Reklama

Reklama

Goldstone

(festivalový název)
  • Austrálie Goldstone
Trailer 1

Obsahy(1)

Australský film noir v příběhu ze současnosti odráží i problematickou historii kontinentu. Detektiv Jay Swan, konfliktní muž s domorodými kořeny, je odklizen do australského vnitrozemí s úkolem pátrat po pohřešované osobě. Na cestě do těžebního městečka Goldstone je okamžitě zatčen místním mladým policistou Joshem kvůli požití alkoholu za volantem. Když je Swanův motelový pokoj zničehonic ostřelován, je jasné, že jde o mnohem víc než jen o ztracenou osobu. Oba policisté musejí překonat vzájemnou nevraživost, aby se spravedlnosti dostali na kloub. Film využívá to nejkrásnější z australského vnitrozemí, aniž by zakrýval jeho bolesti a šrámy – ekologické i sociální. (Aussie Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Více než noir je tenhle film docela dobrým zdokumentováním toho, jaké problémy existují v australské společnosti a s čím se musejí místní vyrovnávat, kromě alkoholu tedy. Bohužel příběh samotný není tak zajímavý jako záběry na nádhernou Austrálii, ale ani ty z tohohle neudělají skutečně dobrou kriminálku. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

U nás neznámý Ivan Sen si opět svůj další snímek udělal téměř sám, takže přesně podle svých představ a vymožeností. Festivalový snímek pro náročnější diváky poukazuje na klasickou nenávist k původním obyvatelům, mocnářství, obchodu s bílým masem a kupodivu tím pádem i k otroctví. To vše tentokrát z australského kontinentu, o kterém se toho z minulosti alespoň u nás zase toho tolik neví. Odlehlá poušť, kde je ke spravedlnosti setsakrametsky daleko, je místo k nekalým praktikám jako stvořené, a tak se tam dějí věci vskutku nevídané. Je to příběh, který by se mohl odehrát takřka kdekoliv, ale tady je to ozvláštněno australským horkem, zrnky písku, samotou a bezmocností. Žlutý obrazový filtr dovytváří ono horko a pomalé tempo zase pomalu plynoucí čas v krajině, kde se na první pohled vlastně nic neděje. Po vizuální stránce a koncepcí příběhu velmi působivý artový film. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Takže; máme filmy, ktorých dej sa odohráva tradične vo veľkomestách, potom v mestách a vo vidlákove, no a tento sa odohráva niekde úplne v prdeli, medzi bodom A a bodom B , kde je jedna závora a plot + tri, štyri karavány a desať obyvateľov i s topánkami! Ivan Sen má dosť osobitý rukopis a podľa mňa, tento typ pomaly vlečúcej sa, ale zato drsnej drámy, hocikomu nesadne. Mňa to veľmi bavilo. Už len kôli tým ksichtom, ktoré som nepoznal. Zato herecky zmáknuté na jednotku a bez výhrad! Kamera tiež dosť zaujímavá... Poctivé štyri hviezdy! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to celé měl na triku Ivan a to včetně hudby, která tu atmosféru bezvadně doplňovala. Ale někdo musel hrát a tak zvolil herce, kde mně sice Josh moc nezapadl, ale ten druhý to hravě srovnal. Jo jo jo, takovým nadšencům alá Ivan já fandím a navíc si konec můžete libovolně domyslet. Jízda po vodě kaňonem mohla být třeba hodinová jaká to byla nádhera. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim proč,ale tyhle stepní krimošky mi i přes svoje pomalý tempo docela seděj.Mystery road stejnýho rejži,Bílé písky,a hlavně tomuhle fimu nejbližší Bouřlivý srdce jsou sice jen lepší průměry,a ani nic objevnýho nám nepřinášej,ale vlastně to uteče jak voda.Takže sem se nenudil,a Ivan Sen je pro mě jeden z kandidátů na větší film.Dofám že nebude za větší prachy točit píčoviny jako D.Vilnév.60%. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama