Reklama

Reklama

Holocaust - Odhalené koncentrační tábory

  • Itálie Holocausto - Los Campos de Concentración Al Descubierto
všechny plakáty
Itálie, 2006, 58 min

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

Když se Adolf Hitler v roce 1933 stal říšským kancléřem, nastalo to, co polský Žid Raphael Lemkin nazval "Genocidou". Choré mozky "Führera" a jeho přívrženců se rozhodly zřídit řadu koncentračních a vyhlazovacích táborů; opravdové továrny na smrt byly rozšířeny po celém Německu a v řadě okupovaných zemích. Prvními vězni, kteří do nich přicházeli, byli členové levicových, komunistických a socialistických stran, a význační intelektuálové. Brzy přibývali Svědci Jehovovi, homosexuálové, kněží a všichni ti, kteří byli zatčeni při operacích, nazývaných "preventivní boj proti zločinu". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Wilston 

všechny recenze uživatele

Néé, na našich hrobech nehnijí kříže a náhrobky se neklenou, žádný mramor ani tepané mříže, andělé s hlavou skloněnou, žádný věnec ze zlatých vláken, svíčka jež vítr nezhasí, my hnijem v jamách politi vápnem, v kostech nám vítr haraší. A stále víc je nás tu dole, pod vámi rostem den co den, už nadouváme vaše pole až jednou pukne vaše zem, pak všichni vyjdem v strašný řad na lebce lebka s hnátem hnát a zařvem ve tvář lidem všem "My mrtví my Vás žalujem!". Text upraven podle básně neznámé autorky, která byla zabita v koncentračním táboře Birkenauu. (V.A.P) Reálné zobrazení brutálních zvěrstev, jehož se dopouštěli Němci a díky nimž byly zavražděny nepředstavitelně obrovské počty lidí. Situace která už se nikdy nesmí opakovat. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Sila v každom zábere. Dokument, ktorý sa Vám dostane hlboko pod kožu a ktorý pôsobí na emócie človeka omnoho silnejšie ako ktorýkoľvek srdcervúci film. Aj ten najbrutálnejší horor je oproti tomuto nič. Pri niektorých scénach sa mi dvíhal žalúdok, a to už mám niečo napozerané. Ťažko nájsť tie správne slová na okomentovanie tohto snímku. Páčilo sa mi aj to, že tu boli väčšinou ukázané menej znáve koncentračné tábory ako Hannover či Leipzig. 95 % určite zaslúžených. Vrelo odporúčam. Pre fanúšikov histórie druhej svetovej vojny povinnosť. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

To se musí vidět, nikoliv o tom psát - vypovídající hodnota 101 %. Kdokoliv kdy pochyboval o závažnosti holocaustu by si tohle měl povinně pustit. .moje hodnocení.................. =10 z 10. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak přestat býti lidskou bytostí...K tomu nejsou slova. Doposud mi nebylo z žádného dokumentu/filmu o Holocaustu tak strašně špatně jako je mi teď. Použivané záběry jinde neuvidíte. Hvězdičky dávám za zpracování, dodržení chronologie, komentáře, přesnost, stručnost, autentičnost. Dokonale zvládnutý svědecký dokument. Jinak se tohle ale prostě nedá... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokument je sice jen jako soubor tehdejších filmových materiálů zachycujících koncentrační tábory v momenty po osvobození Američany, ale je to velice syrové, brutální, děsivé, nepochopitelné... Záběry z Bergen Belsenu, kde byli ty nasistické dozorcovské svině donuceny odklízet mrtvé byly asi nejsilnější, tohle v televizi asi nikdy dávat nebudou z důvodů pseudokorektnosti. ()

Raimok 

všechny recenze uživatele

Něco takovy se těžko hodnotí nějakyma hvězdičkama... Buďme všichni rádi, v jaké době žijeme - až když vidíte tyhle reálny záběry, tak si to uvědomíte. 82 % ()

goniss 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, že bych během těch 59 minut mrkla, kýchla, či dýchala.. Se shrbeným obočím, zděšeným výrazem v očích a napůl otevřenou pusou jsem po celý dokument nevnímala nic jiného než tu ubohost, tu krutou realitu a nezapomenutelné kruté časy.. Sestříhané záběry z živých podkladů.. Lidi ráda nemám, ale tohle se mě možná i dotklo.. Já nemám slov, tohle je prostě zážitek, který popsat nejde, neumím ani vyjádřit jak jsem se vlastně cítila. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

RIP. Nevermore. Jestli se někdo někdy přiblížil k hranici nekonečna, tak to bylo na poli zla. Asymptoty bylo dosaženo a vlnové projevy singularity rezonují, nejen na filmových záběrech, dodnes. Z té všehochuti pocitů mi bylo fyzicky špatně. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

I v tom nejkrutějším zvířeti je kousek citu. Ve mně ne! Proto nejsem zvíře. - Jak okomentovat tuto hrůzu? Vzhledem k obsahu dokumentu bych nejradši dal ODPAD. Vzhledem k výpovědní hodnotě musím dát čtyři *. Pět dát nemůžu, protože to dávám zpravidla u počinů, na které se dívám opakovaně. Na toto se už nikdy znova nepodívám! NEVER MORE!!! Vydržím hodně, ale konec jsem nevydržel bez slz. - sarkastická vsuvka: Chce někdo opravdu GORE HORROR? Tak tohle je ještě mnohem víc! ()

crha 

všechny recenze uživatele

Hodně zevrubně pojato. Tak silné téma nejde napasovat do hodiny a jeden tábor vzít v pěti minutách. Ale chápu účel tohoto dokumentu a určitě má svoje místo. Taky bych to klidně pouštěl dětem ve volnějších školních hodinách. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Veľmi zdrvujúce, strašidelné, kruté, odporné priam až neľudské, ale bohužiaľ pravdivé zábery našej histórie. Naozaj neviem pochopiť, že toto dokáže robiť človek človeku. Spôsobovať toľko bolesti a poníženia. Jeden z najsmutnejších a najkrutejších dokumentov ktoré som videl... ()

VonHayek 

všechny recenze uživatele

Oceňuji dost nových informací o nazi-mašinérii a až encyklopedické zaměření se na samotné téma táborů různých typů. --- Naopak občas si tento dokument neodpustí emoce v mluveném doprovodu(českém), což asi formálně správné není - ostatně v rámci použitých záběrů je to i zbytečné, noboť ty člověka dostanou i tak. Opravdu vadit snad může jen repetitivnost některých záběrů - někdy i za použití jejich zrcadlové obrácení, což mi přijde trapné; a místy ne zrovna dobře časově, místně či tematicky sedící obraz do vyprávění ..... Možná kdyby materiály zpracovávali němečtí historici, byl by výsledek lepší. ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Dokonala ukazka toho, coho je clovek schopny. Budme radi, ze v case stredoveku ziadne kamery neexistovali, inak by sme sa zrejme nestacili cudovat. Lenze... kam sme sa to vlastne od toho stredoveku pohli??? Do akeho bahna sme to spadli? Preco este i dnes existuju ludia, ktori su schopni zverstva nacizmu "obhajovat"? Asi to mame v sebe. Kazdopadne, ako tu uz spominali viaceri, scena, kde buldozer odhrna kopy ludskych mrtvol, sa cloveku doslova "vpali" do mozgu. A mozno je to aj dobre -- staby varovanie buducim generaciam... ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

Vodili tam Němce, aby se podívali na to, co způsobili(nám zbyl zestarlý film, tak filmů je více-řekl bych i otřesnější a fotografie jsou asi nejvýmluvnější..jsou materiály barevné v lepší kvalitě :( atd.), resp., co to vlastně podporovali, někde museli také pomáhat odklízet mrtvé, samozřejmě jich moc nebylo, já doufám, že ale tohle vidělo tehdy dost Němců(asi jo, v noviných a v týdenících...ale..), vlastně by to chtělo občas pouštět i teď. Považuje se to sice za nejhorší genocidu 20. stol. - resp. je to nejdiskutovanější a např. i filmařsky nejzpracovanější téma(pozor, nechci to nijak zlehčovat apod., tohle je choulostivá záležitost...), ale nebyla to zdaleka jediný rozsáhlá genocida ve 20. století, miliony takto zavražděných najdete ve více zemích v různých dobách, určitě se nepletu, že nejsou bohužel zdaleka tak dobře zdokumentovaná jako holocaust....Sovětský svaz, Čína, Kambodža, o čem mi připadá, že moc info a bylo to také rozsáhlé - je třeba japonská okupace Mandžuska.....vyhazovali nemluvňata do vzduchu a ta dopadala na bodáky, je to zajímavé, těch podobností mezi nacionalistickym Japonskem a Německem....no, nic, 20. století bylo to nejhorší........nj, vlastně, když si vezmu, jak si Němci(myslím nacisty v té době) vlastně sami všechno pečlivě dokumentovali.....jinde zdaleka tak pečlivý bohužel nebyli..................co se týče nějaké národní viny, víte, lidé hrozně zapomínají, do první světové války nadšeně pochodovalo více národů...lidé se nechávají manipulovat stále, všechno tohle, je jasný, do jisté doby se všecko ošklivé vlastně všude docela dost cenzurovalo(myslím 1. pol. 20. stol. západ), takže naivita byla velmi rozšířená......tím chci říci, že ve válce vás můžou zastřelit, ale dokud to řada lidí na vlastní kůži nezažila (vycházím z poselství řady filmů a dokumentů, nemyslím, těch akčních a válečných vlasteneckých..), tak si myslela, že to je procházka růžovým sadem, hra na hrdiny...no, asi jsem se nevyjádřil uplně srozumitelně, ale je třeba lidem ukázat, co může může způsobit naivita.....žijeme v době bulvární a v tv zprávách nám ty autonehody vadí, řada lidí je prozměnu otrlá, cynická, dokonce ošklivé věci vyhlédává(nacisté se Němcům koncentrákama nechlubili...)...........spoustě lidem vadí třeba takové World press photo.....ano, jistě se dá, kde co, z mnoha důvodů ke kritizování, ale ošklivé věci se prostě děly, dějí! a budou dít...a na to by se nemělo zapomínat...nebo si příliš zvykat...a co se týče historie, tak v Íránu se od internetu světovýho odstřihli(revizionismus), ale určitě není vhodné ignorovat, ale rovněž nejde mluvit jen o tom a o ničem jiném ne....moc materiálů není, no...filmů třeba o hladomoru na Ukrajině.....he.....no....druhá světová obecně - velké dějiny...asi nejpopulárnější a filmařsky nejvděčnější(literárně)období dějin......ehm.....zlo je prostě v člověku....záleží, jestli se to projeví..nebo kdo to vyvolá......no..já bábolim...sorry..... :) ()

Reklama

Reklama