Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (621)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jime, promiň, ale nedá se donekonečna stavět jen na tvých šklebech a na pitvoření se. Pár gagů se ti vyvedlo, celkově ale jde jen o průměrný kousek. Měl by ses definitivně setřást škatulky komika, ostatně Muž na Měsíci a Majestic dokázaly, že hrát umíš. Pokud budeš chtít příště vzít roli v komedii, vyhni se duu Shadyac - Oedekerk. Tihle pánové už ti bohužel asi nemají šanci nabídnout něco skutečně kvalitního nebo objevného. Věř mi, myslím to s tebou dobře. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt to tak rodinné a trošku v humoru přitlačit na pilu, tak mohlo jít o skutečně vtipný počin. Takhle je to pro všechny, ale v důsledku vlastně pro nikoho. Ovšem i v této politicky korektní formě jde o slušnou zábavu s několika skvělými gagy a výborným duem Carrey/Freeman. Jenom prostě ten potenciál se dal vytěžit trochu více, resp. o hodně více. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Božský Bruce je jako pomalu, ale jistě vyprchávající vzpomínka na dny slávy, slávy božského Jimma. Přerod do charakterních rolí se mu sice zdařil na výbornou, ale návrat k tomu, co mu šlo - grimasy, potrhlosti, vyznívá dost matně. Není to ani tak jeho chyba, jako spíš chyba scénáristy, který vymyslel tenhle naprosto dementní příběh o Bohu, který svou moc předá tomu největšímu looserovi, který, když už tu moc má, neváhá ji využít jen ve svůj prospěch, nakonec se však ponaučí a pomáhá lidem tlačit auta... Alespoň kdyby se autorům dařilo udržet úsměvné tempo až do konce, ale v posledních dvaceti minutách se všechno promnění z docela úsměvné komedie na rodinné drama ala Danielle Steelová...Ach jo. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Když je mi nejhůř, začnu myslet na co nechci a potřebuju zvednout náladu, je tu vždy Jim Carrey a jeho "božská" komedie. Morgan Freeman a jeho projev mě vždy uklidní, Jennifer Aniston a její úsměv mi připomene, že když se dva milují, zvládnou překonat sebevětší problémy a Jim Carrey mě přesvědčí, že smích je lék zkrátka na všechno :) zde se pak všechny tyto elementy spojí v jeden a fungují jako ultimátní přínos radosti. Pro mnohé možná jen nevýrazná komedie, pro pár lidí třeba guilty pleasure, pro mě však neskonalá a nikdy nenudící podívaná. Jo a volno mám třeba sedmého v sedm,) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, že mě nikdy nenapadlo, že je Božský Evan, jemuž jsem svého času napálil 1*, viděl jsem ho několikrát a dobře si jej pamatuji, vlastně spin-off Bruce, respektive mne tolik let film nenapadlo doplnit..u kterého jsem se tedy po nějaké době zase řezal smíchy. Když jsem tak viděl nepovedené záběry při titulcích, nemůžu prostě jinak než po x té potvrdit, že Jim Carrey byl král komedie. Měl bych dát ještě jednu šanci i dvojce, stejně by už jako přímý sequel nemohla fungovat a Carella jsem si za ty roky neskutečně oblíbil. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (25)

  • Jim Carrey (Bruce) často trval na tom, aby se některé scény natáčely více než třicetkrát. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama