Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Motorkářský gang "The Bombers", vedený ničemným Ravenem Shaddockem (Willem Dafoe), unese rockovou hvězdu Ellen Aim (Diana Lane). Její osud leží v rukou netradičních hrdinů: žoldnéře Toma Codyho (Michael Paré) a jeho pobočníka, ochmelky McCoye (Amy Madigan). Společně s Elleniným manažerem, Billy Fishem (Rick Morranis) se pustí do světa deštivých ulic, žhavých bouráků a ostrých zabijáků. OHNIVÉ ULICE - tento kultovní film vyniká nejen skvostným hereckým obsazením, ale také hity Stevie Nickyho, Toma Pettyho a Ry Coodera, které nazpívaly takové hvězdy jako The Blasters či The Fixx. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Dafoe tu vypadá jak z jinýho světa ještě víc než obvykle! Holý, bílý, mladý, šílený - sakra, chci zpátky pubertu! A Paré je kkt. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Dokonalá klasika minulého století. Skvěle vybrané prostředí temných a nebezpečných nočních ulic, kde pevně a nemilosrdně vládnou gangy ... skvělá hudba a skvělé obsazení nám již velmi dobře známými herci. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moje plány jsou teď v háji. Je to na tobě. Nakopej mu prdel." Tak tuhle jízdu zkrátka miluju. Prostě kdysi a kdesi se odehrála jedna úžasně stylová rokenrolová báje a já byl přitom už mnohokrát. Vždycky jsem se zamiloval do Ellen, užil si Ravena v kožených lacláčích, obdivoval jsem Tomovy kšandy v akci, vypil trochu tequily s vojákem McCoyovou, utěšil Revu a nedočkavě jsem čekal na vzájemné oťukávání hlav metrovými kladívky. A samozřejmě na muziku, protože tenhle soundtrack patří k mým nejoblíbenějším. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tak jako "Válečníkům" musím dát opět čtyři a půl. Další skvěle stylizovaná FILMOVÁ podívaná, rock-and-roll-ový western pro labužníky... Mám opravdu rád tyhle dva Hillovy filmy, tyhle navenek plytké a absurdní story - s vycizelovaně špinavými exteriéry, upocenými chlapeckými těly, chlapáckými babami, místy nemístnými dialogy a prostě neuchopitelnou ATMOSFÉROU, filmy, které si nehrají na nic víc než jsou, protože jsou hlavně výbornou stylovou filmařinou... V tomhle případku i s vynikající hudbou pod nadvládou (gangu ;-) Ry Coodera, která místy doslova zaplňuje obrazy (nebo možná i naopak - fascinuje mě to souznění) a jak to nakonec říkal Mru Fishovi ten starej světlař Walda z Richmondskýho theátru: ..."...jo ať žije rocknroll...". . . . Je po bitvě, férovka opět zvítězila nad silou a tupostí, Ellen Aim and Attackers rozjíždí nové turné s těmi príma kluky černými, co konečně se na ně štěstí usmálo - a naši milí hrdinové odjíždí pod rezavými mosty metra v kradeném a nádherném a rudém citycruiseru kamsi v dál, aspoň za roh té špinavé ohnivé ulice... Jojo, tuhle lahůdku si jako fajnšmekr klidně občas pustit můžu - a zaorouhlit musím - takže za pět a rád... :-) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podivně namíchaná směsice rádoby drsnýho akčního béčka s nějakym buzikálem typu Pomáda. Když si odmyslim všechny ty hudební čísla a jakýsi romantický sračičky okolo, tak z toho zbyde jenom takovej slabej odvárek filmu Warriors. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Michael Paré sice neni zrovna typ drsňáka, takže to jeho cool chování jsem mu moc nežral, ale je to slušný 80tkový béčko, kde je dostatek akce, mladičká a pěkná Diane Lane a dobytkářskej William Dafoe s řádně načesaným hárem jako záporák ()

choze 

všechny recenze uživatele

Another time, another place... bylo nebylo, byl Walter Hill se svou posedlostí jednoduchými, ale poctivými, maximálně vytěženými a lahůdkově stylizovanými nočními akčními béčky. OHNIVÉ ULICE v mnohém připomenou jeho předešlý snímek, skvělé WARRIORS. Opět nás čeká jedna atmosférická pekelná noční jízda smrdutou městskou stokou hemžící se nepřátelskými (motorkovými) gangy a úplatnými poldy, plná skrývání a potyček a zakončená za úsvitu soubojem hrdiny s ultraslizským padouchem (přičemž tentokrát bojují kladivy). A našlo by se toho mnohem víc, co oba filmy spojuje (např. Deborah van Valkenburg nebo scéna zapálení nadzemky), spokojím se ale s tím nejdůležitějším a sice, že je spojuje stejná kvalita. ULICE jsou stylizovanější (auta jako z POMÁDY, město připomínající Gotham, rokenrolová čísla), ale už poněkud osmdesátkově bezzubé a já u nich, narozdíl od WARRIORS nebo námětově podobného ÚTĚKU Z N.Y., necítil žádné napětí. Postavy byly totiž tak sympatické a celé to bylo tak pohádkové, že bylo brzy jasné, že se nikomu hodnému nic zlého nestane. Ale za Dafoea v černých latexových montérkách, rockovou bohyni Dianu Lane a vysmátého Billa Paxtona ve vedlejší roli si to čtvrtou hvězdičku zaslouží. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šakalí léta z kuchyně Waltera Hilla… Ohně, kotlety, motorky, kšandy, místy raketový střih a hlavně setsakramentská nuda. Už jen chybělo, aby si Willem Dafoe s fasádou stálého hosta Modré ústřice rozepnul poklopec na svých kožených montérkách a zapěl hezounovi akčních filmů 80.let Michaelu jablečnému Pyré hitovku I.Hlase: „Na kolena, na kolena, na kolena, jé, jé, jé…" ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Dobrý trik dát na úvod scénu s mokrou silnici nasvícenou neonama. To pak vždycky vydržím až do konce, kdyby tam náhodou byla ještě jedna. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Motorky, neony, kožené bundy, zachmuřené výrazy, svižný střih a nedotažená zápletka, která se odehrává ve světě ovládaném mladistvými fantaziemi. Divák druhý den moc netuší, o čem to bylo, i když beru, že tehdy si to publikum rozhodně našlo. Motorkářským gangem je unesena rocková zpěvačka (přímo z podia), kdy ji rebel Michael Paré a drsná dívka se strašidelnou minulostí přivedou zpět. K tomu pár odboček, ale spíš uvědomění si, že jinak příběh nemá kam jít. Producent (celá vetřelčí série), scénárista a především režisér Walter Hill má (všelijaké) gangy evidentně rád, cítit je i jeho úchylka po westernech, pro současného diváka jde ovšem sotva o průměr… ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Odborník na přímočaré akční filmy Walter Hill natočil, no, přímočarý akční film. Tentokrát rokenrolový western z jakéhosi neurčitého bezčasí, v jehož výpravě se potkávají různé dekády americké kultury od let dvacátých po zhruba sedmdesátá, trochu podobně jako dříve ve Warriors. Příběh lze shrnout jednou větou a na hodinu a půl se ho podařilo natáhnout nejspíš jenom díky hudebním číslům, která jsou ale super. Hill scenárista si tentokrát nepotrpí na klasické dialogy, ale nechává postavy, aby na sebe mluvily vlastně jen drsnými hláškami, Hill režisér na nic nečeká a jakmile je to možné, už nechá někoho někým tlouct nebo po někom střílet. Je to prosté, ale je to zábava. Jedinou skvrnou na kráse je bohužel Michael Paré, který se na hlavního drsňáka zoufale nehodí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zakopnutie o poctivý 80tkový jednoduchá akčňák v prekvapivo Rock n Rollovom muzikálovom duchu nebolo na škodu, práve naopak. Tie vystúpenia v podaní len 19 ročnej Diane Lane (hlavne kvôli nej som si to pozrel) boli najlepšie. Napriek tým gayským motorkárom na čele s upírskym Defoem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Istého času som si nenechal újsť každý dostupný film W.Hilla. Na tento kúsok som šťastie nemal, ale oveľa som neprišiel. Zhliadol som to nedávno na ČT1 a nejaký extra dojem na mňa film neurobil. Atmosféra 80. rokov je príjemná, zaujímavé obsadenie W. Dafoa, motorky a muzika - toť pozitíva. Príbeh nič moc a ako príbeh priemerne začal, tak aj skončil. Objektívne za tri hviezdičky, ale chápem aj štvorhviezdičkové nostalgické hodnotenia. Film 60%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Být to v TV o hoďku dřív, možná bych i dokoukala, ale to nic nemění na faktu, že mě tahle akce křížená s muzikálem kdovíjak nebavila, nezaujala a nepřekvapila (jedině zdejším přemrštěným hodnocením). Celkem chápu, že pro někoho, kdo to viděl před 25-ti lety, může jít o kultovní záležitost a tak z nostalgie napaří 5*. Pro současného diváka však jde stěží o průměr, který nemá prakticky co nabídnout: akční slaboduchost s obstojnou hudbou (pro rockovější posluchače). Pokud Dafoe (s neskutečně debilním účesem) náhodou v závěru M. Parého neumlátil (a já o happyendu vůbec nepochybuju), nezaslouží si z mého hlediska víc než slabé 3*. 51% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Keď sa na úvod rozozneli tóny Jima Steinmana, vedel som, že som (na rozdiel od The Warriors) na dobrej adrese. Streets of Fire je ultimatívna žánrovka bez toho, aby bolo možné definovať žáner, ktorý tak dôsledne zosobňuje. Je to prepálená rocková opera štylizovaná do 50tych rokov, s gangami, motorkármi s napomádovanými vlasmi, neónovými svetlami, drsnými hláškami a výbuchmi. Jednoducho stelesnená estetika pompéznych wagnerovských skladieb Jima Steinmana. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdepak, Walter Hill prostě umí. Ohnivé ulice jsou poctivé a hlavně zábavné béčko, které má několik zbraní, kterými může zaujmout. Tou první je do posledního detailu vychytaná vizuální stránka, jež má kryta záda stylovým střihem. Druhou zbraní je parádní, řízná hudba. Další součást arzenálu tvoří solidní obsazení. Ať už se jedná o do kožených pumpek oděného Dafoa, o krásnou Diane Lane, nebo o sympatického Michaela Parého, kdo by se tehdy nadál, že skončí jako dvorní šašek Uweho Bolla. Na Warriors to sice nemá, ale je to svižné, zábavné. A to je co říct, protože ruku na srdce té akce tu zase tolik není. ()

Reklama

Reklama