Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusna sportova drama s Toby Maguirem /Spajdr dement, teda pardon Spajdr MAN/ a slusnym Williamom H. Macym /Bobby 2006, Cellular/. Plus fauna, teda teraz kone a Maguire dokazal, ze vie uhrat aj daleko lepsie filmy nez ten blbowoodsky vyplach Spajdr man. Jo, ale za to svinstvo Spajdr Man ho stale nemam rad, a to tak, ze velmi! 82 % ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Přes veškerou snahu tvůrců jenom další řádový hollywoodský výkvas o chudém chlapci, který ke slávě a bohatství přišel, o zvířeti, které dalo všem (!) Američanům zdeptaným hospodářskou krizí novou naději a o tom, co to znamená „být zase kůň“. Režisér vedle sebe jednotlivé scény skládá jako výstřižky z dobových novin. Co zamrzí velice, před patetickým rozmělněním v nechutnou melasovitou hmotu nezachraňují ony výstřižky ani herci zvučných jmen. Jeff Bridges měl hrát postavu Chrise Coopera, Chris Cooper měl hrát postavu Jeffa Bridgese a Tobey Maguire neměl být zrzavý. Nečiní mi žádné potěšení být zde se svým hodnocením za největšího cynika, ale nejspíš si zrovna procházím obdobím, kdy mi ke štěstí nestačí pěkná příroda, pěkná hudba a spoluprožívaný pocit euforického vítězství. 50% Zajímavé komentáře: JohnnyD, PALINO ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak jsem v poslední době shodou okolností viděl 3 filmy o dostihových koních. Phar Lap, Secretariat a Seabiscuit. A musím říct, že právě Seabiscuit je z nich suveréně nejlepší. Všechny tři snímky popisují osudy skutečných koní a lidí kolem nich a všechny pravděpodobně natočili milovníci těchto zvířat, ale jediný Gary Ross si touto tématikou poradil bez výhrad. Dokázal natočit poutavě nejen osudy jednotlivých postav, ale i scény z dostihů a tak není délka filmu vůbec ku škodě. Dávám plný počet, protože v rámci subžánru se jedná o tu nejlepší záležitost. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tobey, coby cválající žokej na statném koni, je skvělý a přirozený. Perfektně ho doplňují ostatní herci. Seabiscuit je film s hezkými myšlenkami, krásným a "čistým" prostředí koní a stájí. S krásnými záběry přírody. Je o naději a vítězství. Musím říci, že pohled na koně běžící s větrem o závod, je skutečně krásný a nepopsatelný. "Člověk, který je malý, ale nepřipouští si to, dokáže velké věci..." ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Než začnu psát různá ale, tak -- hodně se mi ta slepenina líbila. A teď ta "ale", proč jen *** .... film je odshora nahoru :-))) plný klišé. Režisér (možná už scénárista?) se jej snažil pojmout jako skoro až dokument, používá přesná data, místa, jména reálných osob -- a když si pak najdete něco v hodně rozsáhlých materiálech třeba na wikipedii, zjistíte, jak moc překroucená ona historie byla. Na druhou stranu je příběh pojatý jako nepravděpodobná pohádka, tyhle dvě linky na sebe narážejí. Tři hlavní postavy jsou úplně archetypální: Americký milionář (když jsem dorazil, měl jsem 21 centů v kapse) je logicky úspěšný, protože je na prachy, ale v podání Bridgese je to lidumil skoro jako Matka Tereza. Trenér je poctivý rovný chlap, co vždycky mluví pravdu a je takový naivisticky přírodní typ, no současní ekoblouznivci určitě zamáčknou nejednu slzu. A samozřejmě, proti logice života, s tím uspěje i v nepřející době. A prosťáček žokej, loser od mládí do smrti, dělá jednu botu za druhou, a milionář mu všechno toleruje... pomalu jsem čekal, kdy ho adoptuje. U koníka taky ukazujou jen úspěchy, a že to třeba nebylo "když nastoupil, tak vyhrál", vědí jen pamětníci. A pak když se dozvíte, co se stalo doopravdy... .NO NICMÉNĚ jak jsem předeslal, líbilo se mi. :-) ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Seabiscuit zemřel ve čtrnácti letech na infarkt. (Geriel)
  • Místo Seabiscuitova odpočinku je známo pouze rodině Howarda a veřejnosti zůstalo utajeno. (Geriel)
  • V Santa Anitě stojí Seabiscuitova socha. (Geriel)

Reklama

Reklama