Reklama

Reklama

Goldstone

(festivalový název)
  • Austrálie Goldstone
Trailer 1

Obsahy(1)

Australský film noir v příběhu ze současnosti odráží i problematickou historii kontinentu. Detektiv Jay Swan, konfliktní muž s domorodými kořeny, je odklizen do australského vnitrozemí s úkolem pátrat po pohřešované osobě. Na cestě do těžebního městečka Goldstone je okamžitě zatčen místním mladým policistou Joshem kvůli požití alkoholu za volantem. Když je Swanův motelový pokoj zničehonic ostřelován, je jasné, že jde o mnohem víc než jen o ztracenou osobu. Oba policisté musejí překonat vzájemnou nevraživost, aby se spravedlnosti dostali na kloub. Film využívá to nejkrásnější z australského vnitrozemí, aniž by zakrýval jeho bolesti a šrámy – ekologické i sociální. (Aussie Film Fest)

(více)

Recenze (19)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Takže; máme filmy, ktorých dej sa odohráva tradične vo veľkomestách, potom v mestách a vo vidlákove, no a tento sa odohráva niekde úplne v prdeli, medzi bodom A a bodom B , kde je jedna závora a plot + tri, štyri karavány a desať obyvateľov i s topánkami! Ivan Sen má dosť osobitý rukopis a podľa mňa, tento typ pomaly vlečúcej sa, ale zato drsnej drámy, hocikomu nesadne. Mňa to veľmi bavilo. Už len kôli tým ksichtom, ktoré som nepoznal. Zato herecky zmáknuté na jednotku a bez výhrad! Kamera tiež dosť zaujímavá... Poctivé štyri hviezdy! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Poriadne zaprášená austrálska krimi s peknou brokovnicovou prestrelkou na záver. Nehrá sa tu na žiadne zvraty a prekvapivé rozuzlenia, karty sú od začiatku otočené, ide skôr o atmosféru. Čo znamená, že je to miestami rozťahané. :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to celé měl na triku Ivan a to včetně hudby, která tu atmosféru bezvadně doplňovala. Ale někdo musel hrát a tak zvolil herce, kde mně sice Josh moc nezapadl, ale ten druhý to hravě srovnal. Jo jo jo, takovým nadšencům alá Ivan já fandím a navíc si konec můžete libovolně domyslet. Jízda po vodě kaňonem mohla být třeba hodinová jaká to byla nádhera. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování skvělého Mystery Road (2013) je vizuálně ještě opojnější, jeho atmosféra ještě melancholičtější a meditativnější, jeho tempo ještě pomalejší, takže až potud bezvýhradná spokojenost. Ovšem jeho děj je ještě povrchnější a jeho dialogy ještě nedotaženější, ačkoliv se snaží předstírat jakousi závažnost a málem filosofující hloubku. Ale možná v tomhle filmu spousta diváků nějakou hlubokou moudrost a existenciální závažnost nalezne, i mě několik momentů inspirovalo k zamyšlení, vyvolalo nějaké asociace. Ale ještě mnohem víc jsem si užíval obrazy, hudbu a celkovou atmosféru, z tohohle úhlu pohledu je Goldstone nadprůměrně podařená, lehce artová, drsně romantická kriminálka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krásně vyprahlé, technicky zvládnuté a slušně zahrané. Zdálo by se, že člověk víc chtít nemůže, ale tady strašně chyběly ne koule, ale aspoň kulky. Těch krásných obrázků se člověk celkem brzy nabaží a postupně začne toužit po tom, aby se začalo něco dít, ale ono pořád nic nepřichází. Občas se sice objeví nějaký ten náznak, ale vše pak zase zapadne do ospalosti, ze které mě vytrhnul až samotný závěr. Ve vší té letargii zapadnul i samotný příběh, který sice nebyl Bůh ví jak zajímavý, ale přece jen bych byl raději, kdy by tu hrál výraznější roli. Pro fandy čistě atmosférické podívané ideální, pro mě průměr. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne nudna detektivka z australskeho vidlakova. Postavy mi boli ukradnute rovnako ako pripad, ktory sa vysetroval. jednu hviezdicku davam za slusnu zaverecnu prestrelku. 3/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Více než noir je tenhle film docela dobrým zdokumentováním toho, jaké problémy existují v australské společnosti a s čím se musejí místní vyrovnávat, kromě alkoholu tedy. Bohužel příběh samotný není tak zajímavý jako záběry na nádhernou Austrálii, ale ani ty z tohohle neudělají skutečně dobrou kriminálku. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim proč,ale tyhle stepní krimošky mi i přes svoje pomalý tempo docela seděj.Mystery road stejnýho rejži,Bílé písky,a hlavně tomuhle fimu nejbližší Bouřlivý srdce jsou sice jen lepší průměry,a ani nic objevnýho nám nepřinášej,ale vlastně to uteče jak voda.Takže sem se nenudil,a Ivan Sen je pro mě jeden z kandidátů na větší film.Dofám že nebude za větší prachy točit píčoviny jako D.Vilnév.60%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

U nás neznámý Ivan Sen si opět svůj další snímek udělal téměř sám, takže přesně podle svých představ a vymožeností. Festivalový snímek pro náročnější diváky poukazuje na klasickou nenávist k původním obyvatelům, mocnářství, obchodu s bílým masem a kupodivu tím pádem i k otroctví. To vše tentokrát z australského kontinentu, o kterém se toho z minulosti alespoň u nás zase toho tolik neví. Odlehlá poušť, kde je ke spravedlnosti setsakrametsky daleko, je místo k nekalým praktikám jako stvořené, a tak se tam dějí věci vskutku nevídané. Je to příběh, který by se mohl odehrát takřka kdekoliv, ale tady je to ozvláštněno australským horkem, zrnky písku, samotou a bezmocností. Žlutý obrazový filtr dovytváří ono horko a pomalé tempo zase pomalu plynoucí čas v krajině, kde se na první pohled vlastně nic neděje. Po vizuální stránce a koncepcí příběhu velmi působivý artový film. ()

desade 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kde sa toho moc nenahovorí (no o to viac sa musí hrať) a nemusia to byť len westerny. Toto bol jeden z nich. Atmosférou by som ho prirovnal k filmu Delibáb, ktorý sa odohrával na maďarskej puste, taktiež mimo rušnej civilizácie. "U mě dobrý." ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Australské multi-culti psychodrama. Pokud je Amerika země ukradená Indiánům pak je Austrálie země zcizená Aboriginals. A co Evropa?!? Celkem komorní příběh s fádní zápletkou o tom jak je lépe nevidět a neznat.Kladem filmu jsou jednoznačně plenéry ve kterých i béčková produkce se vším všudy dokáže vybudit atmosféru která je nejen koukatelná ale i zajímavá.Místní strážce zákona chce mít pohodu a klídek a čeká na povýšení , občasná návštěva pojízdného bordelu , zadržení někoho na "highwah"či pár fotek "sebevraha" jsou jen denodenní rutina. Život se přeci točí dál ....Vcelku nezajímavé tváře v obsazení bez bližšího charakterního vykreslení dělají dojem infantilní parodie na poměry australského vnitrozemí kde se věci odvíjejí v trochu jiném rytmu než by velela logika věci...V podobném duchu je pak podána i závěrečná zápletka včetně jejího akčního vyvrcholení. Výstřely se dostaví a druhý díl se už zřejmě točí...jednorázová záležitost ke kouknutí . Čekal jsem víc.Howgh ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Do zdánlivě jednoduchého (a beznadějného) pátrání federálního policisty se postupně začínají přidávat další motivy, vynořují se další postavy a věci se komplikují. Ale všechno do sebe zapadá a vnitřní napětí graduje až do překvapivě akčního finále. Velmi pěkný film noir 21. století ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Zmyselné, atmosférické, obrazovo umelecké, žiaľ chýbal náboj, čo však z časti vyvážila originalita štýlu tohto snímku. Záver? Možno nie úžasný komplexne, ale zvlášť výrazne, kategória originál nezabudnutelno. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Za dědečka Jimmiho v podání Davida Gulpilila a jeho hlášky . Jinak koukám , že lokální vládnoucí struktury jsou na tom podobně na celém světě . Kdo se nesnaží , ten nemá a nějaká morálka prostě musí jít stranou. ()

Reklama

Reklama