k Brucovi hodí, ale je jimi už překrmen. Jeho postavy jsou stále dokola podobné v základech a mění jen vzhled a tvar. Žádná dívka v tomto filmu není natolik krásná, abych kvůliní vraždil což mě trochu mrzí. Určitě se měli obsadit hezčí. Christopher Walken je vrahoun jak má být a je na něj krásné pokoukání. Celá zápletka je však lehce zbytečná, nudná a překombinovaná. Klidný komentář hlavní postavy filmu moc dramatičnosti nepřidává. ()

Superpero

všechny recenze uživatele

Sice je to jen prachsprostý remake geniálního díla Sergia Leoneho, s extrémě drsným Clintem Eastwoodem v hlavní roli "Pro hrst dolarů", ale je to NADUPANÝ remake. Bruce Willis nezůstává Clintovi nic dlužen, je naprosto nejvíc COOL a DRSNEJ BAD MOTHERFUCKER, a když vysypal dva zásobníky do chlápka kterej pak ještě prolít dveřma, málem jsem předl radostí jako kočka. Jenže Bruce nezůstal pouze u toho chlápka ale radši vystřílel celý město a Christophera Walkena třímajícího Thompson k tomu. No prostě bezva bezva BEZVA, jen škoda že je to remake i když Leone to zase ukradl Kurosawovi takže je to vlastně jedno. ()

• Na začátku filmu, kdy Smith (Bruce Willis) střílí, vystřílí zhruba 30 ran, přestože jeho pistole je na 7 ran. (dc125)
  • Vozidlo, ktoré do Jericha v Texase šoféruje John Smith (Bruce Willis) a ktoré poškodí partia Doylových (David Patrick Kelly) stúpencov, je Ford Model A Coupe z roku 1928. (misterz)
  • Okrem štátu Texas pracovali filmári aj v Novom Mexiku a Kalifornii. (MikaelSVK)