Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hasiči najdou při zásahu v hořícím domě zaměstnaneckou legitimaci na jméno Eugen Delon, novinové výstřižky a jakousi mapu. Dovtípí se, že legitimace patří muži, který se potácel v ohni, mluvil něco o svědomí a nečekaně skočil do plamenů, v nichž zahynul. Vince a Don si prostudují materiály a shodnou se na tom, že se týkají 50 let staré loupeže. Mapa zřejmě znázorňuje místo, kde jsou schované vzácné řecké církevní relikvie, ukradené v katolickém kostele Sv. Antonína. Vince cítí životní příležitost a přemluví Dona, aby se vydali do staré, dnes už polorozpadlé továrny bratří Orgillových v St. Louis, kde Eugen pracoval a kde podle záznamů také lup ukryl, a aby se pokusili poklad v hodnotě kolem milionu dolarů najít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dva hasiči jdou najít zakopaný poklad do starého skladiště a vzápětí jsou vyrušeni raperskou špičkou osmdesátých a devadesátých let. Ice-T a Ice Cube se s tím neserou, a tak je chtějí nejprve zabít a později podíl ze zlata. Do toho všude poletují gangsta-niggas a ostřelují nebohé skleněné okna. Člověka to skutečně tu hodinu baví, ale pak už to začíná být stereotypní jako prase. Když scénáři dochází kvalitní a oživující nápady, začíná se na povrch drát nelogičnost a tupost všech zúčastněných. Přesto se podobný druh thrillerů už moc nevidí, proto solidních 63% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Ledová kostka" a "ledovej čaj" se potkávají v jednom filmu. Filmu Waltera Hilla. Podle scénáře Roberta Zemeckise. Dále hrají William Sadler a Bill Paxton. A celé to nápadně připomíná můj oblíbený ROZSUDEK NOCI. LOTŘI jsou prvním Hillovým filmem v 90. letech a nesou jeho zřetelný rukopis - inspiraci westernem (v tomto případě konkrétním westernem a sice POKLAD NA SIERRA MADRE), machismus (tvrdí chlapi, žádné ženy) a gangy (provází ho už od WARRIORS). Hodně dělá dobře vybraná rozpadlá fabrika, spíš než na akci se klade důraz na napětí, scénář je sice jednoduchý a naivní, ale není vysloveně blbý a odsýpá, někdy až moc (s některými scénami se dalo víc vyhrát). Kromě ROZSUDKU NOCI (v obou filmech najdete i podobnou scénu přechodu ve výšce na vratké improvizované lávce) to připomene i obléhačky jako ÚTOK NA 13. OKRSEK, oproti kterému se to mnohem víc věnuje obléhatelům, kteří mají stejný prostor jako obléhaní. Příjemná béčková záležitost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Požárníci vs. Rapeři. Nebude se však bojovat hadicemi a mikrofonem, nýbrž hasičským důvtipem proti palebné přesile. Ve hře je zlato z dávné svatokrádeže (který drsný černý hoch by nechtěl na krku vedle řetězů i koncovku biskupské berle?), o jehož šťastném majiteli dle očekávání nakonec rozhodne znalost domácího prostředí. Gangsta snímek staré dobré 80´ školy, který Hill zbytečně oslabil několika hluchými místy a otravnými homevideo scénami. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Další jednoduchá zápletka, která slouží především k tomu, jak poslat pár lidí do boje o život proti přesile v neznámém prostředí. Kolikrát už to v Hillových filmech bylo? - Warriors, Jižanská pohostinost, a dílem i v mnoha jeho dalších kouscích - Psanci, Poslední zůstává, atd. A i když se může zdát, že je to všechno na jedno brdo a mění se jen doba, motiv a kostýmy, stejně se mu to i v Trespass povedlo udělat jinak, dobře, originálně. Jako bonus zrádné zlato a zopakování ohraného hesla "negři to vždycky poserou". Velmi slabé čtyři. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hasiši Vince a Don natrafia pri jednom zásahu na stopu vzácneho lupu v hodnote milionov dolárov, ktorý má byť ukrytý v opustenej, rozpadajúcej sa starej továrni v St.Louis. Vydajú sa ho tam najsť. Továreň však leží na území negerského zločineckého drogového gangu, čo značne skomplikuje situáciu. Na tento americký akčný thriller si pamätám ešte z časov, keď som pozeral nekvalitné pirátske kópie filmov na VHS. Po rokoch som na titul "Lotri" náhodou natrafil a pozrel si ho. Na moje prekvapenie mi to padlo celkom vhod. *** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn thriller s jednoduchým ,ale úderným príbehom. Je trochu zvláštne, že za takýmto príbehom stojí práve R. Zemeckis, ale prečo nie. Walter Hill tieto akčňáky vedel vždy pekne naservírovať. Z filmu si už roky pamätám jednu hlášku, ktorá dokonale sedí a je jedno v akej dobe. "Bez želez pro prachy nelez." 70%. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trespass aka dva hasiči, co hledají poklad na špatném místě vs. ghetto v čele s nasranou držkou Ice-Teem a Ice Cubem. Je to místama docela prdel. Hlavně teda mě bavil Cube a ta jeho věčně nasraná držka plus Ice-T a jeho nasraná držka. Hl. "hrdinové" nebyli k zahození, ale ve mě sympatií moc nevyvolávali ačkoliv šlo o celkem slušné duo Sadler a Paxton nakonec tyhle dva mi tam moc neseděli. Jinak slušný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dříve bylo jméno Waltera Hilla zárukou dobré, drsné akční podívané. Mimo klasik jako "Válečníci", "Rudé horko" nebo "48 hodin" natočil i tento neznámý akční snímek, který mi nevíce připoměl "Přepadení 13. okrsku". I zde se schovává menší skupina před nebezpečnými útočníky, avšak je zde překvapivě málo akce nebo napětí. Za celou dobu jsem nenašel nic co by se dalo nazvat plnohodnotnou akční scénou (i když zpomalených průletů sklem je zde nejvíce ze všech filmů co jsem kdy viděl) ani scénu, která by jakkoliv zaujala. A to ani nemluvím o podivném a někdy i dost trapném chování všech zůčastněných. SLABOTA. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád je to stejně nablblé, jak kdysi. :-) Ne že by se na to nedalo koukat, ale jednou za dvacet, třicet let možná stačí. Začátek je přitom docela slušný, ale jak se to zvrhne v motherfucker vyřvávání osmi černošských gangsta proti dvěma bílým, kterým nejsou štonc za celou dobu zkřivit vlásek na hlavě, jde to do kopru a začne to být čím dál větší nuda. Jako je fajn vidět vedle sebe Ict T.ho a Ice Cubea, jen to měl točit třeba Spike Lee, a ne country man Walter Hill v produkci Zemeckise. A ten bílý hasič, který se celou dobu chová docela chytře, tak najednou je fakt takový blbec, že nevidí pytel? No ale nic, je to oddechovka, dobré, stačilo. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Raymonda má každý rád. Zvláště když vám Raymond obstará jakoukoliv bouchačku, kterou nutně potřebujete, abyste vyčistili svůj barák od dvou hlodavců. Celkem vtipná ale průměrná podívaná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sam doma: Lunik 9 story. Dvaja bieli dobraci, ktori chceli prist k bohatstvu su cely cas uzavrety v jednej budove a snazia sa odrazat utoky bandy negrov s letlampou, kliestami a kopou dalsich zbrani. Technicka stranka je kvalitna, takze tych par akcnych scen je ok, ale väcsinu filmu to je aj tak strasna nuda. Hlavnym problemom su imbecilne postavy, ktorym som nemal chut fandit. Bolo mi uplne jedno, ci vyhraju bieli dobraci (Paxton, Sadler) alebo kopa zlych negrov medzi ktorymi je mnoho znamych xichtov. Potesil ma akurat zaver ohladom toho ako spravodlivo vsetci skoncili a to aj vratane stastlivca, ktory ziskal zlato. Vysledok je klasicky Hill. Kompetentne natoceny nezazivny film. Len mi je zahadou, ze scenar napisal Zemeckis. 4/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dva hasiči získají plánek s místem úkrytu kradených vzácných předmětů. Jelikož nejsou sami, kdo má o poklad zájem, musí svést smrtelný boj s drsným zločineckým gangem. Scénář - Bob Gale a Robert Zemeckis. Hudba - Ry Cooder. Kamera - Lloyd Ahern II. Možná si to Robert Zemeckis měl natočit sám.......... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Gangsta thriller s poriadnymi guľami až sa nechce veriť, že je v tom namočený aj Robert Zemeckis, no je to len jeho plus. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

On snímek "Lotři" vlastně není špatný, má docela dobrou atmosféru, líbí se mi barevné spektrum, které je celkově temné s příměsí plamenů, ale nemůžu si pomoct, tohle není snímek, který si budu dlouho pamatovat, už teď tak nějak v mojí paměti zapadá, protože na něm nebylo nic vyloženě výjimečného. ()

Reklama

Reklama