Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casey sa pred svojou svadbou vyberie na dovolenku so svojimi kamarátkami, pretože ju čoskoro čakajú iné povinnosti, a na kamarátky jej nezostane veľa času. Počas výletu ju poštípe neznámy hmyz, čo ale nie je ničím nezvyčajným, pretože počas horúčav je hmyz všade. Po príchode domov sa však na jej tele začínajú objavovať rôzne vyrážky a nedokáže prijímať potravu. Čoskoro zistí, že z dovolenky si priniesla oveľa viac ako len zážitky nahrané na kamere... (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Herecky poloamatérština a příběh opsaný od Danielle Steel. Ovšem v metamorfóze v cosi hmyzího téměř dokonalé a v některých ohledech i silnější než evidentní vzor, tedy Moucha, lehce svými dopady šmrncutá i známým Contracted a podobnými komorními hnusárnami s globálnějším přesahem, osobně jsem si při pohledu na Casey vybavil i dokonalé Hnízdo z Akt X. Způsob nákazy, oplodnění či co si vlastně představit pod oním kousnutím v kostarickém jezírku mi sice trochu uniká, ale na druhou stranu vlastně kvituju, že autoři nepřispěchali s žádným "vědeckým" vysvětlením. Po found footage "úvodní znělce" je divák naštěstí rychle vržen do světa slizu, vajíček, kyseliny, pavučin a dalšího hmyzího sajrajtu a plácání se hereckých trdel v plytkém příběhu tak netrvá nijak dlouho a (SPOILER) všichni zúčastnění postupně zhynou (doslova) hnusnou smrtí a než by se jeden začal nudit nebo příliš přemýšlet (synovi nechybí máma, s kterou žije v jedné domácnosti,, nikdo nezavolal hygienu...) přijde konec s přívlastkem, ale jeden spoiler v komentáři stačí, čili ten vám neřeknu ani nenaznačím. Čtyři jezdci jedou, bílý kůň a na něm jezdec s lukem... dost. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

To je tak, když má film dobrej potenciál, ale jinak toho ve filmu moc nefunguje.. krásná, ale nesympatická hlavní hrdinka, tuctová atmosféra, tuctovej scénář a ani práce maskérů se mi moc nelíbila.. nemůžu se ubránit srovnání s Mouchou.. Moucha je proti tomuhle učiněnej masterpiece.. velký zklamání.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi ze všech těch měňavek a měňavců líbilo asi nejvíc. Na začátku mě sice vyděsilo, že by se mohlo jednat o FF formát, ale vše pak přešlo do standardního módu a vedle solidních herců potěšil i fakt, že Kanaďané vrazili do filmu celkem slušnou hromádku javorových dolarů. No ne že by to byl nějaký vysokorozpočťák, ale finance tu cítit byly. Děj má docela svižné tempo, proměna je vydařená, dojde i na pár chuťovek a nejvíc mě bavil kutloch, který si zmutovaná hmyzačka s láskou vybudovala. Leckteré hororové monstrum by za takové doupě vraždilo. Bavilo a to tak že hodně. 80% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nie je to našťastie také hrozné ako stupídny Mrdcelkiin sloh, ktorý tu ohyzdí komenty, ale žiadny filmový (ani hororový) zázrak to veru nie je. Len ďalší, pomerne POZERATEĽNÝ náhľad na dávno prepranú tematiku; zase o niečo viac prispôsobený dnešnej mládeži - ale o to prázdnejší, prvoplánovejší. Kto si však honil na "Contracted" či "Thanatomorphose", bude si honiť aj tu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nehodnotil? Vždyť jsem to viděl tak půl roku zpátky... Ale ok. Když je primárním cílem režiséra znechutit diváka, ale nemá to absolutně žádnou snahu o napětí atmosféru, mě to nestačí. Ano, gore tu je, je ho tu dost a funguje dobře. A to je všechno. Nějaký děj to vlastně taky nemá, všechny postavy mají snad IQ pod 90 (až na jednu a ta stejně umře co nejrychleji jestli si to dobře pamatuju), něco jako logika tu neexistuje ani náhodou na atmosféru můžete rovnou zapomenout. Klidně ať je to nechutné jak chce, akorát to musí mít napětí a silnou atmosféru. Což ale Bite nemá. 1* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Film je mierne inšpirovaný hororom The Fly (1986) a režisér Chad Archibald bol nadšený, že kritici jeho film prirovnávajú k tomuto dielu. (Marceloo)
  • Ve scéně, kdy se hlavní hrdinka probere z noční můry ve vaně, má na sobě košilku na spaní. V dalším záběru, kdy kráčí ke dveřím, na které klepe domovnice, na sobě košilku nemá, jen spodní prádlo. V následující scéně, kdy se schovává do ložnice, už ji zase má na sobě. (PavelVanekArt)
  • Režisér snímku (Chad Archibald) dbal na zobrazenie zmeny fyziologického stavu hlavnej hrdinky Casey (Elma Begovic). Chcel toho dosiahnuť tak, že jej zoberie schopnosť rozhodovať o tom, kedy je pripravená na materstvo a namiesto toho musí po premene, kedy je poháňaná len inštinktami, chrániť milióny svojich vajíčok. (Marceloo)

Reklama

Reklama