Reklama

Reklama

Recenze (42)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zmatečný a velice nevyrovnaný, hudební dramaturgie je hodně velký peklo, ale vlastně je to tak nějak zvrhle zábavný. Jenom zatím netuším, jestli tím dobrým způsobem... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poutavé filosofické úvahy, parádní herci, úžasné gore orgie a dech beroucí vizuál. Dostávám od seriálu víceméně to, co mám rád, tedy jsem spokojen. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorbu Neila Gaimana nepoznám. Viem, že existuje, no začínať s ňou nemám chuť, vôbec ma neláka. Ale prvá epizóda Amerických bohov ma navnadila. Hoci volím opatrné hodnotenie 60%, teším sa na ďalšie diely. Je to strašne originálne (pre niekoho až moc) a hrozne vizuálne vypiplané (miestami až na úkor príbehu). Ale i aj práve vďaka tomu je to svojím spôsobom jedinečné predstavenie (trochu mi pripomínalo... čo ja viem... tvorbu Tarsema Singha? Alebo seriálového Hannibala.). Plusom je i sympatický kasting (hoci Iana McShanea príliš nemusím, ale tu sa dal), tvorcovia si nedávajú servítky čo sa týka krvavých a sexuálnych scén (čo je vždy dobre, ak to nie je samoúčelné, čo v tomto prípade nie je) a vôbec, je tu dosť veľa zaujímavých a dráždivých otázok, na ktoré chcem poznať odpoveď. A začiatok mi pripomenul Thorgala (staré mýty verzus noví bohovia). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jedním slovem WOW! Tohle jsem opravdu nečekal, knížku Američtí bohové absolutně miluju a díky ní jsem si oblíbil Neila Gaimana víc než kteréhokoliv předchozího autora, ani za milion let bych ale nevěřil, že se někomu povede mě seriálovou adaptací téhle knížky skutečně nadchnout. Očekávání byla vysoká a ten hype ze zahraničí nepomáhal, pilot tohle všechno ale zvládnul naplnit. Od krvavého prologu, přes bitches in the airports, až k techno-boyovi, vizuální i scenáristická lahoda, vážná i zábavná, mysteriózní i lidská, všechno co zbožňuju na knížce tady je a já jen tleskám a doufám, že se to v tomhle nastaveném duchu ponese až do konce. Kéž by měly i další stanice takové koule co se týče práce se skvělými předlohami. Fantastická práce. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před pár lety jsem četl knížku, byl teď zprávou o seriálu nevzrušený a říkal si, jak sakra plánují přenést ten velemišmaš snových a mytologických divno sekvencí na plátno a jak z toho asi nevyleze komerční domrdaná zbytečnost. A hele - casting je tak super a autorský kouzlo tam takový, že se potvrzují zvěsti o nový nejzajímavější a (to jsem zvědav) politicky nejrelevantnější show v televizi. První díl plyne jako krev, hlásím se k odběru týden co týden. "Baby, you're torturing me..." ♪♫ ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto znalec tajemna shledávám námět seriálu American Gods značně poutavým. O to více jsem byl zklamán pokulhávající exekucí. Bryan Fuller by zkrátka potřeboval k ruce někoho o poznání kreativnějšího než Michaela Greena. Od scénáristy slaboduchých komiksovek bohužel nikdo nemůže čekat žádné zázraky. Asi se tak ani nelze divit skutečnosti, že pilotní epizoda odstartovala krajně neoriginálním prologem, který způsobem vyprávění a digitálně krvavým vizuálem doslova kopíruje Snyderův 300. Zásadní problém vidím i ve špatně napsané postavě pana Wednesday. Tento nesympatický tlachal působí velmi otravně a divák si užívá každou minutu, kdy má od něho pokoj. Přesto nad seriálem zatím nelámu svou expertní hůl a s přihlédnutím k ucházející mysteriozní atmosféře dám šanci i následující epizodě. Zatím však slabší tři hvězdy. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ke knize jsem se ještě nedostal, ale seriál zatím vypadá více než dobře. Zajímavá byla jak úvodní řežba (připomněla mi Thermopyly), tak i zbytek epizody. Své mouchy to ještě má (zbrklé souboje, malý rozpočet), ale ve výsledku se jedná o hodně slibný začátek nového seriálu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Studená vizuální onanie nad nezfilmovatelnou a po atmosférické stránce snad až meditativní knihou. Román se vyznačuje silnými mikropříběhy s nadmíru poutavými filosofickými pointami, které hrají prim nad bezduchým mlácením vypravěčské slámy a dosebezahleděností. V pilotu je to zatím přesně naopak. Gaiman je architektem barvitého městečka plného spletitých uliček, v němž Fuller se Sladem zatím jen opatrně našlapují ze strachu o poškození vzácných historických budov. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Celkem chápu lehký zmatek uživatelů neznalých předlohy. Nevěšte hlavy! Tento handicap se dá lehce napravit. Takže si to můžete buď přečíst, nebo si strčit do prdele Psychorovu zlomenou expertní hůl. ()

Happens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silně artový film, těžící ze síly momentů a barvitých dialogů (a la Quentin Tarantino), sestříhaný z dílčích částí, přičemž hlavní linie se posouvá do dalších epizod. Pro někoho zmatečné místy až na styl Davida Lynche, ale stále si přes svou mysterioznost drží zajímavou a pozvolna rozklíčovanou epiku. To chceš. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knižní předlohu jsem nečetl, proto jsem nevěděl do čeho jdu, a abych se přiznal, nevím to ani po úvodní epizodě. Klasický děj byl jasný, ale když došlo na tajemno, události se děly, ale vysvětlení se mi jaksi nedostávalo. Pokusím se pochopit děj v dalších dílech, snad to zvládnu... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nekonzistentné.. a umiestnené v takmer divadelných stretnutiach a rozhovoroch. Celé to pôsobí ako výňatok z akejsi statickej konverzačky. Poďme dať postavy na toto miesto a nech sa chvíľu rozprávajú. Na druhú stranu atmosféra ako sviňa a poteší vidieť postavy zhmotnené cez fasádu známych hercov. Som zvedavý čo bude ďalej. Zatiaľ som v miernej neistote. Ale nechcem dať úplne priemer. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradox. Celý seriál je pre mňa jeden paradox. Hlavná postava bývalého väzňa ktorý sa vracia domov mi je nesympatická. Dejová linka (cesta do bodu A do bodu B) tá dvojnásobne avšak predsa ma to zaujalo ako už dávno žiadny iný seriál. Prečo? No kvôli tomu ostatnému okolo toho. To je jednoducho geniálne. Surrealistický opar v komerčnom šate ktorý nápadmi rozhodne nezaostáva za svojou bizarnosťou, nechutnosťou a vizuálnou stránkou.. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co činí z téhle epizody přece jen špičkový úvod by se dalo shrnout do tří pěkných skupinek: 1.) ztvárnění vedlejších postav- Low Key Lyesmith, Mad Sweeney, Audrey, Technical Boy-, 2.) (dle očekávání) úchvatný vizuál- krev a déšť především-, a hlavně 3.) Reitzellova hudby od lehkých tónů piana po všechny ty podivné a děsivé skřípoty. ()

Reklama

Reklama