Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Recenze (348)

LeePriest 

všechny recenze uživatele

Je to sice béčko s ne zrovna extra propracovaným scénářem a průměrnou akcí, u kterého se nedají čekat dech beroucí scény či efekty, fanoušci filmů tohoto typu si však přijdou na své. Obzvlášť hlášky a debaty Arnolda s jeho policejním kolegou někdy nemají chybu a film slušně oživují. Hlavně samotný Schwarzenegger jako policejní soudruh mě slušně pobavil. ()

Vostok 

všechny recenze uživatele

Ty pičo :_D jen 64 procent? mate mozky v hlavě nb kde?:-D to je uplně vtipný svižný a ačkní tvl arnoldovka z 80 . let jak vyšita no upa super super mega cool brutalní film i dbes a komu se to nelibi je krpyl-D 80 leta byly pro fil sice naislný ale do cnes zajimave je to v nás -D ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Kdyby to mělo lepší příběh, tak je to za pět hvězd. Příběh je totiž hrozně slabý (včetně akčních scén), ale celé to vynahrazuje boží popichování mezi hlavními postavami, kde to opravdu jiskří jedna báseň. Netušil jsem, že Arnold má takový komediální talent. Jako komedie perfektní, ve stylu třeba Policajta z Beverly Hills. Dobré výkony pánů Soukupa a Pragera v dabingu (viděna třetí verze dabingu). Rád bych napsal nějakou hlášku, ale bez Arnoldova ledového výrazu v obličeji to tak nevyzní. ()

Polter1 

všechny recenze uživatele

Je to strašné, už ale štvrtý krát som sa to snažil pozerať a nikdy som nevydržal ani do polky filmu. Ako má byť Arnold presvedčivý ako Rus keď je Rakúšan. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vydarený akčný film prešpikovaný vtipnými hláškami. Kapitán Danko nie je Axel Foley. Teda Arnold Schwarzenegger nie je Eddie Murphy, nikdy však neminie. Jim Belushi je tá vtipnejšia polovička a celkom mu to ide. Scenár nie je žiaden skvost, ale zabaviť dokáže. Bonus: Budúci Morpheus Laurence Fishburne ako mladý poručík Stobbs. 70% ()

e-arthworm 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu průměrný film s poněkud odbytou závěrečnou likvidací hlavního záporáka. Což na straně druhé bohatě kompenzuje neskutečně hláškující Arnold v roli sovětského milicionáře. Prakticky od chvíle, kdy dorazí do USA, platí : co slovo, to perla :-) Počínaje ubytováním v pochybném hotelu ("Taky Rus? - Sovět!"), přes nevěřícné sledování pornokanálu ("Kapitalismus..."), zaujetí akváriem v kanceláři policejního velitele ("A co vy v Rusku? Jak řešíte problémy se stresem a pracovním vypětím? - Vodkou."), porovnání americké a sovětské metody výslechu ("Sovětská metoda je účinnější."), přes nezapomenutelnou sledovačku padouchovy manželky až po závěrečnou výměnu hodinek. James Belushi mu v (nejen) tomto ohledu zdatně sekunduje. Potěšil János Bán, kterého jsem - pravda - zaregistroval až po několikerém zhlédnutí. "Všechno v pořádku? - Ále ano. - A co ten pytel sraček na chodníku? - Bydlí tady." P.S. : Nový dabing Primy z r. 2012 opět většinu hlášek "zazdil", byť ne tak extrémně, jako v případě Komanda :-( ()

montel 

všechny recenze uživatele

Kapitán sovětské policie Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) pátrá po nebezpečném překupníkovi drog Viktoru Rostovi (Ed O´Ross), který mu zabil parťáka. Pátrání vede ze zasněženého sovětského svazu až do rušného Chicaga, kde se Viktor ukryl a kde plánuje další drogové kšefty. Danko zde dostane za partnera ukecaného průšviháře, detektiva Ridzika (James Belushi), se kterým se snaží dostat Rostu za každou cenu...Můj oblíbený film, který si můžu pustit kdykoliv. Svižné tempo skvěle doplňuje Belushiho humor, takže se vždy i pobavím. Skvělé 80. léta. 75% ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný akční film, který nabídne docela slušnou akci. Žádný velký zázrak však od filmu nečekejte, jedná se spíše o nenáročnou podívanou. Děj a zápletka jsou spíše průměrné. Občas se dějem protáhne nějaký ten náznak humoru. Film ničím moc nezaujme ani neurazí. Závěrečná akční honička pak docela potěší. ()

dracekt 

všechny recenze uživatele

Já ten film prostě i dnes můžu. Arnold samo jako vždy totální neherec, ale mno a jak vy relaxujete ? arnoldůvo obvyklý neměnný výraz :- pijeme vodku :-). Belushi je roztomilej. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Pořádná drsárna v akčním stylu scéna v sauně a scéna s autobusy je fakt nářez. Klasický akční film šitý pro Arnolda. Za tři hvězdy to určitě je. ()

pirate 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipný, nepříliš akční. Prostě běžný průměrný film, s nádechem krimi, u kterého jsem se nenudil, ale od obou hlavních herců znám několikanásobně lepší filmy. 63% :). ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí film. Osobně mám radši tento buddy movie radši než Smrtonosné zbraně. A jeden z těch málo filmů, na které se dá v dnešní době stále koukat a člověku nepřijde naivní či hloupej. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, kterou coby slintající odrostlejší pubescent jsem hltal ve 2.kopii s jednohlasým dabingem u TV. ()

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama