Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (621)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jakéhosi pokračování Božský Evan si tohoto filmu vážím zas o něco víc. Je to docela zajímavé sledovat, jak se potrhlý chlápek stane na chvíli Bohem a který dělá přesně to, co bychom dělali i my. Takže, všeho zneužívá! Film plný nápadů s neobvyklou zápletkou pro věřící i nevěřící, pokud je to kritérium nějak důležité. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Shadyac by sa s Careym aj radi odviazali (súdim podľa niekoľkých vydarených fórov), lenže držia nad nimi pevnú ruku božskí neomylní filmoví producenti a majitelia štúdia, ktorí vedia najlepšie, čo väčšinové obecenstvo potrebuje. Alebo čo mu aspoň stačí ku šťastiu a návšteve kina. Afroamerický boh v bielom obleku, uf. To by som zožral maximálne Spikemu Leeovi, alebo Kevinovi Smithovi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Fakt to trochu pripomina Klamara, klamara takou to 90tkovou roztomilou atmosferou a neustalou snahou o moralne poucanie divaka. Ale tentokrat su sialene komedialne sceny s tymi dojemnymi vyvazene ovela lepsie. Je pravda, ze to mohla byt este väcsia sranda, keby sa hlavny hrdina so svojimi novymi schopnostami viac odviazal a v niektorych chvilach sa nastolene pravidla nedodrzuju. Ale nevadi. Carrey tu je sympatak a ma dostatok komedialnych scen do ktorych sa jeho pitvorenie hodi. Napriek tomu ho v jednej genialnej komickej scene uplne zatieni môj dalsi oblubenec Steve Carell. V dobe uvedenia filmu som absolutne nechapal, kde sa zrazu vzal taky nadany komik, ze trumfne aj Carreyho. Odvtedy co sa vysvihol ma uz neudivuje, ze drzal krok s Carreym v sialenostiach. Za peknu okrasu tu je Rachel z Priatelov, takze Carreymu chyba pretiahnut uz len Phoebe, aby mal zbierku kompletnu. Za Boha tu je Freeman. Zda sa, ze uz vyssie postupit nemôze. Takze sice to nie su ciste styri hviezdicky, ale s odstupom casu sa mi tato komedia paci viac. Hlavne mi tam nepripadalo nic trapne a Carrey uz aj tak nic vtipne asi nenatoci. 7/10. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Typický Jim Carrey, který průměrně natočenou komedii díky svému charismatu mírně povznese a hned je z toho trhák jako hrom. Vážím si, že tvůrci nechali otázku náboženství na maximálně neutrální úrovni, takže film se nedotkne žádné vrstvy. Shadyac do filmu příliš nevznesl, jenom potvrdil, že je mucholapka na komerční úspěch. Osobně bych sequel nedoporučoval, protože příklad Masky potvrzuje, že někdy je lepší jednou a stop! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (25)

  • Na večírku na Bruceovu (Jim Carrey) počest hraje píseň Micka Jaggera "God Gave Me Everything," tedy něco jako "Bůh mi dal všechno". (dezert)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama