Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází Štědrý večer a sestry Eva a Jana jsou s maminkou (D. Kolářová) opět samy. Od té doby, co jim umřel tatínek, jsou ty Vánoce takové smutné. A maminka se k ničemu nemá a vůbec je taková bezradná. Podnikavé holčičky se rozhodnou, že mamince nového muže a sobě tatínka najdou samy. A hned se pustí do práce. Své tipy, návrhy a poznatky si zapisují do sešitku. Hledají v nejbližším okolí, v inzerátech i na pouti, aby nakonec toho pravého přece jen našly… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

RozaF 

všechny recenze uživatele

Začala jsem si myslet, že tenhle film byl snad jen výpoldem mojí fantaziie. Nakonec jsem ho našla a stojí opravdu za čtyři hvězdy. Prostě lahve nakonec mají křídla. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film s výborným scenárom  Martiny Drijverovej a moje zoznámenie s režisérom Josefom Platzom. Česi vždy programovo vyrábali detské vianočné filmy, za čo im vzdávam česť. Logicky sa aspoň niektoré z nich museli podariť a tento je veľmi milý. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si připomněl dětství s palandou, stromečkem se stříbrnými třásněmi a dalšími drobnostmi. Nicméně příběh mě příliš nebavil, až na světoběžníka z Železné Rudy. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Příjmený, poklidný televizní film o dvou malých dohazovačkách, které se snaží své mámě najít nového chlapa. Z pestré škály možných adeptů nakonec dá se říct zvítězí ten nejméně pravděpodobný.... I přesto, že je na každém záběru vidět, že film je natočen za pár korun, tak je to především krásná sonda do života prostých lidí na konci 90. let. Ty hračky, ten nábytek, ten byt, to oblečení, to šedé prázdné sídliště, pouť na sídlišti a hlavně ten život. Dnes po necelých třiceti letech se to zdá téměř neuvěřitelné. [16. hodnocení, 2. komentář, 78%] ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

..."kdyby láhve měly křídla"... Který alkoholik to vymyslel? :-)) ... Jinak celkem příjemná inscenace. Hledání tatínka není jentak. Před holkami klobouk dolů, já osobně jsem se na něco takového vykašlal. Byl jsem příliš ponořen do svých koníčků :-) ()

Reklama

Reklama