Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vizuálem zavádějící ultranudná béčková hovadina. V tomto filmu o pouličních gangů (spíš přípomínajíc modní přehlídku buzerantů z modré laguny) jsou prosím dvě bojové scény které mají dohromady tak minutu.. jinak kecy, kecy, zdrhačky a schovávání se v metru.. takovej je tenhle "kultovní" filmeček Warriors. Dával jsem všechnu naději aspon do konce.. a co jsem dostal? Výkřik do tmy.. ,,noooo!!!" a čau.. 77%? PCHE ani hovno! Jedna hvězda za vizuál a kameru, která je jedinou pozitivní věcí na týhle přehíčkaný, nadhodnocený shitce. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Priamočiare až strach, ale akosi ma každou ďalšou minútou viac zaujímal osud hlavných hrdinov a na konci som im už nefalšovane fandil a prial šťastný koniec. Neviem, ako to Walter Hill dokázal, ale nejde to neoceniť. (alebo skutočne stačilo len toľko, že boli nevinní a naopak vinník nie iba odporný, ale obzvlášť na nervy...?) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete být dobrým členem gangu, musíte umět hlavně rychle běhat.. Takhle s trochou nadsázky vyznívá snímek režiséra, producenta (celá vetřelčí série) i slušného scénáristy (kupříkladu Vetřelec 3) Waltera Hilla, který má zejména formálně neobyčejný look, který ponurost 70. let dokonale evokuje. Ukrutně dlouhá cesta domů ze setkání s konkurenčními gangy, kde padne jeden osudový výstřel, je v comicsové stylizaci lemována neustálým strachem před nebezpečím a je i tak trochu studií chování různých subjektů v obtížných podmínkách. Několik sekvencí je přímo lahůdkových (souboj na toaletách, dívčí gang), jen velká škoda těch nijakých (a podle všeho záměrných) pochodů, dlouhých záběrů kamery, kdy se nic neděje, jen naše parta uprchlíků prochází nehostinnými ulicemi a nikam už tak prostý děj neposunuje. Nicméně Carpenter je cítit, režisérova úchylka po westernech jakbysmet, jen bych si to více představoval ve stylu takového Mechanického pomeranče.. Po dlouhém rozmýšlení nakonec *** a kousek.. Mimochodem, veterán Tony Scott plánuje na rok 2010 remake. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, i přes to, že je celá tahle výživná procházka skrz gangsterská teritoria nasáklá testorenem až na kost. Hill si rozumí se světem, kde se vládne tvrdou chlapskou silou a ženské jsou postaveny do rolí kurev, zrádkyň, či obojího. Bohužel prudí to, že scénář nenabídne krom zásadnějšího děje taky jedinou pořádnou akci (co si budeme povídat, Warrioři vlastně jenom pořád utíkají) o něčem, na co by se dalo časem vzpomínat, jakbysmet. Adrenalin na nule. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Čtyři a půl hvězdičky. Žánrově bizarní hříčka s důrazem na pěkná chlapecká těla... ;-) . . . Ale vážně - tohle je opravdu výborný FILM, vizuální lahůdka, páně Hillova komixově stylizovaná pohádka se zpěvy a tanci... Húúú - chtěl jsem napsat cosi vážně, ale nejde to... Resumé: Street movie pro fajnšmekry a pokročilé. Nutno vidět v původní zvukové stopě a s nadhledem a chutí. A s chutí tentokrát musím zaokrouhlit nahoru... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Gang „baseballistů“ vzniknul na základě lásky Waltera Hilla k baseballu a hudební skupině Kiss. (Matty)
  • Filmaři se báli o své životy, protože členové místních (tj. newyorských) gangů nebyli obsazeni. Jeden gang dokonce způsobil škodu několik tisíc dolarů na technickém vybavení. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama