Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (621)

MM11 

všechny recenze uživatele

Typický Jim Carrey, který průměrně natočenou komedii díky svému charismatu mírně povznese a hned je z toho trhák jako hrom. Vážím si, že tvůrci nechali otázku náboženství na maximálně neutrální úrovni, takže film se nedotkne žádné vrstvy. Shadyac do filmu příliš nevznesl, jenom potvrdil, že je mucholapka na komerční úspěch. Osobně bych sequel nedoporučoval, protože příklad Masky potvrzuje, že někdy je lepší jednou a stop! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je až fascinující, jak mohl někdo z tak slibného tématu udělat takovou slabotu. Herectví Jima Carreyho je (jako ve všech jeho komediálních rolích) založené na grimasách. A tomu já se smát nemůžu. Druhou slabinou je v první půlce filmu neochota jít do trochu tvrdšího humoru, ve druhé půlce pak jeho úplná absence a nahrazení planým moralizováním. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Carry už natočil lepší komedie, ale u tohohle se dá celkem dobře pobavit, jenže řezat smíchy se určitě nebudete. Carrey se sice snaží, ale scénář mu toho moc nedovolí a opravdu dobrých vtipných scén u kterých jsem se smál je tam pomálu, ale Jimovi ksichty jsou dobry. Jennifer Aniston je tam tak trošku zbytečná, ale jako partnerka Carreyho je dostačující. Určitě by film potřeboval víc vtipnosti, ale jako oddychová zábava to je postačující ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Za každým velkým mužem stojí žena a zvedá oči." Bruce Nolan (Jim Carrey) nemá úspěch v práci. Považuje se za smolaře a začne nadávat za to bohu. Když Bůh (Morgan Freeman) za ním přijde, aby si to sám zkusil, začne Bruce zjišťovat, že dělat zázraky není zas taková sranda. Ovšem pro diváky je to sranda ažaž. Jim Carrey i tady dokazuje, že komedie prostě umí. Film má pěkný nápad a díky zpracování se jedná o jednu z těch lepších romantických komedií. Morgan Freeman je nejlepší ztvárnění Boha, hodně jsem se u něj pobavil. Takhle bych si ho klidně i představoval. Film má v sobě takovou tu božskou jiskru, která je nádherně pozitivní a to člověk občas potřebuje. (83 procent) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (25)

  • Morgan Freeman, který v tomto filmu ztvárňuje Boha, je ve skutečném životě agnostik. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama