Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I příslušníci policejního sboru mohou být ostýchaví, v zakřiknutém hlavním hrdinovi vidí odhodlaného ochránce zákona jedině jeho podnikavá matka, která obětavě slouží u Pomocné stráže. A jednoho dne se skutečně dočká. Ondřej Havelka se právě postavami, jako je tato, buduje image nesmělého, slušného mladíka. A ač se to nezdá, to všechno má být humorné a rozesmívat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

argenson 

všechny recenze uživatele

No ty vole!:-) Nejlepší český swingař v uniformě příslušníka SNB a Arabela jako sekretářka družstevního předsedy... Zábavy jako šafránu, úsměvný je snad příběh jako celek s mírně akční vložkou chytání zločince za pomoci vypuštění rybníka. Celé je to snesitelné jen díky pestrobarevným figurkám v podání těch nejlepších. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Melancholická letní vzpomínka na dobu, kdy plakáty Karla Gotta zdobily zdi žen tří generací a jeho koncerty byly dávno dopředu vyprodané, příslušníci Veřejné Bezpečnosti pořádali školní exkurze i s dopravou žáků, družstevníci chovali prasata, která byla všech, v hospodě v kulturáku točili limonádu za 0, 20 hal Kčs a členové Pomocné stráže páskou na rukou připomínali vězně převážené do Mírova (opravdu se nosila taková páska?). Sympatický čas, který se už nevrátí, ale stojí za to si ho v každém životním okamžiku připomínat (jednou seš dole, jednou nahoře, zatímco tehdy byla dělnická třída pevně uprostřed a nikdy jinak) a možná by nebylo špatné vytvořit skanzen, který bychom podle chuti a potřeb třeba jako týdenní letní pionýrák jednou ročně navštěvovali. Odpusťme pánům ten slabomyslný námět, že mladí někam jedou (co v Ořechově, proč na týden, to jeli secvičovat generálku na spartakiádu?), zatímco staří mají hlídat děti (nebo děti mají hlídat staré?), i mizerné předabování Jany Nagyové (ví někdo, kdo jí namluvil?), byly to bezstarostné časy. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ondřeje Havelku mám moc rád. Miluji swing a poslouchám ho už devadesátek kdy ještě zpíval s The Swings. Od té doby ušel s jeho Melody makers pořádný kus cesty a stal se z něj skutečný profík. Jeho filmové role před revolucí, to je jeden velký maglajz. Od celkem povedených pohádek, po různé filmy, kde často hrál sám sebe až po obskurní záležitosti tohoto typu. Výhodou bylo, že je to sympaťák a tak mu divák lecos odpustil. Alespoň já to tak vnímám. Zde hraje strážmistra VB. Je to mamánek, u maminky bydlí a maminka je taky pořádnej kus soudružky. Pomáhá totiž jako pomocná stráž VB a svojí přípomocí doslova žije. Tyhle režimem  zřízené angažované složky složené z věrných soudruhů a soudružek mi byly  vždy velmi odporné, podobně jako domovnice u nás v baráku, která si zapisovala kdo a kdy domem prochází. Co čert nechce, mladý blbý příslušník VB je okouzlen nádhernou Arabelou sekretářkou předsedy JZD, která jej překecá aby si vzal o své dovolené na starost bandu místních dětí. Ty ve vsi dělají jen neplechy a nikdo neví proč. Nebudu spoilerovat, ale divák se to samozřejmě dozví. Arabela zvládne Havelku očarovat i bez prstenu a tak můžeme sledovat veselé taškařice dítek a strážmistra VB kdesi na socialistické střediskové vesniččce. Ta je napěchována k prasknutí slavnými herci, ale filmu to není nic platné. Vrcholem všeho je akční závěr, kdy dítka vystopují (doslova) hledaného zločince... Jako - jsou čistě  dětské filmy z osmdesátek, kdy dítka pátrají po lupičích a nakonec je s pomocí VB většinou chytí.  Většinou to končí efektním příjezdem žluté volhy ze které vystoupí Menšík, nebo Moučka a zatnou gaunerovi tipec. Vzpomeňme na Třetí skobu pro Kocoura nebo Hurá za ním. Jenže tohle není čistě dětský film a proto jsem tak trochu v šoku, že tohle mohl někdo pustit do oběhu jako vážně míněnou záležitost. Asi tomu pomohlo to kladné vykreslení příslušníků VB jako bodrých, smypatických a děti milujících chlapíků. Strašná kravina. Dávám za jedno sele. * ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Další z řady antikoncepčních filmů, kde hraje v hlavní roli stádo nevychovanejch faknů. Příslušník VB se kvůli svý vysněný čubce chová jako idiot a odkejve jí, že se vysere na dovolenou a bude místo ní hlídat nějaký fakany. Fakani samozřejmě celou dobu ječej a dělaj nejrůznější strašně "legrační" nezbednosti, za což bych je na místě Ondřeje Havelky pravděpodobně během prvních 10 minut všechny postřílel služební zbraní. Nakonec ho ty fakani snad i začnou poslouchat a on se navíc dá dohromady s nějakou děvečkou z prasečáku a je tu happy end. Zapnul jsem to jako kulisu při vaření, takže jsem to sledoval jenom tak jednim okem. Film zachraňuje celkem slušný herecký obsazení vedlejších rolí a navíc uvidíte z trochu jinýho úhlu ulici, kudy chodil Otík s panem Pávkem do práce. ()

jacky.ik 

všechny recenze uživatele

Dle mého asi nejlepší film s Ondřejem Havelkou který zde ztvárnil poněkud nesmělého příslušníka VB a který se má v době své dovolené postarat o partu dětí z obce v níž slouží a o což jej požádá poněkud vypočítavá dívka (Jana Nagyová)do které se zakoukal a která by s nimi měla zůstat vlastně sama,když jejich rodiče odjedou pracovně vypomoci mimo domov.Parta dětí ovšem nejsou žádní andílci a snaží se svemu opatrovníkovi vyvádět jen samé problémy:-)... ()

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie prebiehalo v Mníšku pod Brdy, Křečoviciach, Neveklove a Jeseniciach. (dyfur)
  • Kvůli výraznému slovenskému akcentu Jany Nagyové nadabovala postavu sekretářky Jitky Veronika Žilková. (funhouse)

Reklama

Reklama