Reklama

Reklama

Recenze (42)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parada. American Gods jsem cetl pred par lety a adaptaci jsi vyhlizel s mensi skepsi. ALe dostal jsem hned v prvnim dile pecku. Vizualne vybrousenou pecku (ty zpomalovacky, ty detaily, ta prestylizovanost, ze oci jen prechazi), ktera se velmi rychle rozjede a velmi rychle dokaze bavit i po emocionalni strance. Jen doufam, ze jim to vydrzi celou serii! ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem očekávala zajímavou podívanou, avšak první díl byl pro mě velkým zklamáním. Vše bylo neskutečně zmatené a děj naprosto nezajímavý. Budu mít co dělat, přemluvit se k druhému dílu a spíš se obávám, že skončí u "odložených" seriálů. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi v afektu, ale až na tu hudební produkci je první díl naprosto božský. Herecké obsazení sedí k postavám jak prdel na hrnec a ačkoliv je na mě v prvním díle trochu přeartováno, tak si jdu utřít slinu a nevrle vyhlížet příští díl. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem poprvé četl o záměru zfilmovat nezfilmovatelné, docela jsem se bál.. Pak mě trochu uklidnila přítomnost Gaimana a základní obsazení (Velice dobře trefené)... No a po prvním díle jsem úplně klidný. Podařilo se na výbornou. ()

Klajnik

všechny recenze uživatele

Všechny ty blamaz scény jsou bravůrně natočený. Herci mě baví a chci sakra vědět víc. Teď jen doufám, že se ty tajemství budou vyjasňovat ale zachovají si sofistikovanost i údernost. Námětem je to můj šálek kávy, vizuálně to má tvář...doufám jen, že se to bude někam sunout. ()

sirien

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok... jako působí to jako Američtí bohové. Po prvním díle si nejsem jistej, co si myslet - možná to je geniální, možná zmatlané... což je teoreticky asi ten dojem, co by to správně mělo z kraje vyvolat? Určitě to má velký příslib jak co do kvality tak co do atuenticity zpracování, ale hodnotit budu asi až uvidím, jak se ten obsah z toho dílu zužitkuje dál. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím velmi slibné. Slade nám předkládá vytříbené vizuály, na které jsme byli zvyklí z Hannibala, stejně tak skvělou práci odvádí Reitzell se svojí minimalistickou atmosferickou hudbou. Skvěle napsané dialogy, zajímavá zápletka, která diváka vtáhne a navnadí na další díly. A na rozdíl od některých dílů Hannbiala seriál výborně šlape dopředu a neutápí se v zdlouhavých do sebe zahleděných dialozích. Navíc skvěle obsazené, za všechny zmíním alespoň božského Iana McShana. ()

ShirleyS. 

všechny recenze uživatele

Luxusné dialógy, dramaticky perfektne vystavané, zaujímavé postavy, pútavé výtvarno. A skvelé fincherovské otváracie titulky, v ktorých si zaspievala aj Shirley Manson. Mohlo to byť o niečo kratšie, ale za mňa na jedničku. ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první epizody mám velice zvláštní pocity. Tuto Gaimanovu knihu jsem (zatím) nečetla, ale jakožto fanoušek jiných jeho příběhů a jakožto milovnice mytologie jsem se tohoto seriálu nemohla dočkat. Děj zněl více než slibně a trailery vypadaly lákavě. Můj dojem z první zhlédnuté hodiny je ale rozpačitý a jsem z toho tak trochu zklamaná. Postavy jsou velice nesympatické a vtáhnout mě nedokázaly. Celý styl je takový zvláštně unylý, drsný a podivný - ve výsledku z toho byla poměrně nudná hodina. Na základě prvního dílu jsem ale ještě žádný seriál neodsoudila, takže se podívám i na další. Vím už ovšem, že se má vysoká očekávání nenaplní. ()

Hanzman 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých velkých životních snů bylo vidět svou nejoblíbenější knihu ever na stříbrných plátnech. Ale pak jsem si vlastně řekl, že to nejde, protože tak urbanistickou, epickou a mytologickou, dechberoucí, filozoficky snovou "boží" věc prostě filmaři nezvládnou. Už jsem se prostě smířil s tím, že Americké bohy budu mít jen ve své fantazii...Nakonec to přece jen jde... Není to v kině, není to kompletní, je to v bedně a zatím jen pilot. K tomu jsem totální fanoušek ovlivněný předlohou. Nicméně vizuální projev, hudba i podkres, dramatické momenty, herecké výkony, přenos příběhu, který vlastně v první epizodě ani nezačal, je...FASCINUJÍCÍ je to správné slovo.. Po prvním díle bych dal 6/5 a strašně bych chtěl ať to pokračuje ve stejném duchu... A moc by mě zajímalo, co na to řekne člověk, knihou či Gaimanem nepolíbený...Podle mě začátek může dost mást a zanechá v člověku asi kvazilión otázek, ale v knize jsem byl na začátku taky zmatený. Gaiman je ovšem vypravěč na výbornou a i tu největší drobnost vždy s noblesou vysvětlí... Našlápnuto je to skvěle, jen to udržet a vygradovat do toho epického finále...prosím :) PS: Už casting první epizody ukazuje že to snad bude nejkorektnější seriál všech dob. :D ()

Gigholost 

všechny recenze uživatele

Knihy Neila Gaimana jsou pro mě srdeční záležitostí. American Gods se řadí mezi nejoblíbenější ze všech. Pokud bych neznal předlohu, pravděpodobně bych hodnotil o něco lépe, ale bohužel se narozdíl od knížky seriál zdá být mnohem akčnější, diváka děj příliš nepohltí, mysteriózní scény působí trošku lacině, nicméně těžko hodnotit po prvním díle. S castingem jsem spokojený tak napůl - Mr. Wednesday sedí absolutně, Shadow je samozřejmě šok. Rozhodně si mě to zatím nezískalo, pravděpodobně moc velké sousto ke zpracování. Jsem zvědavý na pokračování. ()

ClapTrap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznám knižní předlohu, dostaly mě na to upoutávky z reklam na netu. Zpočátku jsem byl skeptický, stále si trochu připadám ztraceně, o co všechno tam jde, ale doufám, že to bude vyřčeno. Ian McShane je bezkonkurenční. Způsob, jakým to je natočené mi velmi příjemně hraje na slinu a chvilkami jsem si až chrochtal blahem. Jestli to bude v tomto tempu pokračovat, budu jedině nadšený. Pilot 90% ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knížku jsem četl už hodně dávno, tak jsem si dal před seriálem repete. Na seriál jsem byl hodně zvědavej a natěšenej. Pilot mě ale moc nezaujal, už mě nudí ty neustálé zpomalovačky a digitální sterilnost. Tak mi všechny ty seriály splívají v jednu digitální nudu. Postavy jako Stín, Středa, či Loki, jsou kástingově vybraní dobře, s tím problém nemám. Snad budou další díly lepší, než jen průměr. ()

diccon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliky zklamani. Kniha je klasickej vybornej Gaiman, mistama skoro v noir stylu. Zacina jako civilni vypraveni o chlapovi cerstve propustenym z vezeni. Jeste kdyz je ve vezeni mu necekane umre zena a postupne, pomalu odhaluje v jak velkym pribehu se vlastne octnul... V serialu je ovsem uz hlavni znelka psychedelicky inferno, Ricky Whittle vsude beha v perfektnim cistoskvoucim kvadru (protoze v tom se prece normalne nastupuje vykon trestu, to da rozum), imrvere se tvari jako by ho prave fotili do reklamy na Gilette a vetsina deje je vytocena do hysterickejch otacek. V naprostym rozporu s predlohou - uplne zbytecny nasili, splouchajici tsunami krve, skoro umlaceni hlavniho hrdiny v bahne, navrh na sukec (anebo alespon oral) od labilni kamaradky na cerstvym hrobe proradny manzelky. Proc proboha??? Nic z tohodle v knize neni a nema to zadnej smysl pro dej! Puvodni pribeh je dost dobrej sam o sobe, ale tohle je dementni tlaceni na pilu a la Game of Thrones (kterou mam jinak celkem rad). No jo Starz, kdyz myslite... Zachranuje to jenom Ian McShane. Zbytek bohuzel odpad. ()

Reklama

Reklama