Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

choze 

všechny recenze uživatele

V 70. letech se uměly točit originální a zábavné filmy a není divu, že je dnes tato filmová dekáda tak zhusta vykrádána. Světlo světa v ní uzřely první akční filmy, vyvražďovačky a post-apokalyptické thrillery, proběhla vlna katastrofických, satanistických a exploatačních filmů a čert ví co ještě. WARRIORS jsou takovým tím klasickým levným carpenterovským béčkem, ne nepodobným Carpenterově ÚTOKU NA TŘINÁCTÝ OKRSEK nebo ÚTĚKU Z NEW YORKU - mají jednoduchý námět, mají atmosféru a mají spád. A taky mají gangy a odehrávají se během jedné jediné noci. Asi se všichni shodneme, že ženský gang byl nejlepší a střet s ním nejdrsnější :) Jak jsem napsal třeba u BATTLE ROYALE - vlastní mutaci tohoto filmu by si měla natočit každá země. Walter Hill je režisér s velmi pestrou filmografií, už se těším, co si od něj dám příště. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Ač přes svůj věk už tolik film neohromí, ve své době to byla určitě špička. Dnes mi přijde, že spousta scén je natahovaná různými pohledy a záběry, přičemž to ale nedokáže naladit tu atmosféru tísně. Také masky jsou slabší, ale opět to je pouze tou dobou a dnes by už gangy vypadaly mnohem strašidelněji.. Co se mi líbilo bylo herecké obsazení a poměrně rychlá likvidace Ajaxe, který mě sral, rvačka na toaletách (naopak Baseball Furies celkem fail), mejdan u Lizzies a samozřejmě DJka. Velké plus je taky soundtrack, který se na rozdíl od filmu neztratí ani dnes. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V Americe bezpochyby kultovní záležitost, u nás jen béčko k pousmání. Všechny ty gangy byly tak směšné a celá ta jejich historie mě nechávala úplně chladným. Jsou tam všehovšudy dva nadprůměrné okamžiky: čtveřice cizích lidí v metru a Swanova hláška při pohledu na Coney Island: To jsme celou noc bojovali, abychom se vrátili k tomuhle? Jinak příběh pochopitelně neexistuje, film kompletně spoléhá na atmosféru a několik málo bitek. Ani jedno z toho mě naprosto ničím nezaujalo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi celkem líbilo. Ty gangy mi připomínaly trochu GTA2 a teď jsem se navíc dozvěděl, že existuje dokonce hra, pro kterou byl tento film předlohou. Občas jsem měl teda pocit, že ten gang je nějaká parta teploušů na cestě do gay clubu, ale třeba z baseball furies nebo z těch typů v lacláčích jsem docela chcípal smíchy. Jinak děj se sice omezil hlavně na nějaký zdrhání před nepřátelskejma gangama nebo před fízlama, ale tak těžko čekat od takovýho filmu nějakou převratnou myšlenku. Jinak nápad s moderátorkou rádia, která různě do filmu kecá, neni nic novýho. Už to dřív bylo třeba ve Vanishing point. Člověk jenom nesmí film brát vůbec vážně. Ideální by asi bylo sledovat to vožralej. A chudák David Patrick Kelly. V komandu ho Arnold hodí ze skály a tady taky nedopadne zrovna nejlíp :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Síla, nářez, mazec. Podvědomě jsem vždycky toužil po takovémhle filmu, desítky gangů si rozdělujou město, maj vymezený hranice a každej gang má svůj vlastní, pokud možno, hodně extravagantní image. Titulní Warriors mi byli sympatičtí a Michael Beck byl dobrej leader. Nejhustší gang jsou ale stopro Baseball Furies, z těch šel fakt respekt. Na filmu je hodně vidět ponurost a tvrdost 70. let, všechno je špinavý, hrdinům nevadí znásilnit ženskou a když se začne cukat, tak jí zmlátit židlí. Navíc k tomu hraje docela depresivní hudba, až na ty vypalovačky od DJky komentátorky, ze které za celý film nevídíte víc než rty. No a co mě hlavně dostalo byla ta GENIÁLNÍ komiksová stylizace, vždycky když obraz zamrznul (a stal se z filmu komiks) nebo se ty obrázky rozhejbaly měl jsem málem erekci. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Režisér Tony Scott oznámil v roce 2008 plán na remake, který by se odehrával v Los Angeles namísto v New Yorku, kde se konal originální film. „Originální The Warriors byli v New Yorku sedmdesátých let, a vše šlo nahoru a vertikálně. A já teď tvořím současné věci v Los Angeles, takže vše je horizontální. Moje vize The Warriors je Los Angeles v roce 2007 a gangů místo toho, aby jich bylo 30, bude 3 000 nebo 5 000.“ Scott se setkal se současnými gangy, mimo jiné Crips a Bloods, kvůli výzkumu pro svůj film. (SeanBean)
  • Walter Hill chtěl, aby Warriors byli stoprocentně černošským gangem. A film podle jeho představ měl začínat titulkem „někdy v budoucnosti“. Studio nesouhlasilo. (Matty)
  • Kameraman Andrew Laszlo ve snímku použil několik technik, včetně inovativního osvětlení, které se používalo při fotografování interiéru vozu metra. (Epistemolog)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama