Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (621)

MM11 

všechny recenze uživatele

Typický Jim Carrey, který průměrně natočenou komedii díky svému charismatu mírně povznese a hned je z toho trhák jako hrom. Vážím si, že tvůrci nechali otázku náboženství na maximálně neutrální úrovni, takže film se nedotkne žádné vrstvy. Shadyac do filmu příliš nevznesl, jenom potvrdil, že je mucholapka na komerční úspěch. Osobně bych sequel nedoporučoval, protože příklad Masky potvrzuje, že někdy je lepší jednou a stop! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. One of Us - Joan Osborne [5:03] ,2. God-Shaped Hole - Plumb [3:50] ,3. You're a God - Vertical Horizon [3:45] ,4. The Power - Snap! [8:14] ,5. A Little Less Conversation - Elvis vs. JXL [3:32] ,6. The Rockafeller Skank - Fatboy Slim [6:53] ,7. God Gave Me Everything - Mick Jagger [3:36] ,8. AB Positive [2:54] ,9. Walking on Water [1:59] ,10. Seventh of Seven [2:58] ,11. Bruce Meets God [1:24] ,12. Bruce's Prayer [3:06] ,13. Grace's Prayer [2:51], ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, jestli grimasy Jima Carreyho někdo považuje za okoukané, vždy bude mým nejoblíbenějším americkým komikem (mezi britskými místo drží Rowan Atkinson). Navíc je to film k zamyšlení a navíc s výborným Morganem Freemanem v další důležité roli, kde nyní nehraje moudrého drsňáka a s mnoha zkušenostmi, co má některá léta už za sebou, ale rovnou Boha. No nebudu říkat víc, podívejte se sami a sequelu/spin-offu se Stevem Carellem v hlavní roli se vyhněte, pokud nechcete učebnicový příklad nejhorší finanční investice v komediálním žánru všech dob. P.S. Tak nakonec přidám i tu poslední. Přeci jenom měsíc, 7 prstů, kartotéka, chcající pes, rajská polívka (má nejoblíbenější), skutečně vtipný Steve Carrell... a snad první film, který mi v dětství otevřel bránu do dospělejšího filmového světa. Jen škoda, že spin-offem se jeden lidský příběh o touze a (zdánlivě) nepřetržité moci zvrhl v samoúčelnou křesťanskou rodinnou pakárnu s nedostatkem toho nejdůležitějšího (Boha!!!), navíc vzhledem k tomu, kolik do toho investovali. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tahle komedie mne hrozně bavila. Úžasný Jim Carrey ve všech scénkách, neméně úžasná Jennifer Aniston a samozřejmě suprový Morgan Freeman. Tleskám tomu, kdo vymyslel tento scénář, protože jsem se neměl čas nudit a smál jsem se od začátku do konce a se mnou celý kinosál. Prostě tohle je jedna velká jízda bez zastávky. Co více k tomu dodat? Dávám čtyři hvězdičky, protože tohle byla po dlouhé době komedie, která mne dokázala zaujmout a na jejíž každou televizní reprízu se těším jak malé děcko na Vánoce. Prostě super film. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Slušná a nad mé očekávání zábavná komedie, která kdyby si udržela tempo a razanci první půli až do konce, měla by o hvězdu víc. Dvojka Carrey – Freeman si své role užívá a první polovina, kde ti dva spolu laškují a Bruce si naplno vychutnává své božské schopnosti, ta nemá chybu. Několikrát jsem se rozesmál nahlas a jednou dostal slušný záchvat smíchu. Potom však začne Bruce moc přemýšlet a jihnout, místo pitvoření dělá smutný kukuč a místo taškařic se modlí, a to už zdaleka nemá ten šmrnc. Taky proto, že gagů ubývá, s žádným dalším diCapriem ani Eastwoodem se Carrey nevytasí, božský Freeman už si Bruce taky moc nedobírá a místo toho mu začne domlouvat. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (25)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 81 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Morgan Freeman, který v tomto filmu ztvárňuje Boha, je ve skutečném životě agnostik. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama