Reklama

Reklama

Sadako vs Kayako

  • Japonsko 貞子vs伽椰子
Trailer 1

Mladičká studentka Natsumi nalezne videokazetu, na které je natočena svatba jejích rodičů. Aby jim udělala radost, rozhodne se požádat svou kamarádku Yuri o to, aby jí tento záznam „přetáhla" z kazety na DVD, čímž by Natsumi získala ideální dárek pro své rodiče. K tomu je však zapotřebí videa. To dívky zakoupí v zapadlém krámku, avšak k jejich překvapení je v onom přístroji stále zasunuta stará a lehce poničená kazeta, kterou si Natsumi přehraje... Dle místní městské legendy si však každý, kdo kazetu zhlédne podepíše jistý ortel smrti, jelikož jej postihne kletba ducha Sadako Yamamury... Na pomoc nyní přichází Keizo - mladý muž, jenž ovládá určité nadpřirozené schopnosti a který se rozhodne poštvat proti sobě jak zákeřnou a vlasatou Sadako, tak i krkající Kayako z prokletého domu... (fiLLthe3DD)

(více)

Recenze (24)

tron 

všechny recenze uživatele

Prvé diely sérií Kruh a Nenávisť (resp. Ringu a Ju-On) patria k tomu najdesivejšiemu, čo som v živote videl, ale s pribúdajúcimi dielmi to začalo byť občas dobré, občas zlé, ale už nikdy nie vynikajúce. Crossover je napokon, v rámci možností, prekvapivo dobrý. Rozhodne by som nevravel o žánrovom zázraku, ale čakal som béčko a nakoniec je to celkom fajn. Hlavne scény s Kayako, chlapcom a kocúrom sú tradične veľmi nepríjemné. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Kletba sem, kletba tam nám už je to všechno jedno, ale osobně jsem se rozhodla, že se zařadím mezi prokleté asijské čubky a vyprodukuji vlastní kletbu takže - KAŽDÝ KDO DOČETL AŽ SEM, ZEMŘE !!!!! Stejně tak jako by jednou chcípnul i kdyby to nečetl, jelikož nesmrtelnej z vás hádám není nikdo. A jelikož tento koment může číst spousta lidí, na které právě dolehla má kletba, znamená to, že bych měla s mordováním kurevsky hodně práce a dost blbě bych to stíhala. Takže malá pomůcka - Do sta let a do dne u srdce Tě bodne !! Tedy až budete ve stáří chcípat na smrtelné posteli, není to přirozená smrt, jsem to JÁ a se slovy - bu bu bu ty malá pyčo - Vás vcucnu do světa kde nebudete muset koukat jak si to vyříkávaj Sadako s Kayako. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dve dievčatá sa zhodou okolností dostanú k prekliatej videokazete, v ktorej sa skrýva kliatba k prebudeniu Sadako. V rovnakom čase sa do mesta nasťahuje nové dievča, ktoré zase prebudí ducha Kayako, takže súboj dvoch démonických entít začína byť nevyhnutný. - Mňa tento fight medzi dvomi ázijskými hororovými legendami príjemne prekvapil. Je to natočené rovnakým spôsobom, ako všetky novšie časti, ale sú tu príjemné postavy, atmosféra sa tiež občas nájde a celé to podporuje odlahčená postava zvláštneho šamana a jeho pomocníčky. Masky sú spracované výborne a aj keď je tu dosť použitých digitálnych efektov, nepôsobia úplne zle. Keby bol záver trochu intenzívnejší a bolo to trochu strašidelnejšie, išiel by som s hodnotením aj vyššie. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zmixovanej Grudge s Ringem. Připadá mi to jako koukat na tú istú VHS, pozerať do tej istej studne.... Pár momentov to síce má, no ty děsili před pár lety a i to možná jen někoho. Takže dnes už total nefunkčné. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pozreté len z čistej zvedavosti, že kto porazí koho. Do finálneho súboju to bolo ale skôr komické než hrôzunaháňajúce, i keď mal film aj svoje svetlé (temné) chvílky a samotný final fight nestál za moc. Ale ak poznáte Kruh a The Grudge, tak tomu kľudne dajte šancu. Predsa len ste si určite pozreli Alien vs Predator a Freddy vs Jason aj keby to mali byť zhovadilosti. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Kruh ani Nenávist diváky už moc netáhnou, takže byla jen otázka času, kdy udělají Japonci crossover... A tento čas nastal... Bohužel se filmu ujal naprostý břídil, který nedokáže vytvořit ani špetku hororové atmosféry, i kdyby na to měl dva dny... Scénář prakticky neexistuje a ani Sadako s Kayako nejsou příliš děsivé... Prostě naprostá nuda a ztráta času... U vzpomínky na první díly kdysi vynikajících hororových sérií zamáčknu nostalgickou slzičku a bod dám... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne tak špatný jak jsem se bál. Spojení těchto dvou nejslavnějších duchů zní jako dobrej nápad. Ale přišlo mi že režisér se spíše soustředí na Sadako. A tím pádem je Kayako dost v pozadí. Nenávist film mám o něco raději. Největší změnou je to že Sadako vraždí tusím již po 3 dnech a ne 7. Atmosféra film ze začátku celkem ujde, později už to ale opadne a spíše se spoléhá na levné bafačky. Co u režiséra uznávám je to že měl koule na to zabít i děti. Co na to říct ušlo to a překvapilo mě to, čekal jsem to horší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když se do sebe pustí Jason s Freddym, tak člověk tak nějak tuší, co se bude dít. Ale když si to mají rozdat dvě japonské ochechule, přičemž jedna se plazí a druhá klátí, je otázka, jak to bude vypadat, celkem na místě. Zvědavost a to, že jsem oběma holkám v jejich počátcích docela dost fandil, způsobila, že jsem se hodně těšil. A proto jsem byl také hodně zklamán. Copak o to, samotný střet celkem ušel, ale ten trval asi tak pět minut a to, co mu předcházelo, byla nuda k uzoufání. Vlastně se jednalo jen o snahu nějak to udělat, aby se děvčata mohla porvat. A snaha je to hodně kostrbatá a kolikrát ani nedává smysl. Z letargie nevytrhne ani těch pár hororových scén. Ne že by byly špatné, ale všechny už tu byly několikrát v minulých dílech, takže Kayako sestupující po schodech, ani Sadako vylézající z televize už nepůsobí tak, jak by měly. A do toho všeho neustále ječí japonské školačky, což bylo nakonec to jediné, co mi napínalo nervy k prasknutí. Víc než 30% nevypotím a zároveň přidávám varování před verzí s anglickým dabingem. Je to past na nedočkavce. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zas a znova trebalo mytológiu dievčatka zo studne od základov prekopať ( viď SADAKO 3D ). Tu síce zmeny niesu radikálne, ale sú postrehnuteľné. Zato pani z Domu smrti ostala pri starom. Dokonca aj jej predvádzacia jazda dolu schodišťom vie ešte stále poštekliť nervy. A tieto dve kultové prízraky sa stretli v akomsi ´´kaiju´´ crossoveri, ktorého tvorcovia si asi mysleli, že ak napchajú do filmu dve najstrašidelnejšie postavy moderného hororu, bude to dvojnásobne desivé. Skôr je to o polovicu menej hrozivé, ako samostatné výlety týchto dvoch postáv do ríše ľudí. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Já mám Kódžiho prostě rád. Co jsem od něj viděl, to se mi líbilo. Na chvíli jsem ho ztratil z radaru, a on mezitím začal koketovat s mainstreamem, filuta! Ale ještě furt nezaprodal tu svou poťouchlou hororovou dušičku, to je hned vidět. Svěří mu takovejhle šílenej projekt, a on do toho jde po hlavě. A podle mě se mu to hodně povedlo. Hned je vidět, že film má slušnej rozpočet a krásnou výpravu, žádný béčko rovnou na prokletý videokazety. Kódži ví co točí, a tak se nebojí občas vyrukovat s humorem, kterej obstarávají různý bizarní figurky. Ale taky má cit pro strašení, takže nikdy nezachází moc daleko. A že těch creepy scén je tam požehnaně. Hele, když jsem viděl ten název filmu, říkal jsem si "Boha jeho, to zas bude kokotina!", ale výsledek mě mile překvapil. Je to dobře natočený, je to creepy, krásně a s citem to pracuje s nadsázkou, nemá to hluchý místa, je to vtipný, svým způsobem podvratný, má to drajv. Já se královsky bavil. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Ty krávo. Jakože chápu, že to mají Japonci v hlavně trochu dost jinak, ale tohle už byl přestřelenej úlet. Příběh o Kayako je fajn, do půlky i o Sadako, ale na konci se to zvrhne v typickej Japan bizzare se špatnýma efektama a afektovaným přehráváním. Několik scén je tam ale hodně cool. Celkově za lepší 2*, nebýt toho konce, tak za 3*. ()

kubqo 

všechny recenze uživatele

Yuri a Natsumi si kúpia v obchode starý videoprehrávač kde nájdu kazetu. Po zhliadnutí zvláštneho videa zistia že každý kto video uvidí ho podľa legendy navštívi duch prekliatej Sadako a do dvoch dní zomrie. Na pomoc im príde muž s nadprirodzenými schopnostami Keizo, ktorý chce prelomiť prekliatie tým že dievčatá zavedie do domu kde je prekliaty duch Kayako a tieto dve legendy poštve proti sebe. Japonská kravina s ešte horšími efektmi a hádam najhorším koncom. Tento film ma len znova utvrdil v tom že japonké horory chápu len japonci. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej nápad zkombinovat dvě zla z dvou hororů a postavit je proti sobě, ono to i celkem funguje a dá se na to koukat. Scény se Sadako jsou docela nuda, ale Kayako je hustá, to jsem měl občas i náběh na husinu :-) Jen ten závěr, ten to zazdil, asi bude dvojka. 60% ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Asi největší hororový průser roku. Na rozdíl od většiny lidí mi tenhle crossover nepřišel jako blbý nápad. Jak Kayako, tak Sadako jsou dodnes i přes hromadnou recyklaci pořád jedny z nejděsivějších hororových stvoření co kdo vymyslel a i když se v poslední době objevují v dost blbých filmech, jejich potenciál nepovažuju za vyčerpaný. Film nejvíc dojíždí na katastrofálních hereckých výkonech většiny zúčastněných. Tohle afektované japonské herectví mi leze krkem a u filmů tohoto typu je zcela mimo. Postavy také nejsou zrovna moc sympatické (Natsumi se chová jako naprostá kráva a přestože to byl asi záměr scénáristy, líto mi ji vůbec nebylo). Když pak dojde k tolik očekávané konfrontaci, tak to překvapivě nevypadá vůbec špatně – obě dámy si spolu hezky pohrávají a je to fakt zábava. Velká škoda, že to netrvá trochu déle a samotné finále je vyloženě nešťastné. Nejvíc ze všeho mě bolí fakt, že něco takového má na svědomí režisér jednoho z nejlepších japonských hororů. ()

GameboyNES odpad!

všechny recenze uživatele

Peruna! To byla ale pičovina! Párkrát jsem se teda zasmál, jak je ten scénář a dilogy stupidní. O hereckých výkonech na úrovni školní besídky retardovaných autistů ani nemluvě. Sorry původní Kruh aj nenávist mám docela rád ale tohle byla nepovedená parodie ()

intro 

všechny recenze uživatele

Naprostá zbytečnost. Původním filmům nešahá Sadako vs Kayako ani na paty. Rozhodně nemůžu doporučit. Ztráta času. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak táto Sadako séria je jednoznačne jedna z najzbytočnejších a najhlúpejších hororových počinov vůbec. Japonci asi načisto potratili rozum a vytvorili opäť nudnú, nezáživnú a dookola žmýkajúcu hlúposť, ktorá nemôže baviť hádam ani toho najzarytejšieho fanúšika Kruhu. Nápad spojiť Sadako proti Kayako je síce vcelku fajn, ale režijne to bolo proste peklo. 20 % ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Typy těchto filmů, kde se setkají dvě velké hororové legendy, nikdy nedopadly úplně dobře. Jsem snad největší fanoušek těchto dvou japonských legend, takže jsem byl hodně zvědavý a těšil jsem se, i když jsem věděl, že to nic epického nebude. No a mě to přišlo docela v pohodě. Ano, chtělo by to více prostoru a času, protože 95 minut na to rozhodně nestačí. Většina času se věnovalo Sadako a kazetě a kletba Ju-on se spíše párkrát mihla, což je škoda, protože se Kayako v podstatě objevila až na konci filmu. Když se tam objevila dvojice týpka a slepé holky, tak to vypadalo, že jsou asi ve špatném filmu, ale pak to byl dobrý způsob na odlehčení. Když došlo k onu střetu mezi Kayako a Sadako, to bylo opravdu boží. Já tohle prostě žeru. Jen ten konec byl úplně opačně, než jsem si představoval. Nic velkého, nic katastrofálního. Mé hodnocení: 5/10 ()

Reklama

Reklama