Reklama

Reklama

Psanci

? %
Česko, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Píše se květen roku 1881 a bývalý bankovní lupič Harry Loyd (Viktor Dyk) se ocitá ve špatnou chvíli na špatném místě. Důsledky této náhody doslova obracejí jeho život naruby a on se poprvé v životě musí naučit přijmout fakt, že život kolem něj se mění každou sekundou. Cestou k odplatě bude Harrymu dělat společnost náhodná známost - psychopatický Mexičan Sancho (JK Sanchez), který se zdá v onu osudnou chvíli jako nejlepší spojenec. Harryho ale na cestě ke kýženému cíli ve Wolf Creek čeká halda překážek, které bude muset nejdříve překročit, jako například fakt, že mu je v patách dvojice desperátů Vigo (Roman Vejdovec) a Danny (Artur Wower) nebo lovci odměn a maršálové Nick Hardy (Ivan Franěk) a Bob Cole (Jan Kříž). Film pojednává o tom, jak snadno se můžete dostat na okraj společnosti a být onálepkováni titulem Psanec a jak těžké je ve společnosti typické pro rok 1881 očistit svou reputaci. (mazadlo)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Prubner

Prubner (hodnocení, recenze)

mazadlo

To bylo řečeno v nadsázce, já dobře vím, jak funguje financování, už mám taky dva filmy za sebou. Jedno ale pořád nechápu: kolik jste toho tedy stihli natočit ? Pouze tu zmiňovanou ukázku ?

mazadlo

mazadlo (hodnocení, recenze)

Prubner

Tvůrcům došly peníze a hrozí, že film nebude dokončen je věta která mě neskonale pobavila. Za prvé filmy nefungují tak, že si je tvůrci platí sami ze svého. Vesměs vždy mají sponzorské dary nebo granty. My jsme si filmovou ukázku financovali sami a stála nás řekněme 150 tisíc korun - stejně jako pilotní díl seriálu "Poslední Vánoce" nebo starší celovečerní film "Svatý Mikuláš". Toliko k výtce, že tvůrcům došly peníze ;). 

Film opravdu nevznikne ale jeho scénář se přetavil ve velmi slušné postapokalyptické scifi (dokonce v trilogii), které vyjde v digitální podobě v Nanits Chronicles již letos. Pokud vás příběh zajímá budu jako autor rád, když ho omrknete v této podobě ;). Komiks nám nabízí prostor, který nám české filmové nebe nabídnout nemůže. Totiž neomezené možnosti. 

na příspěvěk reagoval Prubner

Prubner

Prubner (hodnocení, recenze)

No jasně, to se dalo čekat. Tvůrcům došly peníze a hrozí, že film nebude dokončen.

na příspěvěk reagoval mazadlo

Reklama

Reklama