Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (642)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Jo, jo. Vnitřní pacifista si jen otřel mrdku z trenek, a laškovně pokyvoval, že chce víc a víc.. tohle je droga - surové, realistické a úžasné ❤️ ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Craig Zahler je neskutočný macher a sakra zaujímavý režisér. Takto zábavný film sme tu nemali od Bone Tomahawk. A to hovorí samo za seba. No na rozdiel od Zahlerovej prvotiny ma tento kúsok bavil už od samotného začiatku... predovšetkým vďaka hlavnej postave. Je tu len málo vecí, ktoré by sa dali vytknúť. Takmer všetko funguje ako má. Dej je od začiatku správne "iný", tak trochu divný a atmosféra je tak hustá, že by sa dala krájať. Klobúk dole, Vince Vaughn to ustál na jednotku. Konečne sa mohol jeho nesporný herecký talent naplno prejaviť aj v drsnejších podmienkach, (skvelý bol už v druhej sezóne seriálu True Detective!!). No ale to najlepšie prišlo na záver. Ako čerešnička na torte, vás v poslednej polhodine čaká také gore, o akom sa vám bude snívať ešte niekoľko dní. Brawl In Cell Block 99 je nečakane výživný thriller s úchvatnou atmosférou a kurevsky drsným príbehom. Jeden z top filmových zážitkov roka. 90 %!! ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Chňá Chňá Chňá...po tomhle filmu nezbývá nic jiného, než se jenom úchylně smát pod vousy. Je to o tom, kterak Vince, mladík s pohnutou minulostí ale dobrým karakterem na dobrou cestu se dal, abych pak mohl z této zase sejít...Chcete vidět, jak vypadá rozšlápnutá hlava? Rozstřelená hlava? Vince Vaughna v pro něho ne zcela tradiční roli? Udo Kiera, který jako úchyl vypadal zřejmě hned po porodu a tento standard si drží až do pokročilého věku?Toto a mnoho dalšího uvidíte zde, ve filmu Brawl in the cell block 99, který pro mě zůstává na dlouhou dobu ještě těžce k rozdýchání!....................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn sa týmto filmom krásne odosobňuje od všetkých komediálných rolí, a definitívne potvrdzuje že dramatické role mu dokážú sadnúť. Samozrejme ale všetko podporuje vynikajúci scenár. Bradley ktorého vyhodia z práce nemá veľa peňazí tak dostane do práce dealera. Zatiaľ čo zo začiatku ide všetko vporiadku, jeden deal nevýjde podľa predstáv. Moment kedy Bradley príjme svoj osud a ide do väznice je momentom, kedy sa to všetko ešte viac zapletie. Pomalé tempo filmu absolutne nevadí, priam nutí diváka sledovať dej bez odtrhnutia očí. Vyzobrazenie brutality tu nemá žiadnu hranici, a scény vo väznici Redleaf taktiež. Je veľká škoda že sa tento film asi nedostane do hľadáčika oscarov, pretože by si rozhodne zaslúžil aspoň tu nomináciu. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

3,5*. Zahler pokračuje v uplně stejném tempu, u kterého skončil s Bone Tomahawk. BICB99 má naprosto stejné rysy, jako jeho předchůdce. Film je dlouhý, klidný, táhne se jak těsto na štrůdl a přesto je neuvěřitelně brutální. Na Zahlerovi jde hrozně vidět, že chce aby jeho filmy byly atmosferické stejně jako např. Drive, Only God Forgives nebo třeba nedávné Nocturnal Animals, kde minimum dialogů a dlouhé pohledy do prázdna měli své kouzlo a tvořily celý film. Zahler sice umí vybudovat momentum, ale ta atmosféra, která by vás měla táhnout celých 130 minut tam prostě chybí. Film to rozhodně není špatný, ale jde pořád vidět, že je o ligu níže. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nóóó, tak konec teda hodně vostrej... Fakt jako hodně vostrý násilí, který se uplně jako ve filmech neobjevuje. Totálně rozdupaná hlava, zlomený ruce, ušlápnutá hlava a takle bych mohl pokračovat dál a dál. Sice teda filmu krapet trvá než se rozjede, ale jakmile se rozjede (hlavní hrdina se ocitne v base), tak už se jen zrychluje a celý to totálně graduje. Soubojů přibejvá a vyhrocenejch momentů jak by smet. Hlavní role se ujal týpek, kterej to odehrál nejlíp jak mohl, surově bez emocí, ale naprosto uvěřitelně. Nevím, esi někdy ještě budu chtít vidět podobnou kruťárnu, ale za to jedno odpolední skouknutí to rozhodně stálo... A to dneska byl nejvíc foukající den vůbec, tak vlastně proto byl čas ne filmy :o) ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Vince taha cely tento ukrutne natiahnuty, natmavo vyfarbeny suboj sam, ide z neho respekt, urcuje kam sa mam pozerat a ako pocuvat. Niekedy je tazko mu pozerat do oci. Neviem ci pridem niekedy na Zahlerov osobity pokojny styl (Bone tomahawk som zvladol, tu som mal uz problemy) no stale mu dam sancu, lebo na tom nieco bude. Prekvapuje necakanou brutalitou,/ fighty dost realne / i ked dojem sokantnosti mi kazili az prilis nepodarene !tie skarede umele hlavy). Scitanie: Da sa. ()

remy 

všechny recenze uživatele

Začátek pomalejší a celkově než se to rozjede chvilku trvá. Jakmile se Vaughnův tvrďák Bradley dostává do basy, začíná tu ovšem zcela jistě nejzábavnější a úmyslně i nejtvrdší snímek z vězeňského prostředí, jaký byl za poslední léta stvořen. Místy se na to nekouká hezky, ale pokud dokážete skousnout něco ostřejšího, pak zatraceně doporučuju. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Konečně film o pomstě dle mého gusta. Vince se jako figurka z nějaké šílené gamesky probíjí skrz hordy nedomrlých bijců až do vězeňského finále, které je jen pro otrlé... Jasných 100%. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Rozprávanie nie je sled kultových scén. Je to sled kultových scén posúvajúcich príbeh a scén len posúvajúcich príbeh, ktoré sú tiež natočené dobre, no adrenalín z nich až tak nestúpne a emócie až tak nevyvolávajú. Spolu však vyznievajú veľmi kompaktne a jedna bez druhej by nedávala veľký zmysel. Oplatí sa totižto čakať a rozprávaniu dať správny priebeh, pretože ono to príde. S. Craig Zahler podobne ako v Bone Tomahawk necháva svoj stredobod záujmu (tu hlavnú postavu; v Bone Tomahawk to bola skupina postáv) preniknúť ďalej na nepriateľské územie a čím hlbšie v ňom je, tým sa priamo úmerne zvyšujú zákernosť, náročnosť prežitia, krvilačnosť, brutalita a emócie čoraz viac vrú bez toho, aby sa o nich hovorilo. Vince Vaughn nevyzerá, že by sa na úlohu fyzicky pripravoval. Postava síce mohutná, no veľa rokov starostlivého posilňovania a dodržiavania stravy na nej nie sú vidieť, z tohto hľadiska mi na ňom chýbali hrubšie predlaktia. No vzhľadom na výšku a nejakú tú ochotu kedysi spraviť pár cvikov ho spravili vhodným na dodržanie fyzickej uveriteľnosti sily, ktorú vo filme efektívne demonštroval a stal sa pre mňa hodným pomenovania Hulk viac ako zelené monštrum. Témy ako manželstvo, americký sen alebo patriotizmus sú v krátkosti rozobraté so všetkou vážnosťou, ich hodnoty starostlivo budované, ale aj pokrútené okolnosťami. Humor tu veľmi nemá miesto, no v tých pár momentoch, kedy sa do filmu dostane, rozhodne pobaví (americká vlajka). Ústrednou témou je Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami, ktorá je využitá na maximum. No dá sa vrátiť späť? Rozsudok znie: plnokrvný film pre chlapov a všetkých fanúšikov filmového násilia. Škoda len záveru, ktorý od istej chvíle stráca kus napätia, nie však brutality. Ostáva len tešiť sa len na všetko, čo sa S. Craig Zahler rozhodne ponúknuť kinematografii. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S. Craig Zahler je bez diskuzí v současnosti jedním z nejstylovějších a nejosobitějších filmových tvůrců. O tom žádná. Problém ovšem je, že mě osobně ten jeho styl ani trochu nesedí, respektive mě vůbec nebaví. Už u Bone Tomahawk jsem totiž prožíval prakticky po celou dobu trvání filmu velmi často opakující se okamžiky nudy, kdy se mi ty jeho dvě a čtvrt hodinky táhli jako nekonečně dlouhý, zatraceně hustý sopl, no a Blok 99 na mě nyní bohužel nezapůsobil ani trochu jinak. Jistě, i tentokrát jde sice o značně výraznou a v jistém smyslu i podmanivou podívanou, ovšem v podstatě se zároveň i opět jedná o stopáží šíleně přepálený, stotřicetiminutový snímek, který by daleko lépe fungoval, být tak minimálně o půl hodinky kratší, a nemyslím si, že by to i tak pak ve výsledku způsobilo nějaký zásadní zásah pro jeho následné celkové vyznění. Prostě si nemohu pomoct, ale toho, co v tom filmu nemuselo být, mi přišlo vážně hodně, a ospravedlňovat tuto skutečnost tím, že Zahler se snažil o co nejpropracovanější zachycení a vykreslení charakterů a pohnutek jednotlivých postav, je sice pěkné, nicméně je důležité tedy i zároveň podotknout, že v tomto ohledu Zahler značně selhává, neboť konkrétně třeba právě zde na mě postava Vince Vaughna působila i přes jeho značný rozbor stejně pořád chladně, odtažitě a především nepřesvědčivě. S tím je pak spojeno i emoční prázdno, kdy tu byl sice Vaughn zahnán až do opravdu toho nejzazšího rohu, do kterého by se nechtěl vážně žádný člověk dostat, ale mé pocity a soucitnost jak vůči němu, tak i vůči veškerému dění, zůstaly zcela nedotčeny, stejně tak jako vlastně následně i vůči závěrečné pointě. Co se jinak akce a velmi často všemi skloňovanému ultra brutálnímu násilí týče, tak buď jsem viděl nějakou sestříhanou, mírnější, přístupnější verzi, anebo jsem už fakt zvrhlý hovado, ale mě to tedy zas až tak brutální nepřišlo, dvě, tři scény se sice svou nekompromisností vymykají, ale že by to tím posunovalo celý film za nějakou pomyslnou hranici explicitnosti, či jinak řečeno, zobrazení násilnosti ve filmu, tak to ani náhodou! Casting je pak těžko hodnotitelný, respektive upřímně, krom Vaughna mě tu už nikdo jiný ani trochu nezaujal, naopak většina herců tu své role přehrávalo až běda a i samotný Vince je v té roli tak nějak dost divný, já nevím, asi ho mám už až moc zafixovaného v té jeho obvyklé komediální poloze, ale tohoto drsnýho řezníka jsem mu tady prostě příliš nevěřil. Ještě se vyjádřím k zápletce, kdy mi ani tak nevadila její neuvěřitelná jednoduchost, jako spíš její naivnost a předvídatelnost a co se stylovosti a vizuálu týče, označil bych toto dílko za „ártové béčko“, což zní fakt hodně divně, ale přesně tak to na mě zapůsobilo. Možná že jsem zde ale zkrátka nyní vůči Brawl in Cell Block 99 tedy až moc přísný a vytýkám mu věci, které bych jinde s úsměvem na tváři toleroval, ale veškeré ty ódy, snášející se na tuto podívanou, mě natolik natěšili, že z výsledku jsem teď upřímně zklamaný, takže bez toho humbuku kolem něj bych hodnotil možná úplně jinak, daleko pozitivněji, nicméně, to, že je to opravdu hodně zbytečně dlouhý a kvůli tomu i po většinu stopáže výrazně nezáživný, za tím bych si stál asi za každých okolností. () (méně) (více)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

S menším odstupem po zhlédnutí musím bohužel konstatovat, že Blok 99 je zbytečný a snadno zapomenutelný film, na čemž nic nemění ani explicitní brutalita, která je z mého pohledu těžce prvoplánová. Film totiž nenabízí nic moc jiného - scénář je jednoduchý, je jasné, kam to od začátku směřuje i jak to dopadne. Vince Vaughn mi tu výjimečně nijak zvlášť nevadil, ale že bych mu věřil toho ultramegaextrahustýho ranaře, to úplně ne. Nicméně na 2 hodiny fim zabaví celkem obstojně, takže lepší 2 hvězdičky. (HD, orig.) ()

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film. Úplně ještě nevím, co si o tom mám myslet. Film balancující na hraně brutality a směšnosti. 70% ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Päť hviezdičiek si nechávam, až keď sa to Zahler naozaj naučí (a pri jeho talente a nápadoch to už dlho trvať nebude) a rozbalí to na nás v áčkovej produkcii. Mať teraz v Hollywoode nejaké to mega navyše, stanoval by som ako producent pred jeho dverami. BICB99 je o triedu dynamickejší a brutálnejší, než Bone Tomahawk, s delikátne natočenými fajtmi, aké na plátne ešte neboli. Vrátane perfektnej realistickosti a pod nechty zaliezajúceho, kreatívneho násilia, vrcholiaceho, ako inak, v závere. Vaughn to ustál, ale pýtalo si to D'Onorfia alebo Ólaffsona. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu "superhrdinská" dráma z väzenského prostredia s minimalistickými výkonmi. Bez hudby, dej ide priamo, vôbec neodbočuje a prekvapuje iba pomaly stúpajúcou brutalitou. Hrdina nepremýšľa, proste koná a perfektne obsadenému Vaghnovi táto rola výborne sadla. Btw myslel som, že to malo 90 minút a to je pri takom jednoduchom filme malý zázrak. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

Režisér Zahler pokračuje se svými pomalými filmy, které začínají nevinně a končí hodně (tohle slovo si vynásobte stem) drsně. Už jeho prvotina s Kurtem Russelem ukázala, že tady se nebude jednat v rukavičkách. Životní role Vince Vaughna a skvělá camea (Johnson, Kier, Melameb a další) Little spoiler: Lucas Hood v Banshee měl s indiánem plné ruce práce. Bradleymu Thomasovi stačilo pár sekund. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Taky způsob, jak ukončit komediální kariéru...Pozvolné, ale přesně dávkované tempo a emoce vybíjené skrz agresi až k sadistickému finále...A Vince jako tichá hrozba, která se bez možnosti volby nebo pochyb mění v anděla smrti...Jeden z adeptů na film roku... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Takovej gore film se jen tak nevidí, hlavně pak proto, že to tady není jen účelově nacpaný, aby si někdo hrál na tvrďáka. Tady dochází k postupné gradaci a lineárnímu vzestupu násilí - čím víc jde V. Vaughn za snahou zachránit svou rodinu, tím víc přidává na otáčkách pořádná řežba. Ale ne ledajaká, prostě klasika "na férovku" pěstma (jo, i nějakej ten kopanec tam je), zbraně v podstatě žádný. Je to chvílema až nechutně hnusný, ovšem tady to má svůj důvod a já musím říct, že po všech těch komediálních rolích (a nejen těch), je tohle opravdu asi nejlepší Vaughnova role, sedí mu to jako prase. Je chladnej, je přímočarej a jde si za svým cílem naprosto nekompromisně. Ano, trochu mě štval důvod, proč a jak se dostal do vězení (mohl v klidu odejít a zmizet, ale on se pustí do naprosto šílené akce, která nemohla jinak skončit...), nicméně nad tím časem při sledování mávnete rukou. Jo, je to spíš festivalovej film, ne do kina, ani v TV ho čekat nelze, ale je to nářez se vším všudy. Jestli se něčemu říká cesta do pekla, pak je to přesně tohle! ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama