Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (642)

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Všetky postavy (bez výnimky) v tomto filme robia debilné rozhodnutia, ktoré následne umožňujú dospieť k nezmyselným krutostiam a nejakým tým rozšliapnutým hlavám. Bradley pri tom mohol aspoň kričať "za rodinu!". ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Kvalitne bečko s vybornym vykonom Vince Vaughna v hlavnej ulohe.Film napriek minutaži 132 minut ma neuveritelny spad a ani na chvilu nenudi.Jeden z najlepšich filmov z väzenskeho prostredia za poslednych par rokov. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Neco jako Gran Torino, jen si tu Vaughn pro odplatu doopravdy dojde a misto republikanskych zivotnich pravd lame ruce a rozslapava mozky. Meditativni revenge movie? Gore Prison Break? Indie bojove becko? Perfektni. Mad Max vezenskych filmu. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

… z průměrného rozjezdu středněhvězdného vězeňského thrilleráku někdy ve třetině vklouznete do absurdně rozjíveného vězeňského blbínkova pro nenáročného diváka vhs filmů let osmdesátých.. Co to, do peudele, bylo? Mínili to se všemi těmi souboji nesvalnatého plešatého nehnubrvou maníka, s poťapanými vězniteli a celým tím arestem v arestu atp. vážně?!?? Fakt? Ne...že ne?? Komedie to byla, že jo? Anebo co? Co mám dělat?!?! Celou noc jsem nespal, abych tomu přišel na kloub!! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit film, který jsem nepobral. Tedy ne celý. Až do konce jsem nepochopil, to s těma drogama. Proč zahodil ten pytel ještě chápu, ale pak už nic. Proč prostě nezmizel? Proč se vracel? Co čekal? No, je to jedno. Je to zbytečně dlouhé, tedy,stopáž mohla zůstat, ale ten nástup měl přijít dříve a ne až někdy v polovině. Ta jeho baba byla pěkně hnusná vychrtlina, nevhodná ani na opření kola. Atmosféru to mělo, Vince je výborný, ale celé je to občas hluché. Přesto jde o film velmi dobrý a hodnotím jej jako nadprůměrný. *** A PŮL ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Chlápek, který bez mrknutí oka semele partičku ozbrojených strážných i nejobávanějších vězňů (místy najednou), si původně nedokáže najít lepší práci, než poslíčka s fetem. Ředitel věznice je na dvoře minutu a půl poté, co tam začala rvačka, aby to s kvérem u hlavy rebela sám ukončil. Unesená těhotná přítelkyně dvacet vteřin poté, co se dostane na svobodu a odvrátí velmi akutní a reálnou hrozbu násilného potratu nebo zmrzačení plodu, uchopí pušku a na padesát metrů dorazí jednoho z únosců. Ze začátku a docela dlouho vypadá BLOK 99 jako žánrový bratranec KULTU HÁKOVÉHO KŘÍŽE, ale nakonec se svrhne v poněkud víc gore KRIMINÁL. Ten se Stallonem, akorát tady místo něho hraje Vince Vaughn. Ten z VYBÍJENÉ a NESVATBOVÝCH, akorát tady není (ani) vtipný.. Cool kamerové filtry... a když tak nad tím přemýšlím, to je vlastně všechno, takže jdu sundat jednu hvězdu ze tří na dvě. 30 %. PS: Jestli má být tohle herecké zmrtvýchvstání mého oblíbence Dona Johnsona, měl radši zůstat mrtev. PPS: Ten kámoš, co zbohatl na dealování drog a na začátku Vinceho vydíráním přiměl k tak bezva kšeftu a uvrtal do všech těch sraček, byl nakonec vlastně kladná postava, chápu to správně? ()

PichyjePan 

všechny recenze uživatele

Asi ten nejvíc surový a nejbrutálnější film za poslední dobu, který je opravdu dobrý a věřil bych že se to může/mohlo i stát. Vince Vaughn exceloval ve své roli a nečekal jsem, že to k němu půjde, protože ho znám opravdu jen z tupých komedií a doufám, že odteď bude hrát více vážných rolí. Za mě opravdu MUST SEE! titul, tak hezky do toho. ()

MataJeBuh 

všechny recenze uživatele

Ještě teď jsem unesen co jsem viděl. Nejbrutálnější film svého typu. Naprosto užasně natočené a hlavně to obsazení. Nejde nic vytknout. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Neotřelý film z vězeňského prostředí s velice kvalitním hereckým výkonem Vince Vaugha v hlavní roli. Nečekejte propracovaný děj jako v Shawshanku ani emocionální dopad jak v Zelené míli, ale velice slušnou akci, jež prostupuje takřka celým filmem. Jako oddechovka velmi dobré, ale žádnou přidanou hodnotu v tomto filmu rozhodně nehledejte. 75 procent ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

No ty kráso, to byl nářez (místy možná až doslova)! V první řadě bych chtěl vychválit V. Vaugna, do kterého by snad nikdo neřekl, že umí zahrát takového nelítostného drsňáka. No prostě smekám. Dále oceňuji práci režiséra, který dokázal od začátku až do konce udržet snímek v duchu naprosté komornosti a zároveň ho udělat takto strhující. Snad jediný mínus byla pro mě asi první třetina filmu, ve které se film pomalinku rozjíždí a tudíž nenabízí nic moc zajímavého, každopádně po nástupu do vězení už to parádně šlape a já se neodvážil ani hnout. No a vyvrcholení snímku obsahovalo snad i jedny z nejdrsnějších scén, které jsem KDY viděl, což výrazně dopomohlo k fantastickému vyvrcholení, po kterém jsem byl úplně smyslů zbavený. Za mě tedy vysoká očekávání splněna a docela lituji, že jsem se k Bloku 99 nedostal mnohem, mnohem dříve. 95% ()

mig21 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Vince Vaughna jen z komedií, bude asi zaskočen. Na druhou stranu, už ve Starsky & Hutch hrál pořádnýho grázla. Násilí, lámání rukou a pár horších věcí included. Nic pro slabší povahy. A slabší žaludky... ()

horor2 

všechny recenze uživatele

MASO! PŘEKVAPENÍ! BRUTALITA! NÁSILÍ! PŘÍBĚH, který potěší. Po Kosti a skalp mi S. Craig Zahler dokázal, že umí točit a získal si moje srdce. Vince Vaughn v úplně jiné roli, než je zvyklý, nám předvede jaké to je, někomu rozdupnout hlavu :-) ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Gulervúca surová zabíjačka na čele s bravúrnym Vaughnom, ktorej jediným posolstvom je záchrana rodiny. Nie plánovaný útek, aký by sme sprvu čakali, ale sebaobeta pre blaho najbližších. Drsný to zážitok bol. Vinceho nič nezastaví, a čo by iného toľké rany a bolesť zabili, jeho iba posilňuje. Hádam už konečne odzvonil trápnym komédiam a pristúpi na ďalšie podobné a vážne projekty. Zahler si u mňa získal obrovské sympatie, lepšie ako pri (ne)podarenom suchopárnom hororovom (?) westerne. To, čo znamenali pre Q.T. GAUNERI, znamená pre Zahlera BLOK 99. To znamená, že očakám lepšie, alebo aspoň podobné deep-feeling gore filmy. U mňa 5* a 90%. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Že je tady Vince pořádnej magor, je nám jasné hned z prvního záběru na něj, na vytetovaný kříž zezadu na jeho vyholené palici. A projeví se to v zápětí, kdy rozmlátí auto své ženy holou pěstí. Jeho další osud zas prozrazuje název filmu. Takže překvapení je akorát v tom, že k tomu film doklopýtá dost zdlouhavými scénami, proloženými relativně zřídka brutalitou, a třeba také přestřelkou jak z Blázinivé střely. Je dostatečně známo, že se tenhle úchylný režisér vyžívá v syrových surovostech - a vidím jako irelevantní, že si to většina zmrzačených vlastně zasloužila. Čekal jsem rozhodně víc, než tohle laciné průměrné B-čko. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Opravdu, ale opravdu jsem nevěděl, do čeho jdu, když jsem si pouštěl akčňák v čele s komediantem Vaughnem a musím konstatovat, že Vince si s rolí drsňáka nejen poradil, ale byl tak nekompromisně vostrej, že mi spadla brada. Skvělý herecký výkon pak jenom doplňuje všemi oblíbené vězeňské prostředí, kdy hrdinou je trestanec a v řadách záporáků pak zaměstnanci nápravného zařízení, kteří pod vedením brutálního ředitele používají takové resocializační a reintegrační praktiky, že by veškeré humanistické organizace po jejich zjištění okamžitě spáchaly hromadnou sebevraždu. I přes to, že se to místy táhlo jak porodní křeče, jedná se o famózní jízdu okořeněnou závěrem, který lze označit pouze jako brutus. Doporučuji a s chutí do toho!!! ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Oproti Bone Tomahawk mi přijde, že se Zahler nepouští do něčeho tak moc náročného na pochopení. Co ovšem zůstalo, je hledání publika. I tady se snímek musí spokojit s tím, že ne každý ho bude chtít vidět. Já ovšem zůstávám věrný :) a i přes poměrně primitivní děj jde o úderné béčko a Vaughn nejde pro ránu ani parádní hlášku moc daleko. Jen škoda, že ne všichni to docení, a proto doufám, že to Zahler nevzdá, byla by škoda, aby někdo zabil talent tohoto filmaře. ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama