Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Recenze (348)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Klasika žánru ,,buddy movie,,. Síce nie tak svižné a napínavé ako SMRTONOSNÁ ZBRAŇ, ale akčné a solídne nasnímané s klasicky akčnou hudbou Jamesa Hornera. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Hlavně proto, že akční filmy osmdesátejch a devadesátejch let jsou můj nejoblíbenější žánr, mě dost překvapilo, že jsem tuhle záležitost objevil až pětadvacet let od natočení. Lidi píšou, že Arnoldovi nevěřili toho Rusa ani za mák, ale mě se ten jeho kamennej xicht k chladnýmu Sovětovi naopak hodil. Belushiho jsem měl možnost vidět ve filmu poprvý a příjemně mi tam seděl. Jinak film používá standardně jedoduchou zápletku, hodně se tu střílí a mlátí a do toho občas Belushi frkne nějakej svůj fórek, což bylo vlastně všechno, co jsem od toho očekával. Solidní osmdesátková buddy ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akčňák, kde Arnold hraje tvrdého Ruského policistu za honbou po pašerákovi drog, který uprchne do USA. Zde dostane potrhlého parťáka. Ve filmu je spousta dobových hlášek a kvalitní akce s rytířským kláním ne na koních, ale v autobusech. Prostě klasická akčňárna s jednoduchým příběhem a svižným tempem. 90% :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Arnold jako rusák?! Tolik prostoru nedostal a to je možná dobře (nebo špatně?) , protože je tu i Belushi a další. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Arnie hrající mimořádně inteligentního ruského policejního kapitána... to je podobně absurdní, jako když ho Cameron záměrně obsadil do role "Jamese Bonda", a podobně chytře, byť mnohem více mimoděk než v Cameronově parodii, se tu se statutem Arnieho, jako jedné z posledních hvězd v klasickém slova smyslu, pracuje. Efekt toho, když nasadí eastwoodovský obličej (což mu nedá moc práce, protože mají podobné vzezření a koneckonců i rejstřík projevů) s magnumem v ruce a procedí "Kdo je Drsný Harry?", je nepopsatelný. Kromě toho je to výtečný akčňák s ultimátními a přitom sympaticky minimalistickými přestřelkami; jeden z nejlepších Arnoldových snímků. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Film, který je takový slabší průměr... Abych řekl pravdu u tohoto filmu jsem se nebavil a trochu mě i nudil..:( Pomalu nic orignální a nenahraditelného se v tom nevyskytuje..:( Arnold má na lepší filmy, tohle za tři hvězdičky... ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Neblázni, každej přece ví, že nejúčinější ruční zbraň je Magnum 44! Tu má i drsnej Harry. Kdo je drsnej Harry? :-))))))) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kombinace drsného sovětského policisty Arnieho a stále hláškujícího sukničkáře Belushiho, to zní na papíře přímo skvěle. Ale jestli mám být naplno upřímný...Film ten potenciál naplno nevyužil, bohužel. Na druhou stranu, stále se jedná o docela zdařilo béčkovou podívanou, kde se z pár hlášek staly legendární slogany ("Cocainum"). A vlastně i ta akce nepatří dnes do starého železa, nikdy jinde jsem neviděl, že by se závěrečné zúčtování se záporákem skládalo z honičky ve dvou autobusech, které zboří během své jízdy polovinu Chicaga. A co vlastně samotný příběh? No...Od toho nečekejte nějakou promyšlenou záležitost, chvílemi bych to označil za ten opravdový brak z osmdesátek (ale v dobrém :D). A co ti hlavní dva představitelé? Arnie se podle mě zhostil své role na jedničku, bylo úsměvné sledovat, jak mluví rusky s tím těžkým rakouským přízvukem. A Belushi mu zdatně sekundoval (ikdyž chvílemi taky prohodil něco z ranku spíše trapnějšího). Ale co už. Jako jednohubka na odpoledne to funguje na jedničku. Za mě dávám 6,5/10 ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Vrchol Arnieho hereckého výkonu v tomto filmu je sice dloubnutí se v nose, ale jeho zamračený pohled je jako Raffaelo - řekne víc než tisíc slov. On tudíž, narozdíl od ostatních herců, hlasový projev eliminuje na naprosté, a pouze to nejnutnější, minimum (jednoslovné odpovědi typu "Ano" / "Ne"). Arnold se pouze zatváří a vy hned víte, která (nebo spíš koho) bije. Jináč ale Rudé horko působí, jako kdyby se zastavilo na rozcestí mezi krimi a komedií, páč Belushiho narážky na Sovětský Svaz jsou to jediný, co by se dalo považovat za tu komediální rovinu a k tomu navíc většinou vyznívají naprázdno. Ale na krimi je to zas příliš přímočaré, pořádně se tam po nikom nepátrá. Prostě typický Arnieho film - on je super, ale zbytek stojí za starou belu. 50% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Po prvních 30ti minutách jsem by nadšený. A pak to tak nějak začalo. Vlastně spíš skončilo. Nudný a nezajímavý Arnie. Pousmál jsem se asi 2x za celý film. Příšerně vyumělkovaně hláškující James Belushi byl stále jednou nohou v totální trapnosti a umělé a nevtipné hlášky byly spíš na škodu. Jediný kdo splňoval náročnější měřítko byl Ed O'Ross se svým fakt hodně zlým pohledem parchanta. Nuda, šeď a zívání. Nic víc. 50 procent ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

V porovnani s dalsimi Arnieho 80's kousky je Red Heat ponekud slabsi, ale stale je to kvalitni rubacka. Nekolik vtipnych hlasek, Arnie ve forme, skvela hudba, ruske prostredi na zacatku filmu, sexy Gina Gershon. Jinak je to ale zejmena svym scenarem pomerne prumerna zalezitost. 6/10 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočné brázdenie béčkových vôd. Potešia príjemné konverzačné partaje, spojenectvo odlišných kultúr, trefné satirické hlášky na politiku blokov. Zráža relatívne nepríťažlivý dej, ktorý je aj na veľké esá trošičku striedmy, ale zase obsahová štruktúra nie je v niektorých častiach zrovna najtrápnejšia. Nostalgia vo mne ťažko, keďže som film koncom 90-tych rokoch nevidel, ale dnes sa točia ešte horšie jednohubky. Taká tá jednoduchosť je nahradená rýchlymi autami a neprehľadným strihom. A ja odporúčam radšej takýto starý digi-kolorit (y). ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Také hodně zajímavý, ale bohužel průměrný film... Moc toho nenapraví ani vocásek Belushi.... Film sice chytne a pobaví, ale ne zase tak, jako mnoho více jiné filmy s Arniem (nakonec pár i s Belushim)... není to nejhorší ani nejlepší, takže průměr... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Arnoldovi jde role Rusáka a zabijáckého stroje na výbornou. V obou rolích toho moc nenamluvil a ukazoval svoje svaly. Snad jediný film, kde Američani a Rusové museli spolupracovat, aby dostali drogového dealera. Danko a Ridzik byli hodně nesourodou dvojicí policajtů. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Rudé horko mě dříve moc nebralo, když jsem ho viděl v jednodabingu, čekal jsem více stříleček a akce. Postupem času mě film začal bavit víc a víc a po každém dalším shlédnutí si ho vychutnávám víc a víc. Dvojka policistů Schwarzenegger a Belushi jsou výborní a skvěle se doplňují, a hláškami vůbec nešetří. A hlavní padouch v roli ruského pašeráka drog a vrahouna Viktora je fakt padouch jak má být. Výbornou hudbu složil James Horner a některé motivy jsou hodně podobné kultovnímu trháku Commando, ke kterému hudbu složil taktéž. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Dvojka Arnold - Belushi je celkem funkční, Hill je dobrej režisér a úplně blbý to taky není. Jedna z lepších Arnoldovek. ()

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama