Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Clemens Forell (Heinz Weiss) je odsouzen na 25 let nucených prací v Sovětském svazu a snaží se uniknout beznadějnou cestou přes Sibiř. (sator)

Recenze (1)

sator

všechny recenze uživatele

Clemens Forell (Heinz Weiss) je odsouzen na 25 let nucených prací v Sovětském svazu a snaží se uniknout beznadějné cestě přes Sibiř. Osobní příběh rakouského vojáka Corneliuse Roste. Rost se obával možné reakce poválečných spojeneckých úřadů a souhlasil s ústním pohovorem až poté, co mu bylo uděleno použití přezdívky Clemens Forell. Až 20 let po Rostově smrti odhalil Ehrenwirthův syn Martin, Rostovu pravou identitu. Bauerův román So weit die Füße tragen, byl  přeložen nejméně do 15 jazyků a stále je znovu vydáván. V Čechách vyšel pod názvem Kam až mě nohy donesou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Osobní příběh rakouského vojáka Cornelia Rosta. Rost se obával možné reakce poválečných spojeneckých úřadů a souhlasil s ústním pohovorem až poté, co mu bylo uděleno použití přezdívky Clemens Forell. Až 20 let po Rostově smrti odhalil Ehrenwirthův syn Martin Rostovu pravou identitu. Bauerův román „So weit die Füße tragen“ byl přeložen nejméně do 15 jazyků a stále je znovu vydáván. V Čechách vyšel pod názvem „Kam až mě nohy donesou“. (sator)

Reklama

Reklama