Reklama

Reklama

Němý Bobeš aneb Český Tarzan

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

To, co se stalo s Cimrmanovou hrou Němý Bobeš, je výsledkem střetnutí dvou myšlenkových živlů: nezkrotného tvořivého pudu umělcova se stejně nezkrotným pudem malého českého samozásobitele. Zatím co na jedné straně vidíme obdivuhodné úsilí poznat a ztvárnit svět a dobrat se podstaty lidského konání, na druhé straně setkáváme se jen s přízemní snahou nasušit na zimu pár hub. V případě Němého Bobše ten malý, zapšklý svět Josefa Padevěta bohužel vítězí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda, tady to prolínání semináře a samotné hry se mi příliš nelíbilo. Vtipu bylo taky po skromnu, takže jediné pozitivní co mě dokázalo rozesmát byly samotné vzpomínky, kdy účinkující prohodil jedno slovo, nebo doknce větu a opona se opět zatáhla. Snad kvůli tomu dávám alespoň * *. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jako zanícený cimrmanolog, schopný hodiny a hodiny vyprávět repliky ze všech her krom Českého nebe, se kterým jsem ještě žel neměl tu čest, snad ani nemohu jinak. Mohl bych pár her vyzdvihnout, avšak žádnou bych nedokázal označit za slabší či méně oblíbenou. Stejně ode mne každá dostane "kilo", tak co... 100% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tato hra nemá seminář. Jednotlivé pasáže hry jsou pouze doprovázeny komentáři. Tato hra se totiž hraje vlastně dvakrát. Podle Cimrmana a v podání rakouského profesora Fiedlera. Padevě si totiž na Cimrmanově hře sušil houby, takže jsou některé části špatně čitelné a dají se pochopit více způsoby. "Hoďte na něj deku nebo ho zabiju." :D ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Hra, ktorá porušila obvyklý koncept (seminár, prestávka, hra), ale súčasne aj hra menej nápaditá a menej vtipná, ale iba v porovnaní s ostatnými hrami Divadla Járy Cimrmana, nie v porovnaní s obdobnými divadelnými počinmi. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rekonstrukce ztracené hry divadelního génia je sledem zábavných seminářů a ukázek z dotyčného díla. Tím se tento kus odlišuje od běžného schématu her DJC a ve své jinakosti se při zachování typického humoru téměř dotýká geniality samotného velikána Járy Cimrmana (90%). ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Pokus o originální ztvárnění se u mě nesetkal zrovna s kladným přijetím, ale pořád je to ten starý dobrý Cimrman ;) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Když tvůj milý opustí tě - neplač! Máš tu po něm dítě. Nevadí, že nemá tátu. Je to pořád základ státu. "S kolegy jsme sáhodlouze řešili, jak hajný Mikovec nevěrnou ženu potrestá. Naše názory se podle různých osobních zkušeností dosti lišily. Kolega Smoljak ji chtěl například zabít. Kolega Hraběta je názoru, že zabít je málo...." ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Je to neposeda!" Bylo-li by vůbec možné cimrmanovy hry dělit do kategorií Hurych a synové, Parní Mlýny výborné, dobré a slabé, Němý Bobeš by, i přesto, že je to klasická smoljakovsko-svěrákovská sranda vaše značka/naše značka plná neuvěřitelných hlášek, byl někde uprostřed. Od Cimrmana prostě existují lepší, ale i horší hry. Strašně se mi líbil nápad proložit hru jako takovou semináři, již to působí dost humorně a cimrmanův divadelní retrospektivní úlet je fakt úžasný. Vyřizuje Štruncová. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tak téhle hře rozhodně vévodí Ladislav Smoljak v krásné trojroli (vlastně čtyřroli), zejména jako zdegenerovaný baron. A nezapomeňme na papouška. "To je pro vás, pane doktore." "Chudák starý papoušek." A je po ptákách." ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Němý Bobeš: Aneb Český Tarzan. Úvodní seminář s ukázkami dramatu Járy Cimrmana, zničeného v roce 1911 Josefem Padevětem... Rekonstrukce dramatu z 5% pozůstatku... Je na malinách... Cos to udělal, Pepíku?... Základ státu.. Akce: Modrá krev.. Jak to tenkrát bylo. Němý Bobeš: Pra....HA!!! ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Není to sice Záskok ani Dobytí severního pólu, ale stále na plné hodnocení. Genadij Rumlena jako Bobeš nemá chybu. ()

Reklama

Reklama