Reklama

Reklama

The Call Up

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina online hráčů je pozvána na zkoušku nové videohry, která se odehrává ve virtuální realitě. Hráči mají za úkol zlikvidovat teroristy ve všech patrech budovy. Během samotné hry ale zjišťují, že budou muset bojovat o svůj holý život, neboť se smrt ve virtuální realitě rovná smrti v normálním životě. Podaří se jim přežít a utéct z budovy ven? (agentmiky)

(více)

Recenze (39)

silentname 

všechny recenze uživatele

Človek občas asi ozaj nemusí očakávať moc na to, aby bol príjemne prekvapený a aj reálne po dopozeraní spokojný. "The Call Up" ma nalákalo svojim nápadom, nakoľko som veľmi rád hrával hry a dokázal som im venovať fúru času. A mať tu film, ktorý človeka prenesia do FPS reality je pre mňa skutočne veľmi dobrá výzva. Osobne mi to dosť pripomenulo film Parallels. Nie témou ani nápadom, ale skôr len tým pocitom skutočného pohltenia, keď to človek sledoval. Kým ale "Parallels" bolo relatívne ťažko odhadnuteľné, tento film skôr trpí problémom plochosti a priehľadnosti. Nie je to komplexnosť príbehu, ktorá nás tu dostane, ale tá idea a jej spracovanie. Postavy mi trošku pripomínali hrdinov Cube. Vieme kto ako prvý umrie, vieme kto sa scvokne a začne ísť proti ostatným a máme aj veľmi dobré tušenie, kto nakoniec ostane nažive a ako hra dopadne. Je to okukané, ale zase to prostredie nás dokáže udržať. Takže to vie trošku občas tieto veci vyrovnať. Osobne by som možno ešte uvítal, keby tu nebola možnosť otvorenia helmy a aby sme boli neustále v tej virtuálnej realite. Tie časti sú oveľa zaujímavejšie, než keď vidíme hrdinov len v ich oblečkoch. Záverečný zvrat je tiež trošku predvídateľný, ale na druhú stranu sa priznám, že som to úplne neočakával. Pretože som si myslel, že by bolo rozumnejšie zo strany tvorcov, keby určitými smermi nešli. Nebudem hovoriť o čo ide, pretože by to bol veľký spoiler, ale jednoznačne je pravda, že bez toho twistu by to asi bolo zaujímavejšie. Celkovo som s výsledkom ale spokojný a možno by som sa k filmu aj niekedy vrátil. Minimálne to človeka navnadí si zahrať nejakú dobrú FPS. Ak už nič iné. Hodnotenie: B- ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní akční béčko. Nejzajímavější je rozhodně nápad, kde skupina náhodných lidí se přihlásí na zkoušku nové videohry, kde výherce může vyhrát 100 tisíc dolarů, ovšem vše se změní, když ve hře půjde o život i zúčastněným. Skvěle vypadá virtuální svět, který má k počítačové hře velmi blízko, hráči mají za úkol projít 26 úrovněmi, kde zabíjí teroristy ( Mají vesty i lékarníčky a počítá se nejlepší scóre za level). Naštěstí je to i Rko a přestřelek je vskutku dost a jak je už známo v každém týmu musí být někdo hajzl. Překvapil i závěrečný zvrat, mínusem jest chování postav, které mi po čase začly lézt i na nervy. Silná trojka a doporučení. 69% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mě to nesedlo a to jsem se na to jako bývalý vášnivý hráč docela těšil, ale už jsem asi na podobný experimenty moc starej a zapšklej. No za slušný ani ne moc podfinancovaně vypadající zpracování aspoň slabý 2* dám.25% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tron, Kostka, Zabij, nebo budeš zabit...Vetřelci...při sledování se vybaví celá řada podobných snímků, což nakonec nevadí tehdy, když je film napínavý, zajímavý a dokáže diváka vtáhnout. Až na poslední čtvrthodinu snímek ničím nepřekvapuje, hráči chodí sem a tam z jednoho patra do druhého, občas se střílí, leč nic bombastického se neděje. Dokud nepřijde bomba. Jinak jsem přesvědčen, že ve válečném světě, kde rozhodují zbraně, žena těžko vyhraje nad muži. Lstí a svodem ano, jenže to není ten případ...hm, v tom jde rozhodně o sci-fi. Třetí hvězda za konec, jinak ovšem na jedno zhlédnutí naprosto dostačující. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Mám rád nezávislé režiséry a jejich nezávislé filmy, mají potenciál zabodovat a uspět, díky čemuž získají peníze a mohou svůj vlastní projkt rozject na plno. Takže tenhle film mně lákal, přeci jenom vidět hranou verzi Sword of Online (to je anime) v Rkové verzi, to nemůže dopadnout špatně. No a špatně to dopadlo, akce je zde sice tak nějak dost, ale chybí tomu adrenalin a zběsilost. Když děláte akční filmy, tak je jedno jestli je to Rko nebo PG-13, ale akční scény musí být dynamické a divák z nich musí cítit nezkrotnou vášeň. Pokuď akční scény tohle nemají, tak nemá cenu točit akční film. Tenhle film má špatné akční scény a o té bitce ani nemluvě, ano ke konci sice dojde na nějakou tu taktiku a delší přestřelku, ale neni to nic co by jedno nadzvedlo ze židle. Postavy které mi byli sympatické buď umřou a nebo se znich vyklubou zákeřní zmrdi, nebo zoufalci a u postavy která vypadá že zemře hned jak "hra" začne vydrží až do konce ? To jako vážně ??? Ohh ano to finální rozuzlení je sice dobré a dalo by se říct že i šokuje, ale když zbytek filmu stojí za hovno (slušně řečeno) tak ani dobrý konec to nezachrání. Jo a ta holka je blbá, ty peníze si přece mohla vzít, co by se stalo kdyby si je vzala ? Já bych si je vzal. Dejte radši Sword of Online, Log Horizon a nebo mého oblíbence Overlord, u něho to tvůrci bůhví proč zabalili v tom nejlepším, ale je to to nejlepší s touhle tématikou. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pro všechny kluky a holky, kteří rádi smaží střílečky na písidlech, bude The Call Up převeliká rozkoš. Líbil se převelice i mně, který hraje leda tak Angry Birds (ale zato hodně dobře). A myslím, že leckterý uhrovitý hošan bude mít vilné představy o křehké amazonce Shelly, stejně jako jsme je kdysi měli my třeba o prsaté mužatce Vasquezové z dvojky Aliena. Výsledný dojem z filmu mi kazí leda jen ultraidiotská postava Zahida, který nás měl nenápadně výchovně poučit o tom, že ne všichni muslimové jsou chladnokrevní hrdlořezové. Za tuhle neuvěřitelnou trapnost bych scénáristu-režiséra s chutí po křesťansku upálil na hranici, nebo zlámal v kole. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma možná není nijak objevné, ale mě to bavilo. Díky tomu, že se hráči neúčastní nějaké sofistikované hry, ale obyčejné střílečky, má film celkem solidní tempo, novum v podobě přepínání z virtuální reality do herní místnosti mě bavilo a postavy, byť poněkud klišoidní, byly výborně zahrané neokoukanými herci. Fajn béčko a další z povedených debutů. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na produkcne moznosti perfektne becko s originalnym napadom. Konceptom mi to pripomenulo horory typu Kocka v ktorom je skupina ludi nutena prekonavat prekazky, aby prezili. Len sa to neodohrava v kocke ale vo virtualnej realite v ktorej postavy hraju strielackovu hru ale pokial v nej zomru, tak zomru aj v reali. Proste zaujimavy mix hororu a simulacie videohier. Videoherne aspekty boli vyuzite velmi dobre a pacilo sa m to viac ako Hardcore Henry. Pritom sa reziser zaobisiel bez POV zaberov, ktore mi v Henrym vadili. Charles Barker sa predviedo velmi dobre ako reziser a okrem dokonalej technickej stranky sa mu dari navodit napätie a pracovat s hercami, takze ma ich osud zaujimal. Akcne sceny tvoria prestrelky, ktore su aj krvave a celkovo slusne prevedene. Slabsie je na tom Charles Barker ako scenarista. Mal skvely napad a sustredil sa na rôzne drobnosti z hier, ale niektore postavy sa postupne zacnu spravat idiotsky a aj akcia zacne byt monotonna. Nonstop prestrelky dookola. Pritom nakusne par zaujmavych napadov ktore mohol poriadne rozviest. Level v ktorom nemôzu pouzivat strelne zbrane, level v ktorom musia kvôli informaciam mucit zajatca. Prave v tychto leveloch sa mal viac sustredit na psychologiu postav, pretoze by bolo pôsobive sledovat prerod vystrasenych hracov, ktory musia kvôli vlastnemu prezitiu vlastnymi rukami zabijat alebo mucit ludi. Bohuzial k tomu nedôjde a film skonci niekde na pol cesty. Zaverecne odhalenie ludi, ktori su za tym mi tiez pripadalo nezaujimave a aj zbytocne. Kludne sa to mohlo skoncit odchodom vitaza z budovy bez toho, aby sme vedeli, kto je za tym. Takze vysledkom je originalny a dobre natoceny film, ktory mal na viac, ale rozhodne stoji za jedno pozretie a na dalsi film Charlesa Barkera sa tesim. Evidentne ma talent. 7/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přímočará béčková verze Trona s příměsí Kostky. Slušná zábava, která možná nepřekvapí a zamrzí trochu z prstu vycucanej a nepřekvapivej závěr, ale pro diváky se slabostí pro počítačové hry to vcelku funguje. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Další snímek, který sice nijak neoplývá zázračným rozpočtem, ale já se u něj bavil královsky. Prvních pár minut se nic moc neděje a sám jsem si vyjmenovával důvody, proč jsem si tento film vybral. Ale pak se to rozjelo. Důležitý faktor, který se vydařil, byl perfektní nápad. Ten se režisérům podařil zrealizovat na poměry filmu obstojně. Kdo má rád akční scény, přijde si zde na své. Mně se ale než samotné přestřelky líbily scény, kdy přišel generál a vždy prohodil nějaká moudra. Tyto scény byly k nezaplacení. Herci podle mě obstáli docela dobře. A konec ? Ten byl neočekávaný a skvělý. To si všechny hollywoodské filmy nemohou říct. Za mě dávám 80 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem nápaditý sci-fi snímek, který sice nemá až tak dobrý příběh, ale to východisko, které využil, se mu podařilo prezentovat poměrně dobře. "Hra", která se zde hraje, je zachycena skvěle, a přitom nejsou použity nějaké komplikované trikové nástroje. V tomhle směru musím snímek rozhodně vyzdvihnout, protože uspěl. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pitomost obrovská.Špatný,za půlhodinu se vám stačej zprotivit všechny přítomný postavy,a až do konce vás to už nezajímá.20%. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Super originálny nápad, ktorému vo chvíli kedy sa mal naplno rozviť a explodovať akoby pohasol a len sa viezol na vlne. Akoby autorom zrazu došla invencia a uspokojili sa len s dobrým nápadom....škoda....malo to rozhodne na viac. **/*** ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(110/2016) / Škoda, že s malým budgetom zostal málo ambiciózny aj príbeh. Technicky ale docela lahôdka a filmík tiežt slušne odsýpa. Raz za čas sa objaví medzi týmito indie scifičkami nejaký klenot, The Call Up ale zostáva v škatulke mierne nadpriemerné. (5/10) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

3,5 Technicky to vymačkalo z minimálneho rozpočtu fakt že maximu. Obsahovo dobré aj keď predvídateľné. Solídne béčko, ktoré si rád zapamätám. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi zaujímavým a stupídnym béčkom kde sa skupina hráčov účastní tajomnej polovirtuálnej akcie, kde úlohou je prebiť sa cez nejakých 26 poschodí až na prízemie a získať tak 100 tisíc dolárov. Pojem polovirtuálny tu znamená že hráči majú na sebe simulačné uniformy a prilby, protivníci sú len pixely, ale smrť bude veľmi skutočná, lebo výstroj im v reále usmaží mozog elektrinou. Pochváliť treba že aj napriek nízkemu rozpočtu a faktu že sa to celé odohráva v pár miestnostiach je vizuál prekvapivo OK a rýdzo funkčný. Samotná akcia je už na tom horšie, väčšina levelov sa vlastne odohrá len skratkovite s nejakým pif a puf a najviac sklamal ten kde je akože únik plynu a môžu sa používať len nože, čo je nakoniec využité len na jedno jediné zapichnutie, naviac od chrbta. Napriek tomu je to fajn napínavé, k čomu sa neskôr pridá aj motív časovanej bomby ktorá má odpáliť budovu. Postavy mi neprišli až tak retardované, skôr zamrzelo všetko to predvídateľné klišé typu dvaja zranený ale len jedna lekárnička ( na liečenie virtuálnych zranení sa tu používa klasická strieľačková metóda ) či maník z ktorého sa vylúpne pekný hajzel idúci hanebné sólo cez mŕtvoly ostatných. Najvtipnejšie na tom boli tie scény kde herci nešikovne imitovali akože sa pokúšajú dať dolu helmy čo nechcú pustiť ( a srandovne hulákajúci virtuálny seržant im to dá kruto zožrať, to bol dobrý nápad ) No a finále s odhalením organizátora celej akcie podľa mňa vôbec nedávalo zmysel. Napriek jasným nedostatkom to nebola nuda, dobrá atmosféra a chladná synťáková hudba tomu dávala solídny nádych permanentnej melanchólie. ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Videopočítačová hra s prvky reality. POZOR SPOILERY Samozřejmě sice s vymoženostmi jako rychle uzdravující lékárnička, jeden zásah = smrt, apod. Avšak film postrádal hlubší myšlenku. Např. proč a kdo uskutečnil tento experiment, zda to bylo poprvé či už to takhle běží několik dlouhých let. Zda na základě toho budou vyvíjet nový druh zbraní. Nebo aspoň nějaký hlubší význam celého filmu a ne pouhé vyprávění, co už jsme víceméně viděli v mnoha filmech. Uvěřitelný padouch v týmu, s tím se spíš vždycky počítá. Ale nelogické chování některých postav snímek znehodnocuje, např. dívka, která není Lucy, zprvu netuší, o čem to je, očividně nehraje střílečky, pak se postaví na nohy a umí i natáhnout bez problémů. Mučení osoby, aniž by si zkontrolovali, zda není skutečná. Použití lékárničky k ukončení hry a neplazit se k druhému zraněnému. Nakonec třešnička na dortu jako výstřel do vzduchu jedna věta na začátku "takový experiment by nemohl fungovat bez asistence v něm" se po hodině a půl konečně dostane ke slovu... ()

Reklama

Reklama