Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi celkem líbilo. Ty gangy mi připomínaly trochu GTA2 a teď jsem se navíc dozvěděl, že existuje dokonce hra, pro kterou byl tento film předlohou. Občas jsem měl teda pocit, že ten gang je nějaká parta teploušů na cestě do gay clubu, ale třeba z baseball furies nebo z těch typů v lacláčích jsem docela chcípal smíchy. Jinak děj se sice omezil hlavně na nějaký zdrhání před nepřátelskejma gangama nebo před fízlama, ale tak těžko čekat od takovýho filmu nějakou převratnou myšlenku. Jinak nápad s moderátorkou rádia, která různě do filmu kecá, neni nic novýho. Už to dřív bylo třeba ve Vanishing point. Člověk jenom nesmí film brát vůbec vážně. Ideální by asi bylo sledovat to vožralej. A chudák David Patrick Kelly. V komandu ho Arnold hodí ze skály a tady taky nedopadne zrovna nejlíp :-) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Priamočiare až strach, ale akosi ma každou ďalšou minútou viac zaujímal osud hlavných hrdinov a na konci som im už nefalšovane fandil a prial šťastný koniec. Neviem, ako to Walter Hill dokázal, ale nejde to neoceniť. (alebo skutočne stačilo len toľko, že boli nevinní a naopak vinník nie iba odporný, ale obzvlášť na nervy...?) ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, ale zato skvělá až "Carpenterovská atmosféra". Jeden gang kontra všechny gangy v nebezpečných ulicích New Yorku. A to nebezpečí tak velké, že číhá doslova na každém rohu. Ono probít se přes všechny ty gangy není procházka růžovým sadem, ale The Warriors nesází na tuny krve a explicitnosti. Místo toho operuje s hrubou silou, náznaky a potemnělým obrazem. To z něj činí docela zajímavou koukatelnou záležitost, která nepůsobí unyle. Vsadím se, že většina viděla klip Bad od Michaela Jacksona a troufl bych si tvrdit, že veškeré lokace metra jsou totožné jako v The Warriors. Jasně, že se tam ta béčkovost najde, ale k filmu a příběhu skvěle pasuje. Tak jako tak, nemohl jsem se odtrhnout a do poslední chvíle Válečníkům fandil. A že to holobrádci neměli moc jednoduché dojet bez úhon do cíle! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Warriors! Come out to play-ay..!“ Těch 30 mil ke Coney Islandu je debilních, ale takovým milým způsobem, že si je oblíbila i Reaganova promítačka v Camp Davidu. Poměrně přísné dodržování dress kódu nabízelo, aby si to všichni vyřídili na přehlídkovém molu a chvílemi jsem měl pocit, že se to zvrtne v muzikál, ale dvojce Hill, Laszlo tam dokázala dostat kouzlo špinavého New Yorku, které mě bavilo stejně jako komiksové aranžmá či přítomnost spiritu Alexovy party, co také ráda zabíjela čas proléváním blažky a kopáním do járblí. Chudák Prcek Kelly. Když se zotaví z nakládačky, koupí slušný oblek s vázankou a žluté Porsche s nadstandardní výbavou v podobě self-repair systému, tak mu zkříží cestu Arnie a posune ho v pořadníku.. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Warriors je gang fááááááááááákt drsnejch týpku co se potřebuje co nejdřív dostat v NY z bodu A do bodu B, aby je "nezrušila" některá z konkurenčních partiček (image bejsboláků je pfffff......nevim). Jde po nich totiž ultragang "riffs" - jeden gang ten vládne všem, jeden jim všem káže .... a proto se rozhodnou jet metrem (ehmm). No vždycky to nejde, tak jdou dál pěšky .... :), tydlenc tvrdý gangstři totiž něco jako auto asi nikdy neviděli. Až na jednu výjimku příšerně trapný bitky a ukrutně nesmyslný jednání snad všech postav ve filmu, nemůže spast ani vyzdvihované komiksové pojetí a ucházející režie a to i kdybych se na to díval s nadhledem vládi remka v březnu ´78... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Gangy, které se byly napsány ve scénáři, některé se ve filmu objevily, jiné ne: - The Alleycats, - The Amsterdam All-Stars, - The Baseball Furies, - The Black Hands, - The Blackjacks, - The Big Trains, - The Boppers, - The Boyle Avenue Runners, - The Charlemagnes, - The Colt 45's, - The Dealers, - The Delaney Rovers, - The Dingos, - The E Street Shufflers, - The Easy Aces, - The Electric Eliminators, - The Eighth Avenue Apaches, - The Fastballs, - The Fifth Street Bombers, - The Filmores, - The Firetasters, - The Five Points, - The Gerrards, - The Gladiators, - The Go Hards, - The Gun Hill Dancers, - The Gramercy Riffs, - The High Hats, - The High Rollers, - The Homeboys, - The Hoplites, - The Howitzers, - The Huks, - The Hurricanes, - The Imps, - The Jesters, - The Jones Street Boys, - The Judas Bunch, - The Jupiters, - The Knockdowns, - The Knuckles, - The Lizzies, - The Locos, - The Magicians, - The Meatpackers, - The Mongols, - The Moonrunners, - The Napoleons, - The Nickel Steaks, - The Nightriders, - The Ninth Avenue Razors, - The Orphans, - The Panzers, - The Phillies, - The Plainsmen, - The Punks, - The Queen's Bridge Mutilators, - The Real Boys, - The Red Hook Shooters, - The Roadmasters, - The Rogues, - The Romans, - The Runaways, - The Saracens, - The Saratogas, - The Savage Huns, - The Shanghai Sultans, - The Southern Cross, - The Speedwagons, - The Sports, - The Stevedores, - The Stilletos, - The Stonebreakers, - The Terriers, - The Turks, - The Turnbull AC's, - The Van Cortlandt Rangers, - The Warriors, - The Whispers, - The Xenophones, - The Xylophones, - The Yo-Yo's, - The Youngbloods, - The Zodiacs, - The Zulus. (Kulmon)
  • V roce 2009 společnost Dabel Brothers Productions začala na základě tohoto filmu vydávat pět komiksů. Do roku 2012 byla vydána 4 čísla s názvem „The Warriors: Jail Break“, který se odehrává několik měsíců po událostech ve filmu. (SeanBean)
  • Kameraman Andrew Laszlo ve snímku použil několik technik, včetně inovativního osvětlení, které se používalo při fotografování interiéru vozu metra. (Epistemolog)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama