Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který dokázal jedno, že se USA a v té době se SSSR dokázali dohodnout a sjednat něco, co v té době mohlo být nemyslytelné...ještě. Rudé horko je totiž první film točený Američany, který měl tu možnost odehrávat se i na samotném Rudém náměstí v Moskvě a přitom to byla tak jednoduchá dohoda, respektive fakt, že studená nemusí být válka, ve které v té době obě velmoce byli, ale ani film, který je horký díky parádní akční, komediální jízdě, kde se objeví Arný jako Drsnej Harry z východu po boku s hercem, který se s rolemi nemazlí a hraje je tak jak ho to nejvíce baví, doslova praštěně. Rudé horko je povedený akční film, který rozhodně nenudí. Ústřední dvojka se o to dobře postará a tak je o zábavu minimálně postaráno. --- Doufám, že Vás v tý Vaší slavný poldovský škole v Kyjevě naučili všechno o autonehodách a ceně pojistky. - V socialistických zemích nejsou pojistky potřeba. Všechno tam platí stát. - Jo? Tak mi teda řekněte, když je to tam u Vás takovej ráj, jakto že máte stejný malér s heroinem a koikainem jako my? - Číňani to vyřešili. Brzy po revoluci seřadili všechny dealery a drogově závislé a střelili do týla - Ne to tu nejde. To zasraný politici nedovolí. - Ty zastřelte první. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

To plné hodnocení je hlavně za ten naprosto geniální začátek, jak Arnold vyhodí do sněhu toho tlusťocha v sauně plný nahejch svalovců a ještě při tom stíhá drtit v ruce žhavej šutrák. Dála následuje bitka v baru kde Arnold utrhne chlapovi nohu a vysype z ní kokain OH YES!!!!!!!!! Po příjezdu do Ameriky už to není takovej hardcore, ale film je stále zábavnej hlavně díky slovním přestřelkám mezi Belushim a Arnoldem. "Proč ti furt pípaj ty hodinky?" "To je abych nakrmil papouška." "To rusky znamená honit si ho?" A nebo další perlička: "Všechno v pohodě?" "Jo." "A co tady dělá ta halda sraček?" (při tom Belushi ukazuje na zmasakrovanýho chlápka) "Bydlí tady." No prostě takovýhle filmy už se dneska netočej a já myslim že je to sakra škoda. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Schwarzenegger jako ruskej tvrdej polda společně s James Belushim coby tvrdej drzej sprostej polda z větrnýho města Chichaga? Rozhodně,ano. Arnold dokáže bejt otravnej a nepříjemnej ale zároveň skvěle zapadající. Belushi má ve filmu ty nejlepší hlášky. Původní distributor Guild Home Video-teď Bonton. Radši se budu dívat na ohranou kazetu se starým s dabingem než na super DVD s nezáživným dabingem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnold je a bude vždycky borec se suprovejma hláškama. Jeho hlavní doménou jsou role, které zrovna neoplývají Shakesperovskou angličtinou a vždy si rád za sebou zanechá nějakou tu řádku mrtvých. Tady si jej navíc můžeme vychutnat ve skvělém mezinárodním akčňáku poctivého řemeslníka Waltera Hilla. Stále mi v hlavě zní skvělá hudba Jamese Hornera (ano čtete dobře). Známe pravidlo že hudba dělá film zde platí do puntíku. Dodnes v hubě cítím tu pachuť autobusového nádraží kde se odehrává závěrečná scéna. Tento film miluju! Škoda že už by něco podobného dneska nikdo nenatočil. 90% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film musel být v roce 1988 hit ale v dnešní době je to klasika.Arnold Schwarzenneger jako Rus??? Ani náhodou to je jako kdyby byl MR.Bean Afroameričan ale i tak je Arní dobrej a James Belushi......skvělej.Dobrej film s dobrou akcí , skvělýma hláškama a konečnou autobusovou honičkou co víc si přát od filmu se Schwarzennegerem?? ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Snímek byl pro distribuci v kinech zkrácen, byla například vynechána scéna, když Rostaviliho žena Cat Manzetti (Gina Gershon) spolupracuje s policií na pasti nastražené při baseballovém zápase, ale jak se ukáže, Viktor (Ed O'Ross) jí lhal a léčka sklapla naprázdno. Rovněž bitka a přestřelka mezi Dankem (Arnold Schwarzenegger) a členy gangu Cleanheads je sestříhána a proto děj navazuje poněkud krkolomně. Pro vydání na DVD byly všechny vynechané scény doplněny. (Robbi)
  • Walter Hill požadoval po Jamesi Hornerovi, aby hudba k filmu měla heroizující náladu: "Chtěl jsem, aby vytvořil pocit, že jste na olympiádě získali zlatou medaili. Že se stalo něco hrdinského!" (Robbi)
  • První západní filmový štáb, který měl dovoleno točit na Rudém náměstí v Moskvě. Producenti na povolení k natáčení čekali šest měsíců a hlavní důvod, proč ho ruská vláda vydala bylo, že hlavní postava byl ruský hrdina. (zdenur)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama