Reklama

Reklama

VOD (1)

Po občanské válce se banky a vlaky staly terčem gangu, který terorizoval středozápadní Spojené státy. Tento gang psanců je veden Jessem Jamesem a Colem Youngem a patří do něj několik jejich bratrů. Detektiv Rixley je pověřen dopadením psanců. K tomu má k dispozici několik mužů. Rixley je pronásleduje a je jim na stopě. Poté zabije několik nevinných příbuzných členů gangu. Ti se pomstí a muže zastřelí. Několik dní se následně schovávají ve stodole jejich přítele, ale i tam je detektiv vypátrá. Jeho mužstvo začne na stodolu střílet, ale všem členům se podaří uprchnout. Po této události se celý gang rozptýlí po státech a každý člen si žije svým vlastním životem. Po několika letech se však znovu sejdou s plánem vyloupit banku daleko na severu, která má být plná peněz. Město však před psanci bylo varováno a loupež se pokazí. Zámek od sejfu má časovač, a tak ho nelze otevřít. Když se gang snaží uniknout, střílí po něm místní obyvatelé, kteří obsadili oba konce hlavní ulice. Několik členů je zabito a až na bratry Jamesovi jsou všichni postřeleni. Z gangu zbyli kromě bratrů Jamesových ještě další čtyři členové. Jeden z nich záhy umírá v lese, kam se skupině podaří dostat. Další tři jsou těžce zraněni. I když je Jesse velitelem, rozhodne se zraněné opustit, s čímž jeho bratr Frank neochotně souhlasí. Cole Jessemu řekne, že je neloajální opustit je, ale Jesse ho ignoruje a Frank prohlásí, že musí držet se svým bratrem. Všichni tři přeživší se nakonec dostanou do nemocnice, kde jim Rixley oznámí, že vzhledem k tomu, že ve státě Minnesota neexistuje trest smrti, budou odsouzeni na doživotí. Snaží se je přesvědčit, aby mu prozradili, kde jsou bratři Jamesovi, a tím získali nižší trest. Všichni však odmítnou... (TV Prima)

(více)

Recenze (63)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $23,000,000Tržby Celosvetovo $23,150,000║ možno nie najsympatickejšie obsadenie ohľadne bandy zlodejov ale má to miestami dobré grády, prestrelky, dravosť /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Western, který opět předkládá divákovi stokrát řečenou pohádku o Jesse Jamesovi, tentokrát však se zajímavým hereckým obsazením. Pointa je v tom, že trojici bratrů Youngerových, hraje opravdová trojice bratrů, tentokrát Carradinů. Bratry Jamesovy zase hrají James a Stacy Keach a do třetice dvojici Millerů hrají Dennis a Randy Quaid. Už jen z tohoto opravdu jedinečného složení tak působí herci jako stvoření pro své role. A to jsem ještě zapomněl na bratry Guesty, kteří hrají bratry Fordy:). Teď vážně. Western je to vcelku příjemný, nijak výjimečný kromě výše zmíněného a také slušně uteče.Pěkných 99 minut je kvalitně vyplněno, i když chvílemi se střelba mění v "zlí střílí přesně, hodní minou i stodolu dva metry před sebou". ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Slušný viktoriánský westernový LARP, zajímavý trojím. Tak za prvý, místo svištění kulek tady svištěj emancipovaný rozmluvy. Za druhý tu zcela chyběj záporáci, stejně jako výrazný harlekýn na straně dobra, charismatický hero s kolty proklatě nízko a bondovskýma serepetičkama poschovávanýma po celým těle. To je ovšem chytrý způsob, jak zapojit všechny postavy do děje. A za třetí, všichni zúčastnění s vlasy jak chmýří bodláčí postrádaj estetiku ve xichtě - lapidárně řečeno - chlapi jsou oškliví a ženský jakbysmet. Vrcholem tamní pulpovosti jsou kurvy, který by měly spíš platit zákazníkům. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Když Walter Hill ke konci rozbalí svojí přímou poctu úvodní ´Wild Bunch´ akci, tak to jsem teda zatraceně valil bulvy a večer jsem si to musel pustit znova ... nedoceněný western, řemeslně bezchybný, s mnoha charizmatickými tvářemi. Velká škoda, že Hill se věnuje mnoha postavám, tudíž je to stylem "od každé trochu, ale nic pořádně", kvůli čemuž finále ztrácí na působivosti. Ale i tak rozhodně JE o co stát. P.S. David Carradine opět srší charizmatem, je radost se na něj dívat, ten chlap si zasloužil velkou kariéru a pořádný role. Dík, Quentine. P.P.S.: I´m good old rebel - dokonalé ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Další z westernů, který se zabývá životním osudem slavného bankovního lupiče a desperáta Jesse Jamese a jeho bandy. Režii má Walter Hill, který natočil několik moderně pojatých westernů, nejlepším je asi skvělá gangsterka Poslední zůstává. Western Psanci vyniká moderním zpracováním, hezkou country hudbou a (Kill Billem) Davidem Carradinem v jedné z hlavních rolí. Mimochodem, jeho otec John Carradine hrál pro změnu postavu zrádce Boba Forda ve fimu Jesse James z roku 1939. Taky pro mne neznámý James Keach mi do role Jesseho sednul "jako prdel na hrnec", tedy typově opravdu dobře. Trailer (přímý odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=Ye7xnbnfKBM ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kvalitný, svižný a pomerne drsný western, v ktorom sa to hemží špinavými sympaťákmi, osudovými ženami a súrodencami v podtitulke. Hill nešetrí ani guľkami, ani spomalovákmi alá Peckinpah a ten glorofikovaný záver je naozaj velice fajn. Spokojnosť aj keď divoký západ zrovna nie je moja šálka kávy. 70% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spolu s Velkou Northfieldskou loupeží asi nejzdařilejší zpracování příběhu Jesseho Jamese a jeho bandy. Realistická, neromantická, demýtizovaná podívaná s pomalým tempem, které však svou mírnou rozvláčností dosti pomáhá atmosféře. Walter Hill v sobě nezapře žáka Bloody Sama - krev je krvavá, bláto studené, postavy jsou lidé z masa a kostí a v přestřelkách umírají i nevinní. Zajímavý nápad obsadit do rolí bratrských gangsterských klanů bratrské klany herecké vyšel na jedničku, především David Carradine, James Keach a Randy Quaid stojí více než za pozornost. 90%. P.S.: Film jsem si připomněl po dlouhých letech a líbil se mi mnohem víc, než tehdy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento western si pamätám ešte z čias VHS požičovní. Veľmi dobré obsadenie, doslova rodinný biznis. Traja bratia Carradinovci, dvaja Keachovci a dvaja Quaidovci. Hlavne mladý Dennis Quaid je takmer nespoznateľný. Postava Jesse Jamesa je tak trochu v úzadí a režisér sa venuje skôr celej bande, kde každý z nich dostáva takmer rovnaký priestor, čo je fajn. W. Hill je akčný klasik a už vtedy sa vyžíval v pekne krvavých a spomalených záberoch. Záverečná prestrelka je veľmi dobrá, i po toľkých rokoch ju mám stále v živej pamäti. Ako celok film nepôsobí tak celistvo, často je prerušovaný spevom, tancom a chlapskými potrebami v ženskom náručí. Celkovo priemer. 60%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dosť dobrý western s trojčatami Carradinovcami. Westernov toho typu bolo v 80.a 90.rokoch minulého storočia v skutku dostatočne a akoby vždy každému niečo chýbalo. Určite je tomu tak aj v tejto snímke. Je tu mnoho postáv, takže je to dosť neprehľadné sa v tom orientovať. Inak je to ale veľmi dobrý western. Dobre urobený. Je to svižné, správne drsné ako má western byť a nie príliš ukecané. Pritom moderne spracované, s peknou country hudbou, ktorá sa mi páči. Rozhodne môžem odporučiť všetkým nadšencom poriadnych westernových prestreliek a smrtí. Snímka sa nebojí násilia a napríklad jeden zamestnanec banky to detailne schytá priamo medzi oči. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkvalitnějších verzí vyprávění příběhu o Jesse Jamesovi a jeho bandě. Historická věrnost tu nehraje roli. Ten příběh je sám o sobě legenda a jako takový musí být vyprávěn, aby byl uvěřitelný. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Psancům samozřejmě vévodí unikátní obsazení - bratry Jamesovy hrají skuteční bratři James a Stacy Keach, klan Youngerů zase Robert, Keith a David Carradine, bratry Millerovy Randy a Dennis Quaid a v neposlední řadě bratry Fordovy Nicholas a Christopher Guest. To je tedy realistická sestava! Jinak jde o poměrně konvenční western s několika drsnějšími scénami. Nenapadá mě však co vytknout. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skoro by som dal aj vyššie hodnotenie, Hill to proste vedel a mal k dispozícii skutočne kvalitnú zostavu typologicky presných hercov. Len sa mi stále nejako nechcelo pristúpiť na hru, že by som týmto psancom mal držať čo i len trochu palce. Řekli jsme si bez ztrát...je síce pekná hláška, ale keď sa poruší, osobne by som v prípade Jamesovcov a spol. videl niečo ako kolektívnu vinu. Pritom zákon tu nie je prezentovaný síce ani vyložene záporne, ale kladne tiež rozhodne nie. Poviete si a čo Bonnie a Clyde, alebo Takí normálni zabijaci, no tým som tiež nejak extra nefandil a film o ich zážitkoch som si užil o niečo viac. Stále ale slušná spokojnosť, tento svižne ubiehjúci western sa môže smelo porovnávať s tým lepším zo žánru z 50. rokov. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky rozhárané, divák sa musí sústrediť, aby si zapamätal tváre antihrdinov, David Carradine si pre seba kradne film. Priemerný western, ktorý však prináša perfektnú hromadnú prestrelku dorovnávajúcu tú z DIVOKEJ BANDY. Pre mňa osobne, odkedy som videl ZABITIE JESIEHO JAMESA s Pittom, sú už všetky ostatné filmy tohto druhu tak trochu zbytočné... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Upoutal mě již pohled na obsazení s ústřední trojicí a dalšími třemi dvojicemi skutečných bratrů (byť s výjimkou Stacyho Keache jsem tu nikoho neznal). Když se během úvodních titulků rozezněla kytarová hudba Ry Coodera, měl jsem plně jasno, že začíná další film Waltera Hilla, byť tentokrát trošku stylově odlišný oproti těm, co jsem viděl dosud. Komorní, občas až poetické scény s precizním vystižením atmosféry prostředí starého amerického městečka a okolí přecházejí nejednou jako nečekaný blesk přímo do brutální akce divokých přestřelek, honiček a bitev, kdy se tvůrci skutečně nemazlí s osudem a padnutím z mnoha přítomných postav včetně nevinných obětí... žádné uhlazení Divokého západu typické pro postarší bijáky, žádná idealizace westernových „hrdinů“, ovšem vtažení do atmosféry a celého dění fungovalo na mě po celý čas výborně... u vrcholné série akce se mi málem tajil dech, jednak díky řemeselně excelentnímu pojetí s obrovským množstvím lidí, zbraní i koní v pohybu a pak také.. zástup zběsilých koní, jak proražují kopytama sklo budovy, jsem viděl snad poprvé... [80%] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známý ale poměrně slušný western, který je neobvyklý převážně hereckým obsazením (stačí si přečíst herecké obsazení a bystrý divák pochopí). V některých ohledech možná až zbytečně zdlouhavé ale závěrečný masakr, ukáže co Hill umí skutečně nejlépe. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Walter Hill v akčních scénách vzdává hold Bloody Samovi a tyto části filmu jsou zároveň těmi nejpozoruhodnějšími. Líbila se mi neuspěchaná první polovina, kdy bylo hlavní starostí hraní karet a svádění žen, bohužel po úprku celé "divoké bandy" už se začala vytrácet jakákoli atmosféra a nastoupila monotematická naháněčka s jasným koncem. Škoda že se nenašlo místo i pro bratry z rodu Bridgesů, mohlo by to pak být ještě zajímavější. ()

Reklama

Reklama