Reklama

Reklama

Konflikt

  • Egypt Eshtebak (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Káhira v létě 2013, dva roky po egyptské revoluci. Po svržení islamistického prezidenta Mursího si policejní dodávka plná zadržených demonstrantů rozdílných politických a náboženských názorů klestí cestu mezi účastníky násilných protestů. Překonají zatčení svoje odlišnosti, aby vůbec přežili? (Cinemax)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zajímavý obrázek Egypta. Na různých povahách vidíme sociální, náboženské a politické problémy. K postavám se nedostaneme do hloubky. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Masakr. Cítila jsem ten vydýchaný vzduch i pach lidských těl. Dokonce i slzný plyn. Skupina lidí různého smýšlení, povahy i víry, žena, muži, stařec, děti, zavření v takřka neprodyšném policejním antonu. A všude kolem revoluce. ()

Reklama

kejly 

všechny recenze uživatele

Film je slušně natočený a dobře ukazuje, že obě strany se chovají jako zvířata, občas jsou oba tábory schopny na minutu spolupracovat, ale většinou se nechají ovládat něčím jiným, než rozumem. Bohužel nemůžu film hodnotit dobře, protože všichni "hrdinové" (až na policistu a amerického novináře) mi byli krajně nesympatičtí. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané, zrežírované i zahrané drama odehrávající se celou dobu v policejním antonu. Atmosféra uvnitř je stejně napjatá jako venku - tam se sice střílí, ale o život jde všem. -------- V titulcích filmu uvedeno: koprodukce Egypt / Francie / Německo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dost těžký cokoli napsat, protože ještě se celej chvěju. Tady zavřou filmovou kameru - tebe do policejního auta, postupně ke kameře - k tobě dostanou lidi z naprosto odlišným politickým nebo náboženským názorem a nechaj tě s nima projíždět rozbouřeným Egyptem. Masakr. Ty si situace se tam hrozně rychle mění, v umírněný, dramatický a silně emotivní a samožřejmě ty to máš díky přítomnosti kamery a uzavřeného prostoru z první roky. Vůbec nemyslíš na to že sleduješ film, prostě doufáš, že se to nějak vyvine i když absolutně netušíš jak a co se stane v příštím okamžiku. Mimořádně silná záležitost ještě zdůrazněná závěrečnou scénou. No pane jo, jsem rád, že jsem během Konfliktu nezapoměl dýchat. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama