Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin, zvaný Prcek, je již patnáctiletý kluk a navíc se stal strejdou. A opět řeší problémy, vzniklé v rodině svého sourozence, kde mezi mladé manžele vstoupila žárlivost. A opět je jeho řešení osobité a netradiční… (Magic Box)

Recenze (101)

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Pobaví rovnako, ako prvý diel. Mladší brácha sa stále mieša všade do všetkého, len tu máme nový problém, ktorý potrebuje svojim angažmá vyriešiť. Prítomnosť herečky Magdalény Reifovej potešila. Nechápem komentáre ohľadom ideológie. Veď taká bola doba, film len reflektuje stav danej doby. Mali snáď sfilmovať aplikáciu prihlášky Romana Čadu na Oxford? ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho seznámení s ministrem zemědělství, který se ve filmu chová jako "hodný strýček", ačkoliv ve skutečnosti tomu bylo často zcela jinak, řekl bych, že jde o příjemnou a pohodovou komedii. Tenhle podtón ji ale staví do mírně ideologického světla, a přestože to dnes už nemusíme brát vůbec vážně, sráží se tím "Brácha 2" trochu níže, než by si jinak zasloužil. ()

Reklama

demorens 

všechny recenze uživatele

Není to už tak dobré jako Můj brácha má prima bráchu. Vyrostený "Prcek" není tak sympatický a scénář taky není nic moc. Navíc už to není tak romanticky naivní, je to vlastně takové dospělejší. A to vše tomu ubírá. Nicméně výstupy Josefa Bláhy a hlavně Vladímíra Menšíka (například opravování řetízku v koupelně) opět nemají chybu. Scéna, kdy Menšík přijde na návštěvu a Bláha hraje žárlivého manžela, je má oblíbená! Bohužel ti dva nejsou hlavními představitely. (70/100) (19.11.06) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Normalizační pitomost za každou cenu. A prý Čada od prvního dílu nepřišel o svůj chlapecký šarm (jako by někdy nějaký měl), ale jeho partnerka ano (prý nedokázala zamezit růstu svých předností). Proto toto mutující a nehezké bidlo ponechali a přeobsadili k němu dětskou hvězdu Reifovou, která bohužel vypadala více jako kamarádka jeho neteře.... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už táhnou pouze Vladimír Menšík a Josef Bláha a ani ti neudělají nic se slabším scénářem. Jednička byla více než povedená, dvojka už trochu ztrácí dech. Mimo jiné i proto, že se zde objevují přeci jen trochu agitky o stavu zemědělství v Čechách. Hlavní důvod je ovšem méně humorných situací a zápletek. S malým bráchou to tak nějak fungovalo, s větším příliš ne. Také Ivana Maříková mi pasovala k Romanu Čadovi víc než Magdalena Reifová. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • I v tomhle díle měla hrát kamarádku Pavlínu Ivana Maříková, jenže v té době byla už o půl hlavy větší než Roman Čada, a ještě byla poměrně hodně vyvinutá. Poslali ji k jisté gymnastce asi na měsíc na trénink, aby s ní něco udělala - jenže po měsíci to bylo ještě horší a ještě více vynikly ženské křivky. Takže nezbylo, než Ivanu Maříkovou neobsadit, postavu kamarádky Pavlíny škrtnout a nahradit novou postavou kamarádky Magdy v podání Magdy Reifové. (cariada)
  • Ve 12. minutě Zuzana (Libuše Šafránková) špatně zavěsí telefon. Když pan Vrána (Vladimír Menšík) v 16. minutě láteří, že „bylo furt obsazýno“ a že „takhle blbě se zavěšuje“ je opravdu špatně zavěšeno, ale o 90 stupňů obráceně než předtím. (Cesty timem)
  • V čase 1:13:30, keď Martin Pavelka (Roman Cada) berie malej neterke z rúk lieky, je vidieť v pravom dolnom rohu obrazovky hlava člena štábu. (JurajKa)

Reklama

Reklama