Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter Sanderson je poněkud nervní rozvedený právník, který pracuje jako daňový poradce pro velkou losangelskou firmu. Svou bývalou ženu Kate stále miluje a nechápe, proč se s ním rozešla. Stejně tak miluje své dvě děti, ale kvůli práci musí odříct výlet na Havaj, který dětem slíbil. Neuvědomuje si, že děti zklamal, ani to, že jeho práce byla důvodem, proč se mu rozpadlo manželství. Navíc má plnou hlavu večerní schůzky s atraktivní právničkou Charlene Mortonovou, se kterou se před časem seznámil přes internet. Po pečlivých přípravách však Petera čeká překvapení. U jeho dveří totiž nečeká krásná, kultivovaná a diplomovaná blondýna, ale robustní hubatá černoška, která ještě před pár dny seděla ve vězení. Žena chce, aby jí Peter pomohl s jejím případem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Pekná komédia, Steve Martin si jednoducho drží svoj priemer. A ukázal, že patrí medzi najlepších rovnako ako Queen Larifah. Tú som si v tomto filme cenil hlavne preto, lebo dokázala predviesť nadpriemerný výkon; videl som ju už v akčných filmoch aj v romantických komédiách a stále v tom filme vyzerá dobre! Jednoducho perfektné a aj vtipy vo filme stáli za to. Keď berieme do úvahy, že tento film nemá vysokú umeleckú hodnotu. Takže si to zaslúži ***. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Steve Martin je nesympatický, mimoriadne preplatený hollywoodsky panák a Queen Latifah je radikálna černošská rasistická čúza. Queen Latifah, Kráľovná Latifá. Kurva čo je to za debilné meno!? Pomenovať tak svoju dcéru by nenapadlo hadám ani toulenom sfetovaného cigáňa z Luníka IX. Šedivý somár a čierna tučná gambatá krava v nesmierne trapnej americkej komédii, ktorú zrežíroval homosexuálny žid Adam Shankman. Pre mňa je to absolutne neznesiteľná, silne odporná a nechutná kombinácia. Primitívny filmový odpad! ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předvídatelně předvídatelná zápletka se točí okolo rasismu. Scénárista Jason Filardi založil charaktery téměř úplně na stereotypech, ale neměl by být za to kritizován, neboť satirizuje obě rasy a důvtipně zobrazuje různorodost a začlenění barevné osoby do bělošské společnosti. Tato komedie by nebyla komedií bez kuráže scénáristy. Kritizuje se hlavně postava Queen Latifah, ale je potřeba si uvědomit, že právě ona podněcuje každou pozitivní změnu, která ve filmu nastane a hlavně že její řeč a chování je záměrné. Často demonstruje, že se chová jak sama chce. Žádné jiné postavy už nejsou natolik zvláštní, ačkoli paní Klineová až nepříjemně hanobí ostatní rasy, působí to jaksi levně a zbytečně, dokonce i v komedii o rasismu. Steve Martin vdechl svému charakteru život, ale Latifah je ta, která si zaslouží největší obdiv za výkon. Ona nutí diváka zajímat se o děj dokonce i v nejvíce otřepaných situacích. To ona je tvrdá a zárověň roztomilá a dynamická. Inteligence a povaha charakteru je velmi výrazná hlavně díky inteligenci této všestranné herečky, která vyžaduje pozornost vždy, když se objeví na obrazovce. Eugene Levy podává vědomě monotónní výkon, který hezky kontrastuje s Queeninou dynamičností. Rvačka v koupelně je neomluvitelná a celý film nám představuje kompilaci podobných scén, které prostě ruší. Steve Martin je stejně dobrý, jestli ne dokonce lepší než ve starších filmech. Queen Latifah podala stejný velkolepý výkon už v Chicagu. Mr. Sanderson! Is everything okay? I thought I heard Negro! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nejhorší film Steva Martina, co jsem viděl. Nějak nechápu, co to vůbec mělo znamenat. Zřejmě nám chtěli tvůrci ukázat, jak jsou negři (pardón, afroameričani) děsně free a cool, zatimco Steve Martin je pravej opak a prostě totální blb. Ale ta skvělá afroameričanka mu ukáže, že se dá žít i jinak a všichni budou v pohodě a gangsta, nigga, brotha, yeaaah. Ovšem při sledování tý krávy Queen Latifah jsem si spíš začal řikat, že třeba takovej Ku-klux-klan neni zase tak špatný sdružení. Každopádně myslim, že tenhle film si Steve Martin rozhodně za rámeček nedá. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +komplexně v pohodě film -Queen Latifah krajně nesimpatická, některé scény, příběh/// No tak více..méně se to dalo. Některé scény byly fain, vtipné..některé dost nemožné (nereálné). Aspoň to mělo slušné obsazení (Martin, Levy, Rosenbaum) a vlastně i ostatní herci dobře splňovali šablonu pro takovýto film. Třebas mě dostala scéna jak se s. martin snažil dostat mezi černochy na párty (ovšem bylo to i trapné). Když bych měl mluvit o příběhu, tak ten mi nepříjde moc skutečný. Asi to musím brát jako komedii, ale občas jsem měl fakt chuť té tlusté krávě nakopat zadek. Hudba standartní. No řeknu to asi tak. Steve Martin má i mnohem lepší filmy, tenhle se jakš takš dal./// Celkem 62%/// ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku filmu, kdy Peter (Steve Martin) dostane okamžité zprávy v práci a Howie (Eugene Levy) se jde podívat na notebook, logo Apple nesvítí, což jednoznačně ukazuje na to, že je notebook vypnutý. (Borrtex)
  • Natáčelo se od 19. dubna do října 2002 v Kalifornii, konkrétně ve městech Los Angeles, Pasadena a Whittier. (BMW12)
  • S rozpočtem 35 000 000 amerických dolarů se stal film hitem a překvapením. V USA si totiž vydělal neuvěřitelných 132 600 000 dolarů a v březnu 2009 byl tak zařazen na 231. místo nejúspěšnějších filmů v USA všech dob. (Borrtex)

Reklama

Reklama