Reklama

Reklama

Holocaust - Odhalené koncentrační tábory

  • Itálie Holocausto - Los Campos de Concentración Al Descubierto
všechny plakáty
Itálie, 2006, 58 min

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

Když se Adolf Hitler v roce 1933 stal říšským kancléřem, nastalo to, co polský Žid Raphael Lemkin nazval "Genocidou". Choré mozky "Führera" a jeho přívrženců se rozhodly zřídit řadu koncentračních a vyhlazovacích táborů; opravdové továrny na smrt byly rozšířeny po celém Německu a v řadě okupovaných zemích. Prvními vězni, kteří do nich přicházeli, byli členové levicových, komunistických a socialistických stran, a význační intelektuálové. Brzy přibývali Svědci Jehovovi, homosexuálové, kněží a všichni ti, kteří byli zatčeni při operacích, nazývaných "preventivní boj proti zločinu". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Dokument, který vznikl na základě snímků pořízených při osvobozování koncentračních táborů, částečně užitý i jako důkazní materiál při soudních přelíčeních. Drsný, autentický, mrazivý a děsivý zároveň. Filmů i dokumentů o této tématice je sice velká spousta, ale jen zde uvidíte pravé a koncentrované utrpení za WWII, které se na uvězněných nebožácích podepsalo v podobě podvýživy, mučení, masových poprav, pokusů na lidech a všudypřítomných nemocí. V neposlední řadě také psychické deprese a zkázy na člověku jakožto lidské bytosti, která musela být v těchto podmínkách opravdu nesnesitelná. V tomto "dokumentu" uvidíte mnoho pohoršujícího materiálu, který jste dosud nikde neviděli, a traktor se lžící hrnoucí před sebou spoustu zohavených mrtvých těl mluví sám za sebe. (9/10) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice těžko se shrnuje slovy to, co jsem viděla. Dokument je plný skutečných záběrů z táborů a o to jsou moje dojmy silnější. Pohled na musulmany nebo hromady mrtvol musí zkrátka umlčet i nejzarputilejšího zastánce tvrzení, že se žádný holocaust nestal. Jak tu někdo již zmínil, je to mnohem horší než kdejaký horor. Nepopsatelný dokument, ten se prostě musí vidět, povinně bych ho pouštěla na základních školách.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi nepríjemná skúsenosť. Dokument, ktorý Vás vďaka starým video záznamom rozhodne nenechá chladným. Priznám sa, sledovať ho pred spaním nebol veľmi dobrý nápad. Napriek tomu, že som fanúšik horor žánru, pričom mi nerobí problém vzhliadnuť čokoľvek, tu mi kútiky riadne trhalo. Toto totiž nie je film, ale realita, na ktorej sa podieľalo mnoho ľudí. Či už v rolách obetí, alebo samotných šialencov, bažiacich po moci nad celým svetom. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

V dokumentu zaznívá často jedno slovo - NEPOPSATELNÉ - Z tohoto výrazu se nacistům podařilo udělat realitu. Dokument, který nabízí pohledy do očí lidí, kteří nesměli býti lidmi. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Ravensbrück, Mauthausen, Bergen - Belsen, Dachau, Buchenwald, Osvětim, Treblinka, Sachsenhausen, to je jen zlomek z koncentračních a vyhlazovacích táborů, kterými se tento dokument zaobírá. Tohle by mělo být v povinné školní osnově, aby příští generace nezapomněly, co se tehdy dělo a sloužilo to jako dostatečný odstrašující případ, čeho všeho je ČLOVĚK schopen dopustit se na druhých. Nazývat totiž tyto činy ZVĚRSTVY rozhodně není na místě, protože tohoto je schopen pouze ČLOVĚK. Nesmírně silný zážitek. Ty skličující pocity a naprostá beznaděj, která při sledování tohoto dokumentu člověka obklopí, to je něco nepopsatelného. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Veškeré počiny o holocaustu, které jsem doposud shlédl, byly procházkou růžovým sadem. Nezbývá mi, než souhlasit s ostatními uživateli, kteří byli tímto dokumentem patřičně zhnuseni. Autoři se nesnaží ukázat nacistické zrůdnosti v tom nejhorším možném světle, ale pomocí autentických záběrů ukazují to, co se skutečně odehrávalo. Co se týče kvality, lze hovořit kladně. Seznamování s jednotlivými koncentračními tábory je poutavé a při těchto chvílích, které se skutečně nedají popsat a v historii lidstva jsou jednoznačně tím nejčernějším a nejzrůdnějším obdobím, je divák emočně roztrhán( pokud to není ovšem neonacista). Bez pochyby nejmrazivější a nejděsivější záběry, jaké kdy vznikly. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hrůza.Je to pěkně schematicky utříděno. Američané asi byli překvapeni, když zjistili proti jakému zrůdnému národu vlastně bojují. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý paradox: ´´Židé jsou nepochybně rasou, ale nikoli LIDSKOU.´´---------´´Bezpochyby ČLOVĚK je tím nejhorším bacilem, který si dokážeme představit.´´ - Adolf Hitler ............. Dokument je to krutý každým záběrem a mělo by ho vidět co nejvíce lidí (víc než 109), vždyť je to kus té nejčernější a nejzvrácenější historie lidství! ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy se možná zdají málo s ohledem na tématiku, avšak hodnotím i samotné zpracování, kterých na toto téma bylo zpracováno více a v lepší úrovni. To každopádně neubírá nic na zvěrstvech, která byla spáchána. Člověk může jenom litovat, že ty svině, které se na tomto podíleli často utekli nebo zbaběle spáchali sebevraždu, aniž by čelili svému stíhání a následně zasloužené popravě. Osobně jsem navštívil Osvětim či Terezín a není míst, které by vyzařovaly víc utrpení, smutku, beznaděje a zmařených lidských osudů jako tato. Nechť duše všech lidí, kteří zažila toto peklo, dojdou klidu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že tohle se prostě nedá jen tak ohodnotit, jako nějaký film. Podobné dokumenty by měli pouštět v televizi častěji, aby si ti dnešní „náckové“ uvědomili, že vytetováním hákového kříže na krk, nebo ruku a pořváváním na ulici „Heil Hitler“ z nich velcí frajeři nikdy nebudou a kohože to vlastně „uctívají“…Všechny ty koncentrační a vyhlazovací tábory vymyslely choré mozky a ještě větší svině v nich šéfovaly. Mrazivé autentické záběry holocaustu však nemůžou nechat chladným nikoho. Vzhledem k tomu, co se teď ve světě děje, bychom se asi měli začít modlit, abychom to brzy nepoznali na vlastní kůži taky…No a co už nepochopím vůbec je to, jak je možné že Svět a hlavně Evropa dopustili, aby se Německo zase vzpamatovalo a rozhodovalo o chodu jiných států. Zkupovalo fabriky a podepisovalo smlouvy o někom, bez něj…Oběti 2 sv. války se musí obracet v hrobě…Těch 5* nedávám proto, že by to byla bombastická podívaná, ale proto, že si to ti lidi, kteří umřeli, nebo přežili všechny ty hrůzy – „zaslouží“. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem už hodně dokumentů zabývajících se holocaustem nebo jen druhou světovou. Každý, kdo před tímto zvěrstvem zavíral nebo zavírá oči, je pro mě pokrytec. Ale musím říct, že na tyto drastické záběry jsem neměla sílu ani já. Nenávist plodí zase jen nenávist, ale já tohle Němcům stále nemohu odpustit. Jak totiž napsala Anne Franková: "Nevěřím, že vedoucí lidí sami, že jenom vládnoucí a kapitalisté zavinili válku. Ne, malí lidé mají jistě také vinu, jinak by se jí přece národy neúčastnili." Nakonec, ale šlo o poutavě zpracovaný dokument. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Diváka treba v prvom rade upozorniť na to, že zábery, ktoré sa nachádzajú v tomto dokumente sú extrémne silné (smrť takmer v každom zábere) a v žiadnom inom dokumente nič podobné neuvidí! ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Když americké a sovětské jednotky odhalily první koncentrační tábory, hodně vojáků bojujících proti nacistickému Německu nemělo absolutně žádné tušení, co tyhle tábory znamenají nebo co se v nich během války odehrávalo. Pokud potom právě někdo z těchto vojáků jakkoli sepsal svoje prožitky z dob války, použití věty: "Proti čemu to vlastně bojujeme jsem pochopil právě tehdy, když jsem spatřil..." nebylo ojedinělé. Tento dokument neukazuje nic jiného, než přesně ten pohled, který se naskytl armádám osvobozujícím tábory, čímž automaticky poukazuje na zvrácenou mysl nacistů, která se navíc jeví mnohem zvrácenější, poté co vidíte, jak byly jejich neoddiskutovatelné zločiny do podrobnosti plánovány. Tohle a jiné podobné dokumenty by se určitě měli promítat v hodinách dějepisu na středních školách a to nejen protože by se nemělo zapomenout na to, čeho všeho je člověk schopen dopustit se na druhých, ale také proto, aby se nerozšiřovaly řady zastánců takzvané "osvětimské lži", kteří holocaust buď zlehčují a nebo úplně popírají. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborne zpracovani s pouze autentickymi zabery. Zcela urcite nejlepsi dokument o holocaustu, ktery donuti k zamysleni. ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Dokument, který ukazuje otřesná zvěrstva, jichž se nacisté dopustili na lidských bytostech. Mučení, bití, trápení žízní a hladem, který vězně nutil jíst vlastní výkaly, pokusy, experimenty a mnoho dalšího, co není prostě moje hlava schopná pobrat. ()

Gogen 

všechny recenze uživatele

Tento dokument se nedá hodnotit. Co chcete hodnotit? Jako že pět hvězdiček jak moc se mi líbilo co sem viděl? Jenže mě se to co sem viděl vůbec nelíbilo. Je skutečně nepředstavitelné, že lidi někdy dopustili existenci koncentračních táborů a buďme vděční, že se podařilo natočit tyto záběry, protože to je právě ten okamžik, kdy by historie neměla být nikdy zpomenuta a je smutné, že i přes tyto zkušenosti sme připustili další genocidy a další připouštíme ... a ještě zvrácenější mi připadne, že stále trpíme vyznavače nacismu .... takže mé hodnocení není hodnocení dokumentu jako takového je to prostě vyjádření názoru, že by se podobné dokumenty měli povinně vysílat v rámci výuky historie ... ()

Reklama

Reklama