Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava František se prodírá složitostmi vztahů dnešní doby. Když se dostane do klinické smrti v nastalém rozehraném divadle, se dostává do snivého minulého života a možné budoucnosti. Vše jsou ale jen částečně dokonalé kulisy, které narychlo vytvoří Řezbář Energií, aby k němu František mohl dojít. Po setkání dochází k pochopení smyslu života a peripetií současného života. (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

pupidup 

všechny recenze uživatele

Tak dobre. Jsem prvni, kdo hodnoti. Cekala jsem dost dlouho... Rozpacitost byla citit celkove uz po projekci. V "kuloarech" znělo neco ve smyslu, ze je asi treba videt film vicekrat. Ale nejsem si uplne jista, zda bych vubec chtela. Ja osobne jsem se v první puli zacala nudit nad opakovanim scén, roztristenosti deje, v podstate mi z toho vyplynul jakysi psychedelicky obsah typu chlast, sex a nepoucitelnost... takova nejaka spis marnost a povrchnost, nez pochopeni, prozreni... ze zážitku klinicke smrti. Pochvalit musim nektere bojove sceny a krasne exteriery. A take za me top Marciu Cross..moji oblibenou "zoufalku"..Dalibora mam jako autora a cloveka dost rada... ale proste Dalibore prominte mi... tohle uplne ne... 🤷‍♀️ ()

jxr 

všechny recenze uživatele

1* že soucitu. Celý film byla jedna velká klinická smrt, korunovaná "besedou/monologem" režiséra. ()

Cacorka_eliz 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý film s neskutečně nudným příběhem a téměř amatérským zpracování, jako by připomínal magisterský film. Především to bylo celé velmi trapné a hodně bizarně obsazené zcela nefungujícími herci. ()

Burejsa odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní shit. Scény nedávají smysl, herce nikdo nevede. Tohle je fakt hodně hodně nepovedené. Ani jako bizzár bych to nebral. Prostě blbost na kvadrat. Že na tohle dal někdo penize nechápu. ()

Vlasoff 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuto filmu jsem si založil na csfd účet, abych vyzvracel do světa zoufalství z něčeho tak otřesnýho, jako bylo toto. Slátanina. Když se scénáře, režie, produkce, hlavní role, osvětlovače, uklízečky, oponáře a kulisáka ujme jeden člověk, kterej to evidentně nikdy nedělal a neposlouchal, když mu říkali jak se to dělat má, nebo spíš nemá, tak to nemůže dopadnout dobře. Nepřekvapivě nedopadlo. V sále bylo asi 90% žen, což mě zarazilo hned na začátku. Včetně prodeje nějaké knihy (a asi i CDček, DVDček, kalendářů, hrníčků a Azuritů) před vchodem. Film jsem vydržel celý a bylo to velké sebezapření. Odešel jsem hned s konečnými titulky a vyhnul se tak debatě s tím člověkem. Při průchodu uličkou (hanby) se do mě zabodávaly pohledy těch ezoterických bytostí, že bych snad byl radši, kdyby mě sešvihali rákoskou (od některých i na holou). Kdyby to byl studentskej film od frekventanta strojní průmyslovky, tak si řeknu: aspoňže kluk nefetuje. Ale takhle... Jedinou hvězdu jsem dal za Bolka Polívku, kterej sice ze sračky nesračku udělat nezvlád, ale aspoň mi to ulehčil. Ten člověk dělá z hovna když ne zlato, tak aspoň hlínu. Sice si asi při castingu splet klinickou smrt s deliriem tremens, ale ještěže tak (jinak tam byli zejména herci, který prožili koma a něco divokýho se jim přitom zdálo). ()

Bobby_Fisch 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmových počinů, který jsem měl možnost vidět a díky návštěvy autora energeticky prožít. Každý nemá možnost během života spatřit realitu z druhé strany, proto vítám každý pokus o osvětu. Duchovní svět nám totiž mizí před očima, což si mnozí navíc ani neuvědomují, v čem spočívá opravdový smysl života.... ()

kareluh 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, který není hollywoodský biják. Tento film je úplně o tom jiném a opačném, než čtu minulé Recenze. Buď to tam člověk vidí a slyší, nebo tam vidí a slyší to, co myslí, že vidí a slyší. A to je taky dobře. Už jen to, že ti lidé, co to viděli, tak udělali dobře. Ovlivnilo je to. Mluvili o tom. Hele, za mě super dílo, které chybělo. Dobrá práce :) Jen tak dál. ()

Dal_i 

všechny recenze uživatele

"Dimenze" není jen filmem; je to zrcadlo, ve kterém se každý divák může vidět. Jedním z fascinujících aspektů tohoto snímku je jeho schopnost oslovit každého diváka individuálně. Každý si odnese to, co si odnést má, a prožije to, co prožít má. Film nám nabízí pohled do hloubky našich vlastních emocí a zkušeností. Každý divák může nalézt v příběhu Františka část sebe sama, ať už je to hledání smyslu života, porozumění minulosti nebo úvahy o budoucnosti. "Dimenze" je jako zrcadlo, které odhaluje naše vlastní myšlenky a pocity. Přestože se film zabývá vážnými tématy, jeho komediální prvek mu dodává lehkost a přístupnost. Příjemné a občas humorné vyprávění o fenoménu klinické smrti nám umožňuje prozkoumat hlubiny lidské existence bez zbytečné vážnosti a tíže. Celkově je "Dimenze" nejen intelektuálním a emocionálním zážitkem, ale také příležitostí k sebereflexi a pochopení. Je to film, který osloví každého diváka individuálně a možná mu pomůže lépe porozumět sobě samému a svému životu. Svou unikátní kombinací vážných témat a lehkého přístupu je "Dimenze" nezapomenutelným filmem, který stojí za to vidět a prožít. ()

Reklama

Reklama