Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemůžu se nepřidat k ostatním komentářům.Jakkoliv je příběh Veronicy Guerin poutavý a zajímavý,tvůrci nám jej servírují na fádním a sterilním podnose.Nebýt slzopudného konce nedal by mi příběh irské novinářky prakticky vůbec nic.V součtu je to škoda,určitě se z podobně "silného" (navíc na reálném základě postaveného) příběhu dalo udělat něco víc...60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní film, kterému přidává plusové body tím, že je to ještě podle skutečné události. Neznám příběh Veronicy Guerin, ale pokud byl takový, jako ve filmu, tak tu ženu obdivuji. Dokázala se dostat až na kloub drogovým dealerům a nepřestala pátrat ani po pokusu o zabití, vyhrožování nebo zmlácení. Bohužel na to doplatila smrtí, ale i po své smrti pokračovala ve svém úkolu a nakonec toho i dosáhla. Cate Blanchett byla v roli Veronicy nepřekonatelná! A posledních 10 minut žádné oko nezůstalo suché. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zcela nenaplnil má očekávání. Od podobného tématu jsem čekala o něco zajímavější zpracování. Celkově to nebylo tak špatné, ale bohužel jsem v tomhle snímku jaksi postrádala emoce. Vše je natočeno místy až v dokumentární chronologické posloupnosti, ale čekala jsem, že budu Veronice úporně fandit od začátku do konce. Sledovala jsem sice se zájmem, bohužel zůstalo jen u touhy shlédnout její životní příběh. Nic mín ani nic víc mi tenhle snímek nepřinesl. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi silný príbeh a najmä režijne majtrovsky natočená dráma, napínavé, s neustálou atmosférou nepokoja a nebezpečia prebodávajúcou sa pod kožu, úžasný výkon Cate Blanchett a pomerne solídne scenáristicky spracované (až na ten americký záver, ktorému však s čistým srdcom ťažko čosi vyčítať, keďže sa jedná o skutočný príbeh a ony udalosti naozaj nasledovali) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ať si říká, kdo chce, co chce, tak tomuhle já říkám povedený film natočený podle skutečné události. V napínavém snímku z drogového prostředí se Cate Blanchett naprosto přesvědčivě zhostila role novinářky, která nakonec zaplatila vlastním životem v boji za lepší budoucnost svých blízkých i celého národa. Pokud její oběť podnítila takové změny, jaké jsou zmíněné v závěrečných titulcích, pak nebyla marná. Čest budiž památce statečné Veronicy Guerin. (75%) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama