Reklama

Reklama

Američtí bohové - Série 2

(série)
Trailer
Drama / Fantasy / Mysteriózní
USA, 2019, 7 h 38 min (Minutáž: 53–60 min)

Předloha:

Neil Gaiman (kniha)

Hrají:

Ricky Whittle, Emily Browning, Pablo Schreiber, Omid Abtahi, Yetide Badaki, Crispin Glover, Devery Jacobs, Orlando Jones, Kahyun Kim, Mousa Kraish (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (17)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Z výborné knížky ve zmatenou adaptaci, která neustále hledá, co chce vlastně říct. Sociální komentář? Představa anarchie? Náboženská agitka? Čiré fantasy drama? Koncepčně nezvládnuté dílo, kde hlavní hrdina nikdy nic neovlivní a divák v podstatě nemá komu fandit, čeho se chytit, proč se dívat. Ano, charismatičtí herci dokáží prodat leckterou scénu, takže specifické části místy baví (jen jich není moc), jako celek to ale jednoduše nefunguje a nebýt milované předlohy a taky už tak trochu setrvačnosti, dávno to vzdám. Třetí série snad bude poslední a s novým showrunnerem se doufejme alespoň trochu přiblíží událostem, díky kterým předloha tak vynikla. 5/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série American Gods pro mě byla z velké části utrpením. Až příliš často jsem se při jejím sledování nudil (a to tedy fest), což bylo mimo jiné způsobeno chaotickým dějem (pokud na nějaký došlo) a velkým množstvím filosofických dialogů i monologů. Největší tragédií bylo ovšem to neustále omílané utrpení černochů v Americe; čím víc mi to filmaři tlačí pod nos, tím mám k černochům horší vztah. Začínal jsem na neutrálu, ale po několika dalších zážitcích si asi začnu vystřihovat díry do prostěradla. Myslím, že se na třetí řadu asi podívám, ale už teď z ní mám upřímné obavy. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle sezóna se opravdu nepovedla. První jsem ještě nějak zvládnul, ale tohle bylo utrpení. Někdo psal, že poslední 3 díly jsou nejlepší, ale nejsou. Stejně jako celá sezóna jen natahují děj zbytečnou vatou. Nefunguje to a moji oblíbenou knihu (sérii) to jen uráží. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WTF? Jo, v první sérii lehce vítězila forma nad samotným obsahem, ale i tak ten obsah měl co říct a někam plynul, něco vyprávěl. Druhá série? Prvních pět epizod s prominutím skoro o hovně. Vlastně jen čistě o tý formě, protože vizuál, práce s kamerou, barvy, to je pořád super, ale k čemu to, když se tam nic neděje a všechno to stojí na místě? Hlavní hrdina je najednou nudnej a nesympatickej, protože většinu času jen přiblble čumí a chodí za Odinem poslušně jako pejsek. Vlastně každej tu furt někam chodí nebo jezdí prakticky beze smyslu a má až na výjimky nudný rozhovory. Naštěstí pak ale přijdou poslední tři epizody, který to vytáhnou zase nahoru, kdy ta předposlední je jednoduše řečeno prostě parádní. Ale proč si takovouhle kvalitu nemohla držet celá série? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá řada je slabší než první.Dějově se nikam moc nespěchá a spíš se přešlapuje na místě a vizuál tu válcuje zbytek mnohem víc než v jedničce.Shadow jakožto hlavní hrdina tu navíc (až na pár scén) pozbyl i ty zbytky charismatu a jeví se tu ještě zbytečnější než předtím.I přes mnoho neduhů mě ale druhou řadu z nějakého pochybného důvodu bavilo sledovat a těším se až načnu třetí,Snad se v ní začne i něco víc dít a nebude to jen na oko cool podívaná...70% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stihl jsem v onom rozpětí času čekání přečíst i knihu. Doufal jsem v tom, že když se mi kniha líbila nějak do momentu, kdy jsem i viděl seriál, tak bude určitá náprava oproti knize, která mne pak přestala bavit. Seriál to měl dát dohromady a vysvětlit divotvary z knihy. Stalo se ale to, že tvůrci chtěli natáhnout watch time až do nebes. A tak si vytvořili vlastní patvary, které měly navodit atmosféru a prodloužit děj. Skončilo to naprostým fiaskem, kde nuda byla nudná, jak jen nuda umí nudit. Jinak bizarně to ani nejde popsat. Byli zde pasáže, které jsem si pamatoval z knihy, ale to mi stejně moc nepomohlo a nestalo se tak o moc více zajímavé nebo tak. To ani nepočítám nějaké pseudoúchylné kraviny, co se stačily vymyslet. V každém případě třetí série snad bude poslední. Pokud ne, tak je osud zpečetěn. Ta třetí tuhle hrůzu ještě může zachránit. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem začal druhou řadu, říkal jsem si, co mě to na té první vlastně chybělo. Ale záhy se dostavil stejný pocit, že jde jen o nablýskanou bublinu. Pořád se k něčemu schyluje a něco se chystá, ale nikdy se nic nestane. V první řadě snad aspoň část s džinem a smrtí a egyptským bohem byli zajímavé, v téhle ani to ne. Nebo budiž, black lives matter. Ale to by stačilo na jedno video na YT. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na osm takřka hodinových epizod žádný výrazný dějový posun ani vývoj postav. Drobné příběhy takřka nic nedaly. Tam, kde v předešlé sérii jen tak mimochodem vzniklo něco aktuálního teď vzniklo něco křečovitého. Estetická i hudební stránka také zaznamenala značný pokles. Výsledek je méně bizarní, více podbízivě "cool". ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Oceňuji víc prostoru pro Leprikona, ale jinak absolutně netuším co tím chtěl autor říci. Přešlapování na místě bez nějakého vyústění. Doufám, že nám autoři ve třetí sérii vrátí do formy, kterou ukázali v první sérii a bude se zase těšit každý týden na nové boží dobrodružství. 5/10 ()

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mi sedla mnohem víc než ta první. Což je spíše můj problém, že mi trvá než se pořádně sžiju se seriálovými postavami. Jak jsem už psala předtím Američtí bohové jsou skvělá kniha a na některé scény jsem byla hodně zvědavá. Například dům na skále se povedlo parádně natočit. Taky jsem moc ráda za velký prostor pro Leprikóna, jehož osud mě bavil víc než samotná postava Stína. Moc se těším na moji nejoblíbenější část, a to Lakeside. ()

Emafera 

všechny recenze uživatele

Děj druhé série začal trochu stagnovat. A to jsme na další sérii čekali 2 roky. Moc se toho nevysvětlí ani nevyřeší. Pěkná podívaná je to pořád, ale oproti 1. sérii dávám o * míň. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Pomalé, prakticky bez deja, plné filozoficky zašifrovaných dialógov, ktoré nič nepovedia a cestovania, ktoré nikam nevedie. Tvorcovia síce občas chytia predlohu za pačesy a ukážu jej potenciál, ale väčšinu času len tápu. Casting stále fantastický, forma stále nadpriemerná, ale dúfam, že ďalšia séria bude posledná. Je to trochu trápenie. ()

AndyMars 

všechny recenze uživatele

Druhá séria sa podľa mňa strašne nepodarila. Nejako sa to vzdialene približuje tomu, čo bolo v knihe, ale medzitým bolo tak veľa odbočiek, že z toho vznikla jedna veľká kopa scén a niekde medzi nimi bol hlavný dej. Teším sa na dej v Lakeside a dúfam, že tretia séria už bude zase vyzerať poriadne. Na osem dielov bolo tých vedľajších liniek až príliš veľa a potom sa to celé nejako zamotalo. Veľké sklamanie. ()

Reklama

Reklama