Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Recenze (621)

golfista 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že Jim Carrey svoje role postupně umírňuje směrem k serióznosti :) Na to je ale moc velký "šílenec". Tohle je spíš návrat k typu "Lhář, lhář", než pokračování "Majestic" :) ... Na několika místech lze sice (jako já) chytit záchvat nekontrolovatelného smíchu, na mnoha se budete lehce nudit. Prostě průměrná komedie, která svůj účel tak na 50% splní .... Apropó: Ačkoli mám "Rachel" rád, tak Aniston je fakt příšerná herečka :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici komédie Bruce Almighty sa nájde zopár dobrých vtipov a skvelých exhibícií Jima Carreyho, ale tá druhá je iba ďalšou falošnou a sentimentálnou moralitkou pre naivný americký mainstream. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Typická komedie s pár dobrými nápady a spoustou hluchých míst. Několik dobrých vtipů tu je, herecké výkony jsou také slušné, ale jinak jde o celkem nevýraznou záležitost. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo Lhář, lhář. Hrdina má na začátku vše, co ke štěstí potřebuje. Musí se však nejdřív dostat do styku s nadpřirozenými schopnostmi a udělat řadu kopanců a volovin, aby si to uvědomil a začal si toho vážit. Jenom Bruce je o dost menší parchant než jeho právnický kolega z vedlejší komedie. Hodně moralit, pár dost slušných vtipů a rozehraných komických situací, a k tomu spousta nevyužitého potenciálu, který námět filmu nabízel. Kdyby nebylo Carreyho, asi by se to celé rozpadlo a rozklížilo, takhle se alespoň nenudíte... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První půle má spád, je vtipná a zábavná, královsky jsem se při ní bavil. Ale od chvíle, kdy začne Bruce řešit své citové problémy, jde celý film do háje. Ve druhé půli jako by scenáristovi došly nápady, děj se sune kupředu hlemýždím tempem a Bruceovo ujasňování si vztahu k partnerce je díky míře sentimentu až k nevydržení. Ale když se podívám na fantastické tržby, tak asi přesně tohle Američani chtějí. Jenže nic pro mě. Jo a ještě něco - Jennifer Aniston, nedávno vyhlášená The World Celebrity No.1 :o)), je příšerná herečka. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bůh není Morgan Freeman, ale Steve Carell, který již v první roli zasluhující zapamatování zlatí každou vteřinu, do které se vetřel. 60% Zajímavé komentáře: Radyo, CheGuevara, JohnnyD, M.E.J.L.A., Vronsky ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jime, promiň, ale nedá se donekonečna stavět jen na tvých šklebech a na pitvoření se. Pár gagů se ti vyvedlo, celkově ale jde jen o průměrný kousek. Měl by ses definitivně setřást škatulky komika, ostatně Muž na Měsíci a Majestic dokázaly, že hrát umíš. Pokud budeš chtít příště vzít roli v komedii, vyhni se duu Shadyac - Oedekerk. Tihle pánové už ti bohužel asi nemají šanci nabídnout něco skutečně kvalitního nebo objevného. Věř mi, myslím to s tebou dobře. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Škoda toho nízkého hodnocení, film má rozhodně na víc. Jim Carrey hraje tak jak jsme na něj zvyklý...a svůj gumový ksicht využívá v plné parádě. Mimo to jsem si zde prvně všimnul herce Steve Carella, který se v americe stal celkem rychle dobrým bavičem a doufám, že své umění použije ve více filmech. Jinak je to komedie s opravdu zajímavým nápadem, ale tvůrci ho bohůžel nevyužili na plno a ke konci s nápady krapet pokulhává. Přesto je tam celkem dost výborných scén a film stojí rozhodně za shlédnutí. Například mě dostala scéna u Niagárských vodopádů, kde probíhá rozhovor s Brucem a matkou K. Heppburnové nějak v tomto stylu: --- Řekněte mi proč jste hodila diamant srdce oceánu přes zábradlí Titanicu? Mrzelo vás když jste nechala Di Capria utopit a sama si plula na těch dveřích? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ikdyž chvílema naprosto ohraná komedie. Avšak Jim Carrey je asi nejlepší komik/herec a drží film jak se dá. Ikdyž vtípky Boha nejsou zrovna špatné("jseš mrtvý :)"). Taky bych rád zkusil mít takovou moc. Aspon chvíli :)) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt to tak rodinné a trošku v humoru přitlačit na pilu, tak mohlo jít o skutečně vtipný počin. Takhle je to pro všechny, ale v důsledku vlastně pro nikoho. Ovšem i v této politicky korektní formě jde o slušnou zábavu s několika skvělými gagy a výborným duem Carrey/Freeman. Jenom prostě ten potenciál se dal vytěžit trochu více, resp. o hodně více. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Jim je božskej vždycky, ovšem ten überpatosáckej závěr si chudák vážně nezasloužil - humáč, až mám skoro chuť polechtat "odpad!"... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: Dokonalá komedie se skvělým Jimem a Jennifer. Miluji tenhle film. Krásná, vtipná a hlavně poučná komedie. Skvělé !! " Proč jste nechala zemřít Dicapria ?? " ::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. One of Us - Joan Osborne [5:03] ,2. God-Shaped Hole - Plumb [3:50] ,3. You're a God - Vertical Horizon [3:45] ,4. The Power - Snap! [8:14] ,5. A Little Less Conversation - Elvis vs. JXL [3:32] ,6. The Rockafeller Skank - Fatboy Slim [6:53] ,7. God Gave Me Everything - Mick Jagger [3:36] ,8. AB Positive [2:54] ,9. Walking on Water [1:59] ,10. Seventh of Seven [2:58] ,11. Bruce Meets God [1:24] ,12. Bruce's Prayer [3:06] ,13. Grace's Prayer [2:51], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To isté som urobil Gándhímu. Potom tri týždne nejedol.“ Báječná muzika, skvelé nápady a troška životnej múdrosti od Morgana Freemana. K tomu solídny Jim Carrey , Steve "bla bla bla Frat Pack" Carell, prsia Jennifer Anistonovej a suverénny pes na WC. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova prumerna komedie, kterou z prumeru vytahuje Jim Carrey. Sice se tentokrat docela kroti, takze vtipy nesouvisi s jeho sklebenim, az na par vyjimek, ale spis s jeho vyuzivanim moci. Pricemz samotnej napad na obdrzeni moci od boha je docela originalni a diky Carreyho blbnuti i vtipnej, ale pouze do doby, nez dojde na poucovani co je v zivote spravne atd., ale to je jen ke konci a da se to prezit. Krome Carreyho stoji za pozornost Steve Carell, kterej se tu chova kupodivu normalne, Morgan Freeman, kterej se do takovyhle role skvele hodi a pak Jennifer Aniston, ktera ale hrala, jak kdyby slo o serial Pratele. Sice se nejedna o nejakou bombastickou komedii, ale tech 100 minut jsem se nenudil a obcas jsem se docela dost bavil. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Božská moc v nevyzpytatelných prackách Jima Carreyho? Výborný nápad! A první polovina filmu je přesně tak zábavná, jak slibný je námět. Jenže pak nastane Hollywood. Sentiment, ponaučení, deziluze. Beznadějně rodinný film. 60 % ()

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama