Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava František se prodírá složitostmi vztahů dnešní doby. Když se dostane do klinické smrti v nastalém rozehraném divadle, se dostává do snivého minulého života a možné budoucnosti. Vše jsou ale jen částečně dokonalé kulisy, které narychlo vytvoří Řezbář Energií, aby k němu František mohl dojít. Po setkání dochází k pochopení smyslu života a peripetií současného života. (ČSFD)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu vidíme scénu, kdy sedí František v autě s andělem a kolem nich jsou ohně. To, co je okolo nich, je vystřiženo. Pro tuto scénu režisér Dalibor Stach potřeboval jen nějaká auta do pozadí, která nakonec budou rozmazána. Přijelo 7 ks Ferrari – z toho tři závodní, které režisér nepotřeboval a ve finálním střihu nebylo potřeba, aby byla vidět. Pro natáčení stačila dvě obyčejná osobní auta, ale někdo si to spletl s reklamou na Ferrari, kterou byl režisér donucen natočit, ale vy finále ve prospěch výtvarného pojetí vše, co se neodehraje v autě, mohl vystřihnout. (ČSFD.cz)
  • Letadlo, které je vidět na plakátu, spadlo 4 dny po natáčení. Plakát je jen upraven, co se týká barev. Pro pokračování natáčení se musel sehnat nový Piper a natřít ho do stejných barev. To, že letadlo spadlo v Mostě na Hipodromu, zjistil Rostislav Stach, který tam měl namířeno a dozvěděl se, že tam spadlo nějaké letadlo. Když na místo došel, zjistil, že to je letadlo z filmu. Režisér Dalibor Stach následně vzal servisní kameru, dojel pro kostýmy a herce a druhý den s bratrem vyfotili plakát filmu a natočili klíčové obrazy do filmu. (ČSFD.cz)
  • Film se vyvíjel a vznikal po dobu deseti let. (VSVB)
  • Filmovalo se ve městě Most a to přímo u mosteckého divadla. Filmovalo se také v Kamenickém Šenově, u Panské skály a na místním hřbitově. (max21)

Reklama

Reklama