Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kosmická loď Nightingale 229 vyrobená na počátku 22. století je záchranná loď, taková kosmická sanitka, která se po zachycení nouzového volání vydává na místa neštěstí ve všech koutech vesmíru, aby pomohla posádkám, které se ocitnou v potížích. Členy posádky jsou kapitán A.J. Marley, jeho zástupce a pilot Nick Vanzant, lékařka Kaela Evers, lékařský technik Yerzy Penalosa, paramedička Danika Lund a počítačový technik Benj Sotomejor. Loď může zasahovat i v desítky světelných let vzdálených místech, protože k cestám do takový oblastí vesmíru využívá technologie časoprostorových skoků, které umožňují překonat tyto vzdálenosti během několika vteřin. A právě z jedné velmi vzdálené důlní kolonie umístěné na povrchu objektu nazvaného Titan 27 přijde volání o pomoc. Posádka se uloží do speciálních kójí, které je mají chránit při skoku, jedna z nich je však poškozená a kapitán při skoku zemře. Velení převezme Nick Vanzant a společně s ostatními zachrání ze stanice mladého muže jménem Troy Larson. Ten byl vystaven působení mimozemského artefaktu, který způsobil, že omládl, značně zesílil a stal se odolnějším. Artefakt, který muž propašoval na palubu lodi je devítirozměrným objektem, který je schopen život zabíjet i vytvářet a Troy ho chce využít k dosažení obrovského zisku, ale Nick je odhodlán ho zničit, protože tuší nebezpečí, které by mohl artefakt představovat. Mezi Troyem a zbytkem posádky začíná střetnutí na život a na smrt. Současně začne loď přitahovat gravitace obří hvězdy, která by každým okamžikem mohla explodovat jako mimořádně velká supernova. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Výsledný rozpadlý útvar možná nenaplnil očekávání studia ani ambice slavných režisérů Thomase Leeho (ehm :-)), avšak jako standardní "vybíjecí" béčko (významně prodchnuté sexuální tenzí) se celkem drží. Navíc disponuje kvalitním obsazením (nesmlouvavý kapitán Jamese Spadera vítězí o výstavní prsa Robin Tunney - vím, ta věta nedává smysl :-)) i ucházejícími triky. Odjakživa mám pro tajemno chladné vesmírné prázdnoty slabost, takže mírně přilepšuji. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Supernova je jedním z největších pochybení současného Hollywoodu. Film vznikl pod taktovkou zkušeného Waltera Hilla, ale když studio vidělo, jaký paskvil vznikl, povolalo Coppolu, aby zachránil, co se dalo. Netuším jaký byl jeho vklad do výsledného produktu, ale to co vzniklo je naprosto nezáživná podívaná, z níž jsem si odnesl pouze vzpomínku na obličej sloučený s plexisklem a přehršel zbytečných svlékacích scén, které působí ve filmu samoúčelně. Stejně jako zajímaví režiséři, nedokáže filmu pomoci ani relativně kvalitní herecké obsazení. Supernova měla ambice nějakého lepšího dílu Star treku, ale dopadla jako horší díl Krajních mezí. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když záchraná loď Nightingale zachytí nouzový signál z opuštěné těžařské stanice na Titanu 27, její posádka netuší, že se brzy setká s nejzáhadnějším úkazem, který kdy potkali. I přes tragickou smrt kapitána při časoprostorovém skoku se v posádce nezapřou záchranáři, a vydávají se za nouzovým signálem. Z neovladatelného raketoplánu zachrání muže jménem Troy Larson, který je i přes hrůzostrašný stav stanice ve výborné kondici. A ta se ještě zlepšuje - díky působení tajemného devítirozměrného mimozemského artefaktu. Nick Vanzant (James Spader) ale v artefaktu rozpozná hrozbu pro celý náš vesmír, a pokusí se jej zničit. Troy je ale rozhodnut zpeněžit artefakt za každou cenu (navíc když mu dodává sílu a energii) ... Omlouvám se tvůrcům filmu, ale jejich záměr jsem nějak moc nepochopil. Pokud to mělo být sci-fi, tak to bylo hodně slabé a devítirozměrné objekty jim nesežeru. Pokud to měl být thriller či horror, tak na to jim taky neskočím, páč bát se o posádku nebo nedejbože zemi určitě nebudeme a pokud někdo trpí - tak snad jen divák při sledování této slátaniny. Pokud máte zájem o podobný styl filmu, ale o několik (mnoho) tříd lepší, sáhněte radší pro Solarisu... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Hrají tam dva mí oblíbení herci (James Spader a Robin Tunney), režíruje to můj oblíbený režisér Walter Hill a odehrává se to v mém oblíbeném prostředí - v hlubokém vesmíru. A stejně mě to nebavilo. Už z toho se dá odvodit, jak nudný a mizerně napsaný film to je. Děj oplývá hloupými dialogy, ještě hloupějšími nápady, ale neoplývá zajímavými momenty. Jediná skutečně dobrá scéna je ta úvodní. Tohle je větší bída než vysmívaný, ale pořád ještě sledovatelný Žoldák : Legie zkázy, a téměř stejné mrhání potenciálem, jako nepovedená Koule. ()

Death 

všechny recenze uživatele

Slabe sci-fi s pomerne slusnymi triky a vizualni strankou. Bouhuzel snimek dojizdi na absolutni scenaristickou impotenci. Cele je to v podstate o nicem a to nemluve o dost priblblych dialozich. Nebyt tech dvou pozitiv zminenych nahore a par slusnych napadu(opravdu jen par), lovili bychom uz film z odpadove stoky. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama