Reklama

Reklama

Jižanská pohostinnost

  • Česko Operace Southern Comfort (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed nekonečných mokřin Louisiany se odehrává drama příslušníků americké národní gardy, kteří se při armádním výcviku kvůli malichernosti dostávají do ostrého střetu se starousedlíky. Banální krádež způsobí, že je zbytečně prolita krev a že se boj o přežití v bažinách začíná více než nápadně podobat válce ve Vietnamu. Pro příslušníky „víkendové“ armády se v louisianských bažinách rutinní cvičení náhle změní doslova v peklo na zemi, ze kterého není úniku. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

choze 

všechny recenze uživatele

Slibný námět, ale zpracování postrádá byť jen náznak napětí a všechny postavy se chovají tak NESKUTEČNĚ IDIOTSKY, že jsem jim ze srdce přál co nejbolestivější smrt. A scéna s padáním stromů byla tak nehorázně blbá, že prostě nemám slov. To mám jako uvěřit, že všechny ty stromy byly nějak podminované a ti burani je v pravou chvíli odpálili? Co se ale povedlo byl casting a výprava, lousianská bažina je výborná. ()

movie 

všechny recenze uživatele

45% a ani o malinko víc. Waltera Hilla mám moc rád a ještě raději si doplňuji vzdělání sledováním jeho ranné filmografii, SOUTHERN COMFORT bohužel nepatří k jeho největším klenotům. Skupina vojáků, nepříliš organizovaných a se špatnou morálkou se zaplete do potyčky s bandou lokálních louisianských buranů. Ta vyústí v úmrtí řady vojáků a samotný závěr je znepokující až absurdní, mezitím je ale spousta nudy. Scénář bohužel nepatří k nejlepším, tudíž čekejte řadu logických kopanců ... Velká škoda. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Normální blázinec toto... V žánrech chybí tag komedie, protože(asi nechtěná)vtipnost je to co celý film strhává a zároveň drží nad vodou svou zábavností... Je to konina, ale garantuju vám, že u toho zůstanete až do konce aby jste náhodou nepřišli o nějákou odzbrojující hlášku. Krom dvou chlapů má celá jednotka IQ houpacího koně a po úvodním blábolení o štětkách dojdou k loďkám v prázdném loveckém tábořišti na břehu močálu a zahlásí něco jako:"Lodě..Myslíte, že můžou plout? ".. Potom francouzsky mluvícím vidlákům nechají na břehu malinký vzkaz v angličtině a lodě si vypůjčí( čti čmajznou) aby stihli ty štětky.. Když jsou 100 metrů od břehu vidláci se objeví v tábořišti a tázavě koukají co se to kurva jako vlastně děje.. A tak jeden mentální frajer z naší jednotky vytáhne lehký kulomet a začne po nich-pro srandu-střílet slepýma(což burani absolutně nemůžou tušit-žejo)..A pak se všichni stááášně diví, že ti zlí burani střílí po nich....Wut???!!! To co následuje je prostě další jednoduchá "vidlácká naháněčka" lesem bez jakéhokoliv přesahu či cenného vkladu. Vojáci se chovají hůř než já, když jsem si jako kluk hrál na vojáky.. Orientace v krajině probíhá v duchu poučky:"Musíme jít na východ abychom došli na sever" :D :D No prostě utrpení-co vám budu povídat..... Má to ale parádní hudbu, Dva hlavní "hrdinové" jsou vcelku sympaťáci a posledních cca 10-15min. má dokonce i zajímavou-skoro paranoidní- atmosféru(což jsem po tom předešlém plácání v blátě už absolutně nečekal), která celý film zpětně trochu tahá z hoven. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Tak takovouto $racku jsem od Waltra vazne necekal. Zajimavy ac hodne za vlasy pritazeny namet srazi na same dno mocalu totalne vypatlane chovani jdnotky gardistu v konfrontaci s fransoizsky mluvicim obyvatelstvem luisiany, pri nemz se HODNE strili slepyma nabojema... "Musime se rozdelit" "Ted uz je to kazdy za sebe". Thrriller k smichu ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zmenšujúca množina ľudí vplyvom vonkajšieho, neznámeho ohrozenia. Skupinka členov Národnej gardy má úlohu prepraviť sa z miesta A do miesta B pomedzi louisianské bažiny. Objaví opustenú rybársku chajdu miestnych osadníkov. Požičia si kanojky na preplávanie rieky. Počas prievozu začne jeden z vojakov len tak, zo srandy strieľať slepými nábojmi (som v divočine, tak jej ukážem!). Tieto, zdanlivo banálne dôvody (požičanie si lodiek, streľba slepákmi) vedú k ostrej reakcii osadníkov, ktorým bolo siahnuté na ich majetok a pokoj. Ako prvý je skolený veliteľ, ktorý mal aké také orientačné a vodcovské schopnosti. Prostredie je cudzie, pomoc v nedohľadne. Mokro, zarastené bažiny, nezrozumiteľná reč nepriateľov. Civilizačné návyky a naučené frázy z príručiek typu"Ako byť v pohode za každej situácie" rýchlo miznú v bezprostrednom styku s nehostinnými prírodnými podmienkami. Slabší jedinci strácajú zvyšky rozumu v momentoch kedy ide o život. Hra na vojakov sa končí. Drsné a pôsobivé dobrodružstvo (atmosféra podobná ako pri Boormanovej klasike Vyslobodenie) o dotyku civilizácie s divokosťou prírody. O tom, kam vedie neznalosťou pomerov vykonaný zásah do prirodzeného chodu vecí, do cudzieho majetku a prostredia. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (3)

  • Na Novém Zélandu je film hodnocen jako R16, protože obsahuje násilí a vulgární výrazy. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama