Reklama

Reklama

Nova Seed

(festivalový název)
  • angličtina Nova Seed
Trailer

Obsahy(1)

Obdivujete estetiku 2D animace 80. let? Pak vám Nova Seed učaruje. Celý snímek je dílem jediného muže, Nicka DiLiberta, který jej napsal, režíroval a zručně zanimoval! Lidskost z lidí dávno vymizela, jejich hlavní zábavou jsou gladiátorské zápasy. Jeden z bojovníků v aréně, „lví muž" Lion je povolán, aby se postavil šílenému Dr. Mindskullovi, který vlastní vražednou zbraň Nova Seed. Jenže jak Lion zjistí, Nova Seed není zbraň ke zničení světa, ale nadpřirozená bytost, jejíž neuvěřitelná síla vychází z přírody, která již na Zemi takřka vymizela. Nakonec bude muset o krásnou bytost i přírodu samotnou svést boj na život a smrt... (Future Gate)

(více)

Recenze (4)

Pitam 

všechny recenze uživatele

Malé artové dílko, které beru jako to, čím je, a sice splněným snem jeho tvůrce natočit celovečerní animák . Nic víc, ale ani nic míň. Za samotnou animaci a čtyřletou řeholi jediného člověka nezbývá, než smeknout velmi hluboko. Těžko si představit, že ty tisíce snímků udělal sám a vymyslel všechny postavičky, lokality a dopravní prostředky. A ač je mnohdy patrná inspirace v jiných animovaných filmech, v žádném případě se nedá popřít velká dávka originality. Ještě musím pochválit soundtrack ve formě elektronické hudby, který se do filmu náramně hodí. Tady ale z mého pohledu pozitiva končí. Ve filmu se sice pořád něco děje, jedna akce střídá druhou, ale divák neví, proč. A o čem to vlastně celé bylo? Chyběla mi motivace postav a smysl jejich počínání mi byl po celou dobu jaksi nejasný. Ti, co mě znají, vědí, že na sci-fi a animáky nedám dopustit, ale zde mi prostě něco nesedlo. Občas je zkrátka „docela povedená“ směsice animace a hudby málo. A pokud bych se chtěl podívat na skvělou animaci se směsicí skvělé hudby, určitě se příště podívám znovu raději na Interstella 5555. I když samozřejmě chápu, že finanční možnosti tvorby obou filmů byly v tomto případě z opačných konců galaxie (doslova). ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Skvela prace jednoho blazna dala vzniknout tomuto nezavislemu animaku. Jde o postapo smrcnute sci-fi/fantasy s nejakym zelenym presahem, ale ze by se Nick zdrzoval expozici? To ne. Jsme vrzeni do deje, a story utika stale kupredu a ja jsem se celou hodinu bavil. Naivni barevna animace, jak kdyby vypadla z tricet let stare adventury, mela furt co nabidnout me nostalgicke dusi, kouzelne zvukove efekty potesily a cele to vypravi dobrodruzny pribeh jak z pulpoveho sesitu Ikarie. Skvela prace a dalsi Nickovo dilo si take pustim. ()

Sentido 

všechny recenze uživatele

První polovina je beze zbytku boží. Závěr už trochu spěchá. Z celku pak radost a klobouček za tuhle, bez promile, one man show. ()

Krocan 

všechny recenze uživatele

V první řadě je třeba smeknout před DiLibertem, který tento film animoval sám a to celé 4 roky. Animace je jednoduchá, místy až naivní. Celkově film působí velmi originálně (ostatně to divák od nezávislého snímku očekává). Hudba a zvuk je na to, že jde o projekt dělaný na koleni, dobrý. Příběh sice nic přímo okatě nekopíruje a snaží se být originální, ale bohužel nemá vůbec žádnou myšlenku a zápletka není ani trochu rozpracovaná. Postavy na plátně něco dělají a neřeší se už moc proč. Film skončí a zůstane jen pocit "jo, bylo to fajn, na to že to maloval jeden člověk a celkově se na tom podílela hrstka lidí". To je asi jediná věc, proč si budu film pamatovat. Za zhlédnutí ale stojí. Za druhé už ne. Film potěší pokud: Máte rádi kočky; žlutá a fialová je vaše oblíbená barevná kombinace; nechcete u filmu přemýšlet; vždycky jste si říkali, jak by asi ve hře Half-Life vypadal mozkokrab, kdyby byl zelený, roztomilý a měl velké kukadlo. ()

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival 2017

Future Gate Sci-fi Film Festival 2017

16.02.2017

Časem prověřené legendy, pečlivě vybrané novinky žánru i na zahraničních festivalech oceněné filmy. Čtvrtý ročník festivalu science fiction filmů Future Gate přináší již tradičně na filmové plátno… (více)

Reklama

Reklama